Verslag IFAM meeting Oordegem

25/05/2019 - IFAM Meeting Oordegem

Milan zit op schema!

Voorbije zaterdag trok atletiek minnend Vlaanderen MASSAAL richting het Oost-Vlaamse Oordegem, waar maar liefst … 2500 atleten uit 62 landen hun opwachting maakten. Het begrip IFAM, wat staat voor ‘international Flanders athletics meeting’, deed z’n naam dus alle eer aan. Als we onze collega’s van Eendracht Aalst, de organisatoren, mogen geloven werden er maar liefst … 50 internationale limieten behaald. Ja, niet iedere Vlaamse meeting krijgt het gedaan dat Dafne Schippers er in de startblokken komt kruipen …

Een ganse dag, met een aanéénschakeling van wedsstrijden van diverse pluimage, altijd voorzien van ‘hazen’. Een van hen was bijvoorbeeld onze Lahsene Bouchihki, die in één van de 5000m-koersen enkele toppers gedurende 3km op sleeptouw mocht nemen. In andere reeksen zaten Pieter Verschoren (14'55"33) en Wesley De Kerpel, die een chrono van 13’55”35 liet optekenen. Het was Wesley’s eerste ‘echte’ wedstrijd van dit seizoen, en dat natuurlijke gemis aan voldoende wedstrijdritme bracht met zich mee dat hij maar … ‘matig tevreden’ was. Hier had hij alvast zijn zinnen gezet op een tijd onder de 13’50-grens. We hebben nog tijd zat deze zomer, beste Wesley … Die 13’47”97, z’n PR, moet er aan geloven dit jaar.

Ook onze "400m horden"-hinde Paulien Dewyngaert zat in het ‘hoofdprogramma’, en zij kwam uit op een fraaie 62”42. Op het korte hordennummer kreeg Inge Bellemens een 15”11 achter haar naam, nadat ze ook al de 200m afwerkte in een 26”01.
Bij de 800m-koersen was Evy Hens (2’25”67) van de partij, net als scholier Runar Van Der Putten, die in de ‘alle categorie-wedstrijd’ uit kwam op 2’06”17. In reeks … 11 rukte Sep Schillebeeckx zich op tot een 1’55”97 chrono.

Onze mooiste ROBA-verrichting mochten we aan de 400m-wedstrijden optekenen, waar naast Koen Bellemans (fraaie 52”20) ook Milan De Neef zijn opwachting maakte, en onze 1ste jaars junior liet deze uitstekende kans op een goede wedstrijd niet onbenut. In het spoor van de Nederlandse atleet Robin Ruyter kwam hij uit op een schitterende persoonlijk besttijd van 49”08, en dat opent nu stilaan maar zeker … echte perspectieven voor de rest van het pisteseizoen. Het zou weleens een … ‘warme zomer’ kunnen worden komende maanden …!  

Ziehier de volledige ROBA-uitslag

rudy