Verslag Great Stirling Cross

Roba gaat internationaal, in de schaduw van Sterling Castle ...

Uiteraard keken ook wij afgelopen zaterdag naar de BBC-reportage rond de Great Stirling Cross Country in Schotland, overigens puik verzorgd met o.m. Paula Radcliffe als co-commentatrice. In een prachtig decor, in de schaduw van Sterling Castle en met ruige Schotse heuvelruggen op de achtergrond, gaven 18 topatletes, geselecteerd voor de Britse, Europese en Amerikaanse teams, er het beste van zichzelf. Er stond aardig wat wind en het glooiende, weidegroene parcours had flink wat lange rechte stukken in de aanbieding.

En Roba was er ook, met leading lady Nina LAUWAERT. Een dergelijke selectie voor zo'n prestigieuze wedstrijd vormt al een prestatie op zich. Het eerste derde van de race bleef het selecte groepje vrij compact, met Nina sierlijk lopend mooi op vinkenslag. Maar dan brak "the battle of Stirling" los en moest zij de rol lossen om als 18de de volgende ronde in te gaan. Maar Nina zou geen Lauwaert heten als zij bij de pakken zou blijven zitten. De laatste ronde zette zij dan ook een flinke remonte in om nog als 16de te finishen. Mooi, als men bedenkt dat zij na het EK in Tilburg noodgedwongen, wegens ziekte, wat stoom moest aflaten en zij op de golfbaan van Sterling nog niet geheel hersteld aan de start stond.

Zij schreef verder mee aan het intrigerende verhaal "Roba gaat internationaal". En opgelet, ook op 10 februari a.s. zal zij rond "de Plas van Rotselaar", in een stevig internationaal gezelschap, weer verdienstelijk het scherm halen.

RW