Verslag BVV AC Mannen

BVV AC Mannen 2018

Zondag 13 mei 2018: BVV Heren Ere-afdeling VAL in Kessel-Lo

Thuiswedstrijd op 15km van … thuis …

Als er iets is wat het voortbestaan van de ‘Beker van Vlaanderen interclub’ kan rechtvaardigen is het wel dat zalige ‘groepsgevoel’, die ‘wij-dynamiek’, welke tijdens de rest van het seizoen vaak het onderspit moet delven binnen zo’n individuele sport als de onze. Ook al de verschillende ‘specialismen’ (werpers, springers, spurters, afstandslopers, …) zorgen ongewild voor een nog verdere opsplitsing, waardoor het verdomd moeilijk is om voortdurend als ‘team’ naar buiten te komen. Daarom moet iedereen (bestuur, trainers, atleten, supporters) deze kortstondige opstoot van ‘clanvorming’ koesteren en in ere houden.

Ons bestuur heeft dit goed begrepen, en is er ieder jaar als de kippen bij om één of andere interclubstrijd naar Oost Brabant te lokken, kwestie van ook organisatorisch onze ‘verantwoordelijkheid’ op te nemen als grote club. Dit jaar hadden we geopteerd om de Heren jun-sen in Betekom te verwelkomen, maar die vlieger ging niet op, zoals u ondertussen wellicht weet. ‘Accommodatie is niet oké’ was het strenge scheidsrechters verdict. Gelukkig waren er onze vrienden van DCLA, die voor ons hun poorten opende in Kessel-lo. Toen ROBA 18 jaar geleden boven de doopvont werd gehouden was dat voorafgegaan door een maandenlang onderhandelen met ook onze collega’s uit Zoutleeuw, RC Tienen, DCLA Leuven en Landen (kern van DCLA), wat weliswaar niet leidde tot een versmelting naar 1 grote club, maar wel resulteerde in een blijvende vriendschap, erkenning, en vooral … ‘RESPECT’ voor mekaar. Dit ‘gebaar’ van onze DCLA vrienden is daar een schitterend restant van, waar wij als ROBA alleen maar een fameuze … ‘MERCI’ mogen/moeten tegenover plaatsen. Toen onze club-medewerkers er om 8u30 hun opwachting maakte stond de koffie al te pruttelen voor ons … SCHITTEREND!

Die koffie deed trouwens deugd, want de weergoden waren ditmaal niet op de afspraak, en nog voor alle materiaal op en rond de piste was gesjouwd, liep iedereen al met natte kleren rond. ‘Gelukkig zijn we in Kessel-lo’ lieten de aanwezige ROBA-medewerkers zich ontvallen, want hier zitten de toeschouwers tenminste ‘droog’ in de tribune. Maar daarenboven was ook de temperatuur in vrije val gegaan, en konden we knalprestaties al bij voorbaat op onze buik schrijven. Spijtig natuurlijk, want gasten als een Daniel Segers (schol van EA) en Kobe Vleminckx (U23’er, ACHL) kwamen met EK-limieten in hun hoofd naar het Leuvense afgezakt.

We zagen onszelf wel strijden om een plaats in de top-6, met een team bestaande uit een aantal ‘ervaren’ gasten (vooral op de halve fond en fond), aangevuld met jong geweld, die de kampnummers en korte afstanden voor hun rekening namen. Denken we maar aan ons ‘juniors kwartet’ Brecht Van Breedam (57”90 op 400mH = knappe 7p), Niels Van Noten (12”10 op 100m 2p), Luca Braile (23”28 op 200m 6p) en Seppe Ceulemans. Seppe dwong als 19°j gast zowel bij kogel (12m22  7p) als in de discusring (35m59  6p) 6 pogingen af, meteen goed voor een totaal saldo aan 13 punten. Diezelfde eindscore liet ook Florian De Samblanx optekenen, door 8p binnen te rijven aan de polsstokstand (4m00) en 5p met de speer (47m19). Ondertussen liet het broederpaar Tom en Koen Bellemans zich positief opmerken, onder het waakzaam oog van trainers Marlon en Olivier. Met Tom’s 1m90 hoog (8,5p) en 15”65 op de 110mH (9p) tikte onze teller meteen 17,5p op, netjes aangevuld door de 6p score van Koen op de 400m (fraaie 50”83). Aan de verspringstand werden onze mooie clubkleuren verdedigd door Jens Pardon (6m16 ver = 5p) en Remko Aubert, een Nederlandse atleet die als inwoner van Kessel-lo echt de luxe van een ‘thuiswedstrijd’ aangeboden kreeg, en dit wist de appreciëren met een 10p beloning voor ons (knap 3° met 13m20).

Terzelfder tijd werden natuurlijk ook de halve fond en afstandsnummers afgewerkt, alwaar de verwachtingen behoorlijk scherp waren afgesteld, vooral wat de puntscore betreft. Ons Trainersduo Dirk Van Kerckhoven en        Danny V D Putte (de … godfather van de Yellow Armada) hebben voldoende talent in hun handen om die hoge verwachtingen ook te rechtvaardigen.  Brecht Windey kreeg de 800m voor de voeten geschoven, en hij werkte die bijzonder stijlrijk af in 1’56”41, goed voor 9p. Op de 1500m was Kevin De Kerpel geposteerd, die na jaren van ellende (weggezakt door klierkoorts) hier een bijzonder hoopgevende 3’56”32 achter zijn naam kreeg, en daaraan gekoppeld … 10 punten. Misschien werkt dit ook inspirerend voor broer Wesley, die nu op zijn beurt uit de lappenmand aan het kruipen is. De 3000m hadden we toevertrouwd aan onze Cedric Van De Putte, een logische zet natuurlijk, als u weet dat deze bijzonder mooi lopende atleet (wat een stijl, jongens …!) op diezelfde afstand in Gent de indoor titel ging opeisen op Vlaams en Belgisch niveau. Met zijn 8’23”75 (+ 10p) schoven we ondertussen al op naar een 3° stek in de tussenstand. Vader/trainer Danny zag het graag gebeuren.
 ‘Dat kan nog beter’, moet Pieter Verschoren gedacht hebben, want hij sleurde haast in zijn eentje gans het 5000m peloton aan flarden, om finaal met één laatste tussenspurt (bij het passeren van de bel) de Burundese EA-atleet Nkunzimana Onesphore nog netjes alle illusies te ontnemen. Pieter’s knappe optreden was onze enige zege van de namiddag, en die bracht ons meteen op de … 2° plaats in de tussenstand.
Wat moet onze nestor van het team, Filip Smets, toen gedacht hebben … net voor de aanvang van zijn steeple nummer?  Filip was niet alleen ‘onze ouderdomsdeken’, maar bleek samen met een zekere Peter Bulens van DAC, de Abraham van … gans de meeting te zijn! Respect beste Filip, voor uw clubinzet, en vooral ook voor die onverhoopte 4p-score. Na zijn laatste balk zag je de opluchting in zijn ogen, en de daaraan gekoppelde lichaamstaal van … ‘laat dit in Godsnaam de laatste maal geweest zijn…’. Aan onze trainers nu om daar meteen een … antwoord op te geven!
Roba zakte terug naar plaats 4, en ook onze 2 aflossingsteams konden finaal het tij niet keren. De 44”94 (3p) van ons 4x100m kwartet Jens Pardon – schol Benjamin SmetsSeppe Ceulemans en Tom Bellemans en de 3’31”15 (5p) van de 4x400m mannen Koen BellemansArno CornelisNils Van NotenBrecht Windey brachten te weinig punten in het laatje om ons wederom binnen de top-3 te hijsen. Onze aanwezige reporter Klaas (leverde alweer schitterend werk af!) riep ons finaal als 5° af, met 133,5 punten. Onze collega’s uit Dilbeek DAC en Deinze werden de degradatieweg opgestuurd door de officials, en de mannen van AVT kregen de trofee toegereikt uit de handen van onze voorzitter Dirk, met dezelfde punten als Eendracht Aalst, maar 1 overwinning meer.

Alleen … 1 dag later bleek een wakkere burger (eentje uit Aalst?) de optelsom van de hoofdscheidsrechter nog eens netjes te hebben overgedaan, want de punten bij het Hinkstapspringen bleken niet geheel overeen te komen met die in de ‘opteltabel’. Goed nieuws voor Deinze, die niet hoeven te zakken, minder fraai nieuws voor ACBR, want de mannen uit Brasschaat/Ekeren waren de nieuwe pineut. En ook geheel bovenaan werd het een ‘haasje over’ verhaal, daar de mannen uit de Ajuinenstad plots op 154 punten uit kwamen, …. eentje meer dan de AVT-mannen van Jos Maes. Die kon dus de trofee na 1 nachtje op zijn schoorsteen weer terug inleveren.                       
Dit klinkt pijnlijk … bekend in de oren …

Dikke proficiat aan al de ROBA-atleten, al de ROBA-volgers en helpers, en nogmaals een oprechte dikke merci richting onze vrienden van de DCLA !

rudy