Verslag CrossCup Rotselaar 2018

EASYKIT CROSSCUP te ROTSELAAR: ROBA OP DE AFSPRAAK!

Voor de vijfde maal al tekende ROBA mede voor de organisatie van de CrossCup-wedstrijden aan De Plas te Rotselaar, tevens geldend als Kampioenschap van Vlaanderen Veldlopen. Voor dat organisatorische werk kreeg ROBA aardig wat lof toegezwaaid. De inzet van een ganse schare enthousiaste medewerkers was hieraan niet vreemd. Zij verdienen welgemeende dank en gelukwensen.

In de wedstrijden zelf lieten de ROBA -atletes en -atleten zich evenmin onbetuigd. Er werden zeges geboekt, podiumplaatsen veroverd en prestaties geleverd die de TV-reportages van VRT en ROB voor een stuk aubergine kleurden. Een beknopte terugblik op enkele ROBA-hoogstandjes…

Van Hetty, Chris, Petra, Anneline en andere verdienstelijke ROBA's

Het voormiddagprogramma opende voor ROBA al spetterend met in de Jogging rond de Plas (4,8 km). Hetty BOONS en Chris WOUTERS als winnaars uit eigen rangen.

Het Belgisch en Vlaams kampioenschap voor Atletes met een Handicap werd met brio gewonnen door onze eigen Petra KERKHOFS (voor het derde jaar op rij overigens). In de korte cross voor G-atleten sleepte Valeriaan VAN CAUWENBERGH een tweede plaats uit de brand.

Na een puik veldloopseizoen, haalde Kato VAN STECHELMAN net niet het podium (4de) bij de benjamins meisjes (2009). Bij de een jaartje jongere benjamins werd "veelwinnares" Joke TYTGAT, die een beetje ziek was, knap tweede, vóór clubgenotes Fien PEETERS en Maya FREDERICKX. Bij de jongens van die leeftijdscategorie eindigde Jarno DE WILDE op een zucht van het podium (4de).

Anneline SMETS spurtte sierlijk naar de overwinning bij de pupillen meisjes (2008). Haar zoveelste zege van het seizoen.  Mika LAPLUME werd 5de bij de miniemen (2006).

Vlaamse kampioenen uit eigen rangen

Vanaf de cadettenreeksen waren er, benevens CC-zeges, ook Vlaamse veldlooptitels in de aanbieding. ROBA  liet zich in de strijd voor het eremetaal niet zomaar in de hoek drummen. Overigens sprong ook in de namiddagwedstrijden het hoge niveau van het deelnemersveld in het oog, daarenboven gekruid met aardig wat Britse inbreng. Bij de scholieren (2002) stal Kevin SHUMBUSHO de show met een knappe tweede plaats, tevens goed voor zilver in het Vlaams kampioenschap.

De Wase ROBA-atlete, Nina LAUWAERT, finishte als derde in de CC-wedstrijd voor senioren, wat haar zilver opleverde op het Vlaamse podium. De ROBA leading lady uit Sint-Niklaas is aan een knap veldloopseizoen bezig (werd o.m. eerste Belgische in Hannuit). Zij toonde zich bijzonder verheugd over het warme onthaal in ROBA-rangen en de aanmoedigingen vanwege de talrijk aanwezige Oost-Brabantse ROBA-supporters daar te Rotselaar.

Als sluitstuk van de veldloophoogdag kwamen natuurlijk onze masters in actie, met voor de diverse leeftijdscategorieën op het podium van het Kampioenschap van Vlaanderen namen die klinken als klokken. Bij de W35-masters sleepten Stefanie D'HAEN en Veerle D'HAESE een 4de en 5de plaats uit de brand. Vera MEURIS werd derde bij de vijfenveertigers. Bij de vijftigers veroverde Jeannine VAN DER HOEVEN de 5de plaats. Rita DE VRIES, die op kampioenschappen al aardig wat podiumervaring heeft opgedaan, werd verdienstelijk Vlaamse kampioene in de categorie W60.

Bij de heren wilden de ROBA-masters in geen geval onderdoen voor hun clubgenotes. Andy DELME bewees zijn klasse met een tweede plaats op het Vlaamse podium (M45). Na een strijd op het scherpst van de snee, haalde de tienvoudige Belgische veldloopkampioen bij de masters, Patrick VAN DAELE, nog maar eens de overwinning en een Vlaamse titel binnen bij de vijftigers. Onze 800m-man Dirk VAN KERKHOVEN, onderbrak even zijn indooractiviteiten om aan De Plas overtuigend Vlaams zilver te halen in de categorie M55. Voor de verdienstelijke Hubert GRANDJEAN was brons weggelegd bij de zestigers. Clubgenoot Luc VAN DAELE viel op zijn trainingsparcours net naast het podium. Ook Paul ARNOETS is een trouwe podiumklant. Met uitzicht op strand en water, beklom hij het derde hoogste schavotje bij de M 65-ers. Daarna was het de beurt aan de man met het rijke palmares, Omer VAN NOTEN, om Vlaams goud overhandigd te krijgen bij de zeventigers. Zijn hoeveelste titel al? Van hem wordt wel eens gezegd dat hij in zijn rijke loopbaan "samen zowat evenveel Vlaamse, Belgische, Europese en wereldtitels heeft behaald als hij jaren jong is".

Nog even aanstippen toch dat, over de diverse wedstrijden gespreid, ROBA te Rotselaar aantrad met maar liefst 156 atletes en atleten. Toen de februarizon die zondagavond onderging boven de Plas van Rotselaar, leek het even alsof de lucht voor een flink stuk aubergine kleurde…