Verslag Indoor Herentals

16/11/2019 - Indoor Herentals (Jeugd)

Al jaren is ROBA, als enige Vlaams-Brabantse club te midden van Antwerpse teams, kind aan huis in het Herentals indoorcircuit, met als doel om het spring- en werpgebeuren ook tijdens de winterfase op het voorplan te houden voor de liefhebbers van de kampnummers en de korte spurt. Onze benjamins, pupillen en miniemen kunnen er de strijd aanbinden met leeftijdsgenoten van AC Herentals, Geel, ARAC, VMol, ATAC en BRAB, en dat in de mooie infrastructuur van onze Herentalse vrienden.

Bij de miniemen jongens waren Stan Vertommen, Senne Caers en Kobe Coenen er als de kippen bij om hun veelzijdigheid hier alweer te etaleren, al paste laatstgenoemde wel voor het kogelstoten, om z’n herstellende arm nog enigszins te sparen. Kobe zat wel bij de top-3 aan de verspringbak (4m40), voor Stan (4m18) en Senne (3m46), en bij het hoogspringnummer was z’n 1m31 goed voor plaats 2, ditmaal achter ploegmakker Stan, die 1m34 liet optekenen. Aan die 2 hoogspringstanden mag trouwens niet met spikes aangelopen worden, in tegenstelling tot de verspringbak + 50m-spurtzone, omwille van de sportvloer, en dat scheelt natuurlijk meteen een slok op de borrel. Dat weerhield Ranza Van Brusselen er echter niet van om hier haar persoonlijk record op te krikken tot 1m37, voor Nele De Cat (ook mooie 1m25), Elyze Van Rillaer (1m05) en Nore Van Loo, die met een 1m10 in de einduitslag kwam. Nore scoorde vooral alweer in de kogelring, waar een 7m24 op haar lag te wachten.

Dat ‘niet met spikes mogen springen-verhaal’ geldt natuurlijk ook voor de pupillen meisjes, waar Hanne Smit zich bezeerde bij een 1m21 sprong, en dus genoegen moest nemen met 1m18, voor ondermeer Bette Van Rompuy (1m05), Nina Janssens (0m95) en Elly Rinckhout (0m90, die raad zocht en kreeg van trainer Gerrit). Nina had eerder op de namiddag sterk uitgehaald op de 50m vlak (8”19!), waar ze met een al quasi perfecte finishmove zich over de eindmeet katapulteerde, voor o.m Sarah Prenen (8”32). Stuk voor stuk mooie tijden, zelfs als je ze vergelijkt met die van de jongens, waar Luka Schoolmeesters (7”83 op die 50m) in z’n eentje onze clubkleuren verdedigde. Ook aan de hoogspringstand stond hij z’n mannetje met een 1m18, hier goed voor plaats 2.

De ontdekking van de dag, althans voor ondergetekende, was onze enige benjamin in het stel, Lena Rinckhout. Zij was gewoon met grote zus Elly meegekomen, en haar volstrekt gebrek aan ervaring werd meteen ondergesneeuwd met een volle container aan enthousiasme en motorische vreugde, waar ieder mens met een mentaal dipje zich meteen kan aan optrekken. Machtig om zien hoe zij vanuit het niets het voortouw nam bij de gezamenlijke opwarming van trainer Paul. En haar mooie 9”41-tijd, even later op de 50m, bewijst dat deze ‘spring in het veld’ nog over een stel snelle benen beschikt ook!. Bekijk in onderstaande ROBA-overzicht ook de rest van haar optreden.

Volledige ROBA-uitslag van deze Herentals indoor

Rudy