Verslag EK Veldlopen Tilburg

9/12/18 - EK veldlopen in Tilburg

Nina debuteert met 22ste plaats!

De Beekse Bergen in het Nederlandse Tilburg associëren de meeste Vlamingen met een heerlijk dagje uit, bij zomerse temperaturen, te midden van veel wilde dieren, zittend vanuit uw eigen wagen, met een drankje en hapje pakkens klaar in het handschoenenkastje … u herkent het vast.
Alleen lag de situatie nu enigszins anders; een totaal afwezige deugddoende zon, nul komma nul wilde beesten, geen enkele gelegenheid tot even 'al zittend’ de rug te relaxen, en voor de drank en het eten moest u een wachtrij trotseren die warenhuisbeelden opriepen vanuit pakweg de midden jaren 70 in één of andere communistische hoofdstad. Neen, qua organisatie was het zeker geen hoogvlieger (logistiek, catering, …)

Alleen dat ‘heerlijk dagje’ blijft nog over, en dat was er wel degelijk. Immers ‘reikhalzend uitkijken’ naar een mooie prestatie van een clubgenote, die hier debuteerde op een internationaal kampioenschap, zorgt al voor zo een voldaan gevoel. En Nina Lauwaert stelde ons niet teleur, niettegenstaande het geen ideaal parcours was voor haar. Bij nader inzien zijn er zelfs wel wat overeenkomsten met de cross van Rotselaar … enerzijds die relatief vastliggende zandstrook langsheen de waterlijn (later op de namiddag al wat ‘zompig’) , en anderzijds een draaien en keren in een boszone, constant bergop en bergaf (alleen dat op en neer ontbreekt bij onze cross). Telkens ze op die mooie rechte stukken mocht acteren zag je haar meteen terreinwinst maken op de tegenstanders, die ze dan even verderop deels weer moest inleveren, in dat heuvelige, bochtrijke bosterrein. Luid aangemoedigd door de Roba-volgers, vooral mensen van het Yellow Armada team (niet te verwarren met die andere gele hesjes, die in toenemende mate her en der opduiken …) bleef ze om en bij die 25ste plaats lopen, in mooi internationaal gezelschap trouwens. Trainer Dany Van de Putte zag haar finaal, in een sterke laatste ronde, nog opschuiven naar de 22ste stek, ruim voor de 2 Belgische teamcollega’s Imana Truyers (36ste) en Hanna Vandenbussche, die ver terugviel naar plaats 54. Ook die interne plaatsverschillen geven aan dat Nina hier op haar waarde heeft gelopen, zelfs al droomde ze vooral natuurlijk van een top-20 positie.
Geheel vooraan had de Keniaanse Yasemin Can, in dienst van onze vriend Erdoğan, haar handen ditmaal meer dan vol met de Zwitserse steeple loopster Fabienne Schlumpf  en de stijlrijke Noorse Karoline Grovdal, die wel een abonnement lijkt te hebben op die bronzen plak (… voor de 4de maal 3de). Met het ‘goede gevoel’ dat Nina ons had geschonken waren we extra opgewarmd om even later geheel uit het dak te gaan bij het fameuze optreden van Isaac Kimeli.  

Beste Nina, proficiat met dit debuut, en vooral … dit proeft naar meer !

rudy