Verslag BK Veldlopen Brussel

Belgische Kampioenschappen Veldlopen

Op 25 februari werd op de Heizel vlakte in Brussel het BK veldlopen gehouden. In het verleden was dit zowat de afsluiter van het veldloopseizoen, maar door de aanpassingen van de Crosscup kalender waren de kampioenschappen enkele weken naar voor geschoven.

Hoewel het BK naar Brussel verhuisd was (toch wel wat dichterbij dan Oostende of Wachtebeke), was de opkomst van de ROBA atleten nogal magertjes. Slechts 64 clubgenoten zakten met ons af naar Brussel. Waarschijnlijk zal het ijzig koude weer er wel voor iets tussen zitten.

Ondanks de grote inzet van onze atleten die er wel waren, waren de ereplaatsen beperkt. Sommigen gingen wat ten onder aan de stress van een BK, anderen hadden wat last van de kou, maar de meesten hebben gewoon een knappe prestatie geleverd en zaten op hun niveau in de uitslag.

De uitschieters waren bij de benjamins meisjes Fien PEETERS met een 5de plaats en Joke TYTGAT met een 6de plaats.

Bij de eerstejaars scholieren jongens veroverde Kevin SHUMBUSHO alweer een bronzen medaille. Na zijn 2 bronzen medailles bij de cadetten was dit zijn 3e bronzen plak op rij, wat toch wel een knappe prestatie is. Hij is dus duidelijk de man van Belgische kampioenschappen.

Het hoogtepunt was zeker de 4de plaats van Nina LAUWAERT bij de seniors dames, wat haar als 3de Belgische de bronzen medaille opleverde voor het Belgisch kampioenschap. Nina heeft zich na een prachtig veldoopseizoen duidelijk bij de Belgische top genesteld. We kijken al uit naar haar prestaties in de zomer.

(Foto's Sven Janssens)