Verslag meetings Edegem-Peer-Oostende

10-15-16/06/2019 - meetings Edegem-Peer-Oostende

Binnen een straal van pakweg 50km omheen ons Oost-Brabants thuisfront kan er geen meeting gegeven worden of onze clubkleuren worden er tentoongespreid. Ook bij onze vrienden van ABES, in de Antwerpse randgemeente Edegem, blonken de auberginekleuren fraai in de lentezon. Voor onze pupillen meisjes Nore Van Loo en Maya Wittevrouw was het een succesvolle verplaatsing, met ondermeer een PR voor Nore aan de hoogspringstand (1m15) en éénzelfde erevermelding voor Maya, maar dan in de discuskooi (10m18). Ook grotere zus Olivia Wittevrouw (21”72) was aan het vieren, met een persoonlijke besttijd op de 150m bij de miniemen meisjes. Aan de verspringstand liet ze trouwens een puike 4m01 optekenen.

Eén dag later waren dan weer andere Roba’s naar het Limburgse Peer uitgeweken, voor de ‘Olympic jeugdmeeting’ aldaar. Onze AVT-collega’s mochten er niet alleen onze op en top veelzijdige Maya Frederickx begroeten (alweer actief op 60m, Kogel … fraaie 7m61, en hockey) maar waren ook getuigen van het vreugdedansje van Mila Verheyen en Imke Storms na het realiseren van een PR op respectievelijk het kogelstoten (6m56 voor Mila) en op de 60mH, waar Imke een 14”38 realiseerde.  

Ziehier de volledige ROBA uitslag van Edegem en Peer

Net voor het afsluiten van dit artikel rolde er nog een uitslag binnen op de redactie, ditmaal vanuit het verre Oostende. Mijn theorie van daarnet (… ‘straal van 50km omheen Oost-Brabant’ …) mag ik dus al meteen opbergen en herdefiniëren tot de uitspraak … ‘onze ROBA-jongeren kennen GEEN grenzen!’
Op het fameuze ‘leeuwtjescriterium’ van onze collega’s van Hermes kwamen de Hera-broers Arne en Rune Happaerts zich uitleven met het meerkampnummer, en dat niet zonder succes. Onze benjamin Arne kwam uit op een 4kamp-resultaat van 279p, mede dankzij een PR bij het verspringen (2m32) en aan de hockeystand (17m67). Rune, die al pupil is, liet 1221p optekenen, ondermeer via een bestprestatie bij het hoogspringen (1m05) en aan de kogelstand (5m63).                        

De volledige uitslag van de 2 broers in Oostende

rudy