Verslag BK JUN-BEL Lebbeke

29/06/19 - BK JUN/BEL TE LEBBEKE

Goud voor Josephine en brons voor Milan!

Welgeteld 5 ROBA’s, 2 juniors en 3 beloften, waren van de partij te Lebbeke voor hun Nationale titelstrijd, en maar liefst 2 van hen vielen er in de prijzen. Onze YA-belofte Josephine Rondelée trotseerde de hitte en windvlagen tijdens haar 5000m-run, en moest er alleen de juniore Jana Van Lent voor zich dulden. Haar 18’28”05 was niet alleen goed voor de gouden plak, maar tevens een fraai PR, en dat ondanks de alles behalve perfecte weersomstandigheden. Schitterend Josephine!!

Over wind gesproken, onze snelle dame Charlotte Kinable kreeg in de reeks (12”78) een tegenwind gepresenteerd van -2,6m/sec, en in de finalerun (12”80) was het met -1,5 nauwelijks beter. Charlotte kwam uit op de 4de plaats, een positie die ook voor onze 400mH-loopster Paulien Dewyngaert bleek weggelegd. Onze Hera-topper kwam welgeteld … 23 honderdsten te kort voor de 3de podiumplaats, gelopen door Emma Van Laer in reeks één. Toch kon ze zich verzoenen met de situatie, daar ze met 60”94 er een fraaie persoonlijke besttijd realiseerde.

Bij de heren hadden we 2 clubgenoten, beiden nog junior. In de bijzonder tactisch gelopen 1500m (winnaar … 4’08”19) legde Han Raets beslag op positie 9. Onze 400m-topper Milan De Neef had deze datum vooraf opvallend ingekleurd, ondanks het tijdstip (examens). De trainingsafbouw die nu eenmaal inherent is aan de blokperiode brengt vaak extra ontspanning met zich mee, wat dikwijls leidt tot verrassende resultaten. Alleen de enorme warmte en tegenwind in de laatste rechte lijn verhinderde een nieuwe persoonlijke recordverbetering, hetgeen niet betekent dat hij met zijn 49”12 (z’n op één na beste chrono) en bronzen plak niet tevreden was, wel integendeel. Z’n volgend doel is een aanval op het clubrecord van de 300m juniors. We kijken er naar uit ..

De volledige ROBA-uitslag

rudy