Verslag Halve Marathon Kopenhagen

Nina in Leiden

NINA LAUWAERT GAAT OP HAAR ELAN VERDER ...

Onze ROBA-topper uit het Waasland, Nina Lauwaert, bouwt verder aan een haast wonderbaarlijk zomerseizoen. Even het geheugen opfrissen en enkele van haar exploten op een rijtje zetten dus...

Nadat zij 3de werd in het Belgisch kampioenschap veldlopen (sen), trok zij haar zomerschoeisel aan en noteerde al meteen een overwinning in de bekende 20 km van Kortemark. Ook in het Nederlandse Hapert lachte de zege haar toe in de halve marathon aldaar. Een uitstekende voorbereidingswedstrijd bleek dat voor de marathon van Hamburg, waar zij als 7de finishte in een persoonlijke besttijd van 2u37'26".

Wij herinneren ons ook nog Leiden, waar zij op de atletiekbaan aldaar 10.000m liep in 33'19"90, weer maar eens (of wat dacht u?) een nieuw persoonlijk record. Inmiddels was zij Belgische kampioene 5000m AC op de piste geworden  (16'14"25) en haalde zij de Belgische titel 10 km op de weg binnen.

Zopas bracht zij een weekendje in Kopenhagen door voor een sterk bezette halve marathon. De overwinning daar was voor de Nederlandse Sifan Hassan in een nieuw Europees record, maar Nina liep alweer een toptijd 1u11'50", de tweede beste Belgische prestatie ooit op de afstand. Alleen Marleen Renders liep ooit sneller. Wie biedt er meer?

Welgemeende gelukwensen,  Nina Lauwaert!