Verslag BVV Cad/Sch Jongens

05/05/2019 - Merksem BVV cad/schol jongens Landelijke 2B

...enkele winnaars trekken ons over de meet!

Met de kater van de vorige dag nog dwalend doorheen het achterhoofd, trok ondergetekende samen met onze voorzitter en trainer Julia naar het rode loop sportcentrum van Merksem, om aldaar de jongens een hart onder de riem te steken in hun strijd tegen de degradatie. De fraai gelegen tartanpiste is genoemd naar hun helaas veel te vroeg overleden sterke voorman Jos Nuyens; op en top harde werker, en vooral op en top eeuwige optimist. In mijn verbeelding hoorde ik hem in mijn oor fluisteren ‘vent, trekt u dat toch niet zo hard aan, er zijn ergere zaken in de wereld … denkt maar eens aan die jonge vrouw, wat die hier nog geen 5 km verderop alweer is overkomen…’. En gelijk had hij, de Jos, verdomme…

Onze trainers waren er met een jong team aan de slag, bestaande uit vele eerstejaars. ‘Handhaven’ was de enige opdracht die ze hadden meegekregen, en dat bleek al een hele klus. Bij de eerste tussenstanden stonden we op de 10de stek, en dat evolueerde erg traag naar positie 9 en 8. We zagen onze voorzitter Dirk voortdurend uit het blote hoofd tellen en schuiven met potentiële tussenstanden, de ene al iets meer geruststellender dan de andere. Vooral de atleten van RCT en BRAB hield hij blijkbaar angstvallig in de gaten, want die stonden achter ons. ‘Hen voorblijven’ was dus zijn eenvoudige boodschap, liefst met hier en daar een zege tussen, zodat onze puntenschaal iets sneller uit de gevaarzone wegschoof. En hij werd toch wel op zijn wenken bediend zeker!!

Wout Breedam, die zich al op het provinciaal kampioenschap liet opmerken, liep hier wederom in de kijker met een ‘indrukwekkende spurtdubbel’. (o.m. 12”38 met -1.1 tegenwind …). Trainster Jo heeft met deze beresterke knaap weer een diamantje in haar juwelenkastje. Broer Daan nam de 800m (te snelle eerste ronde) en 300mH voor zijn rekening, wat meteen het karakter van dit baasje onder-streept. Andere ‘puntenkanonnen’ waren Liam Dreesen, die iedereen relatief eenvoudig (2 vingers in de neus) achterliet op de 1500m cadetten, en scholier Lars Verlinden, wiens 42m00 met de speer net iets te hoog gegrepen was voor de voltallige concurrentie. Reken daarbij nog zijn 8ste plaats in de discusring, en u weet meteen dat hij een geruststellende glimlach kon lospeuteren bij de ROBA-volgers. Op diezelfde 8ste stek verscheen trouwens ook Xim Wouters (22m01) in de speer-uitslag, en zonder morren werkte hij, net als Lars, de dubbel ‘speer-discus’ voor ons af.
Voor het halve fond-werk weten we ondertussen dat we al ons vertrouwen kunnen stellen in de jongens van de Berlare-kern, en dat was nu niet anders. Coach-atleet Cedric Van De Putte (ditmaal al zonder beenondersteuning …gelukkig voor hem … en ons) had Mathias Eeckhout (800m schol), Gust Waegenman (1500m schol) en cadet Ruben Verspeurt (nochtans wat bekkenspierpijnen …400m cad) bij zich, en mede dankzij hen schoven we op naar de 8ste stek. Vooral de 4’25”78 van Gust mocht gezien worden, zeker zijn laatste ronde!
Onze voorzitter had ondertussen ook al de clubtrui van onze Limburgse vrienden van ADD in het vizier, nu zij achter ons waren weggeschoven. ‘Het is in de sacoche’ was zijn conclusie, en ondergetekende sloot zich daar, zij het met enige terughoudendheid, graag bij aan. Want trainers Paul, Jo en Julia kregen immers de ene afmelding na de andere te verwerken met betrekking tot het aflossingsnummer, en was het abrupt dus weer improviseren geblazen. Karel Daniëls bijvoorbeeld verdedigede onze trui op de 100m vlak en het hoogspringen, maar hield aan de laatste (1m60) wat lichte pijn over …  Meteen weer ‘schuifwerk’, en zo moest Julia bijvoorbeeld haar topper Liam zover zien te krijgen dat hij de toets aardrijkskunde (over ‘het stromengebied in de Baltische Staten’ of zoiets …) verder ging voorbereiden vanuit de kantine. Ondertussen werkte cadet Jasper Beerten zijn programma af op de 2 springnummers (hoog/ver), hanteerde leeftijdsgenoot Lander Dewyngaert de kogel, net als onze bijzonder enthousiaste scholier Elias Fivez. Samen met Lode Wuyts (ook actief op de 200m), Roan Van Uffel (onze verspringende scholier) en de reeds genoemde Lars kregen ze gelukkig 3 witte vlaggen na hun passage. Met de punten komende van de 400mH van Kobe Roels (68”11) en de 400m vlak van Runar Van Der Putten (54”91) hadden we finaal onze schaapjes op het droge. Zelfs zonder de punten van de 4x100m cadetten zaten we save, maar die boodschap kreeg Liam pas na z’n 4x100m optreden te horen … a propos weet er iemand iets van zijn toetsresultaat…?

Opdracht volbracht, met dank aan AL de jongens, en hun begeleiders!

Ziehier de volledige ROBA-uitslag.

rudy