Verslag BK AMH Brussel

31/08/2019 - BK AMH

Tweemaal goud, tweemaal zilver en tweemaal brons voor onze G-ATLETEN!

U maakte al uitvoerig kennis met de prestaties van onze G-atleten, o.m. in het verslag op onze website van onze eigen succesvolle ROBAlympics van afgelopen zomer aan De Tumkens. Drie van onze G-toppers (atleten met een mentale beperking) verdedigden op 31 augustus jl. met verve onze aubergine kleuren op de Heizel, tijdens het Belgisch Kampioenschap voor Atleten met een Handicap. En zij presteerden er uitstekend, want zij behaalden er blinkend eremetaal: tweemaal goud, tweemaal zilver en ook tweemaal brons. Kan het nog mooier?

Master Daniël VAN BLADEL (-21) mocht al meteen het podium bestijgen, om met zilver te worden omhangen, na zijn knappe 2de plaats (5 deeln.), op 100m in een meer dan degelijke 15"05. Niet zo ver boven zijn PR, want tijdens de Betekomse ROBAlympics kreeg hij op die afstand 14"85 achter zijn naam. Later op de namiddag, zou Daniel nogmaals op het podium worden verwacht, na zijn 3de plaats (6 deeln.) met de kogel (3kg), die 7m45 ver in het zand plofte.  Tijdens de ROBAlympics haalde hij 7m22 (met een kogel van 7,260 kg).

En onze leading lady van de G-atletes, Petra KERKHOFS (-21) dan? U herinnert zich wellicht nog dat zij in februari jl. te Rotselaar haar 4de nationale veldlooptitel behaalde voor atletes met een beperking en o.m. ook de G-loop (1000m) won te Tremelo. Op de Heizel werd zij tweemaal met goud omhangen. Zij won haar 800m in 3'00"51. De Belgische titel op 1500m ontsnapte haar evenmin. Zij won haar wedstrijd in een puike 6'16"41 (in Betekom kreeg zij 6'18"56 achter haar naam op die afstand). Knap zo, Petra!

Bram GRYMONPON (-21) heeft evenzeer al aardig wat podiumervaring in huis. Op dit BK AMH bleek hij goed voor brons in het hoogspringen. Hij overschreed vlotjes 1m50. En in het verspringen werd het zelfs tricolore zilver (2de op 7 deelnemers), met op de koop toe een nieuw persoonlijk record van 4m74 (+1.3).

Gemeende gelukwensen, Petra, Daniël, Bram en hun toegewijde coaches! Van al die knappe prestaties en dat blinkend eremetaal worden wij ... een beetje stil en best gelukkig...

RW