Verslag Indoor Herentals

17/11/2018 - HERENTALS - indoor jeugdmeeting

Onze Roba’s waren op de afspraak!

Het is en blijft toch een drukke bedoening, z’n massa jonge enthousiaste jonge atleetjes samengepropt in een overvolle sporthal … Wat dacht u bijvoorbeeld van 47 jonge dames bij het verspringen miniemen meisjes, of 48 pupillen meisjes aan de kogelstand … Je kan er tussen 2 pogingen door haast een stadswandeling gaan maken richting het boerenkrijgmonument en terug! En dan moet u weten dat heus niet iedereen ‘binnen mag’, want we hebben hier te maken met een zogenaamde ‘gesloten jeugdmeeting’, alleen voor jongeren aangesloten bij ACHL, ARAC, ATAC, BRAB, GEEL, VMOL en … ROBA. We zijn er toch een beetje een vreemde eend in de bijt, te midden van al die Antwerpse clubs. Dat betekent evenwel niet dat we er onopgemerkt gebleven zijn hé, wel integendeel.

Denken we maar aan het letterlijk veelzijdig optreden van onze benjamin meisjes, Maya Frederickx (sterk bij het verspringen), Jolijn Dendas, Lente Cornelis, Yinthe Van Rillaer en Zo Swinnen, en hun mannelijke leeftijdsgenootjes Samuel Vaes en Goos De Troch.

Luka Schoolmeesters, ook al actief in het sportkot 1 week eerder, moest in zijn eentje onze eer hooghouden bij de pupillen jongens, en dat deed hij met brio (o.a. zege bij het hoogspringen voor 24 Antwerpenaars…).
Bikha Peeters, Sarah Prenen en Elyze Van Rillaer zorgden samen met Bette Van Rompaey, Louise Tiri en Anneline Smets voor fraaie verrichtingen bij de pupillen meisjes. Zo dook de laatstgenoemde als enige deelneemster onder de 8”-grens (7”94) op de 50m vlak!

Slechts 3 van onze 12 aanwezige miniemen meisjes deden trouwens beter dan Anneline haar 50m-tijd, zijnde Femke Verhoeven (7”75, maar ook sterk met de kogel en aan de hoogspringstand), Roos Ceusters (7”72) en Lotte van Vlasselaer die op een knappe 7”48 tijd uitkwam, ook meteen goed voor de snelste chrono in haar categorie! Julia Van Hoof (mooi op verspringen), Milo Tielens, Olivia Wittevrouw en Renza Van Brusselen waren directe getuigen van deze snelle tijd, en ook Mies De Roover, Amber Vandeplas, Gitte Verbist, Inte Wouters en Liene Dendas beten zich de tanden stuk op die 7’48 topchrono. Zelfs onze jongens miniemen Nio Neefs, Hamza Trabelsi, Willem Tizi en Robbe Van Rompaey (1m42 hoog) moesten met veel respect hun meerdere erkennen in dat bliksemoptreden van Lotte.

Met andere woorden … niet alleen kwantitatief maar ook kwalitatief was het een … girl power namiddag … Heren, het sportieve antwoord is nu aan … jullie!

Rudy