Verslag Indoormeeting Herentals

14/12/2019 - 2de indoorwedstrijd Herentals

Onze ROBA’s … lopen, springen en werpen zich alweer in de kijker!

Het was daar in de Herentalse sporthal alweer een drukte van jewelste, en het aandeel van onze jongeren, 43 stuks, was daarbij niet gering. Aan Ronny (DAK), Hans (HERA), Tim (HERA) en Paul (BETA) de taak om die jonge, enthousiaste meute binnen de sportieve lijntjes te laten kleuren, en daar zijn ze, als we de diverse uitslagen in ogenschouw mogen nemen, weer opmerkelijk goed in geslaagd. Terwijl buiten de herfst met een soort triest eindoffensief uitpakte (koude felle wind, met regenvlagen, zelfs hagel …), bleken binnen vooral massaal veel … ‘persoonlijke records’ uit de lucht te vallen.

Benjamins

Bij de benjamins meisjes was het vooral Liene Van Rompaey die bovenstaande titel perfect vertaalde, want met een zege aan de hoogspringmat (1m06) en in de kogelring (knappe 7m59), en een zilveren medaille op de 50m vlak (8”59) kan je zonder overdrijven stellen dat zij hier niet onopgemerkt bleef. Ook broer Thias en papa trainer Tim hadden het snel in de mot dat ze hier met 3 persoonlijke records uitpakte. Op die 50m en bij het hoogspringen zat clubvriendin Lente Cornelis nog het dichtst in de buurt (8”90 en 0m98), en met het kogelgevaarte was Niemke Hulsmans (5m29) onze mooie nummer twee. Op die 50m bewezen ook Eva Maes (9”24), Lena Rinckhout (9”34) over een paar snelle benen te beschikken. Bij de jongens waren Mauro Smeyers en Arthur Sueters present, en ook zij verschenen beiden met 3 persoonlijke records in de definitieve einduitslag. Vooral hun spurtverrichting, 9”13 voor Arthur en 9”94 voor Mauro, mocht gezien worden.

Pupillen

Luka Schoolmeesters op éénzame hoogte, of beter gezegd … op eenzame ‘verte’

Met het aankondigen van de ‘clubprestatie van de dag’ moet je altijd voorzichtig zijn, want vaak liggen de uitschieters zo dicht bij mekaar, dat het als verslaggever … over eieren lopen is. Ditmaal durft ondergetekende zonder verpinken er wel meteen een naam opplakken, wetende dat toch niemand dit in twijfel kan en zal trekken. Aan de verspringstand kwam onze Beta-knaap Luka Schoolmeesters immers met een duizelingwekkende … 4m71 voor de pinnen, verpulverde hiermee z’n eigen persoonlijk record, alsook het 2 jaar oude clubrecord van Stan Vertommen, die in 2017 een fraaie 4m19 liet optekenen. Bij nader inzien bleek dit seizoen trouwens niemand in België verder te hebben gesprongen dan deze fantastische 4m71. ‘Ja, maar het seizoen is nog maar net begonnen’ hoor ik criticasters al hardop denken, dus is het niet moeilijk om de beste te zijn van Knokke tot in Arlon. Wel om die muggenzifters effen de mond te snoeren hebben we er ook even het jaarboek van vorig seizoen bijgehaald, en toen bleek de beste jaarprestatie verspringen bij de pupillen jongens steken op … 4m38 … Zelfs ALLE miniemen beten hier in Herentals hun tanden stuk op deze indrukwekkende sprong. Kortom … schitterend, beste Luka!
Dat hij bij de 50m (knap 3de met 7”73) en het kogelstoten (7m10) ook nog eens z’n persoonlijke bestprestaties wat aanscherpte lijkt zowaar maar een detail in de marge. Op dat spurtnummer moest Luka trouwens z’n meerdere erkennen in z’n Betekomse vriend Amin Dhouadi, die met een uitstekende 7”63 netjes iedereen het nakijken gaf. Voor Mathieu Maes (mooie 8”07), Ilias Goossens (8”13) en Thomas Vandenwaetere (8”19, ook sterk in de kogelring … 7m47 PR) was dit hier althans nog geen haalbare kaart, maar hun mooi optreden werd wel beloond met telkens een persoonlijke bestchrono. Datzelfde geldt ook voor Kwinten Dufresne (9”33), Rune Happaerts (8”30), Robbe Van Damme (8”50) en Milo Caers (8”65), want ook zij verschenen met de prettige vermelding ‘PR’ in de uitslag, en dan heb je alle recht om zeer tevreden te zijn.
Bij de meisjes mochten 3 clubgenoten een verdiende medaille gaan ophalen. Zo bleken er van de 48 dames er slechts 2 sneller dan ons spurtfenomeen Fien Peeters, die hier als eerstejaars een PR van 7”81 liet optekenen. Onze enthousiaste meisjes als een Cato Cauwenberghs (10”09), Elly Rinckhout (9”83), Gitte Dufesne (9”73) en Brenda Mclennan (9”23) kunnen beter dan wie ook die fraaie chrono van Fien inschatten, en ook Stien Rulle (9”05), Bo Op De Beeck (9”31), Ana Sueters (9”03), Bette Van Rompuy (8”83) en Nette Maes (8”63), die hier stuk voor stuk hun beste beentje voorzetten, weten ondertussen dat zo’n tijd onder de 8”0 geen simpele opdracht is. Imke Storms slaagde met een zuivere 7”99 op de valreep, al beleefde zij waarschijnlijk de meeste vreugde aan haar zilveren plak op het verspringen, waar ze een nette 3m75 liet optekenen, voor ondermeer onze veelzijdige Maya Frederickx (3m50) en de reeds vernoemde Bette (3m43). Onze 3de dame die er op wolkjes liep was Sarah Prenen, die 44 concurrenten het nakijken gaf met haar 6m34 in de kogelring. Met een bronzen plak om de nek huiswaarts keren, is een gegeven waar Sarah zich weer kan aan optrekken richting het vervolg van haar wintercampagne.

Miniemen

8 van onze miniemen meisjes bonden er de strijd aan met de diverse Antwerpse concurrenten, en ook zij lieten zich absoluut niet opzijzetten. Denken we maar even aan de fraaie reeks die Nele De Cat hier afwerkte. Op de 50m dook ook zij netjes onder de 8”-grens (7”93), en bij het hoogspringen (1m28) en het verspringen (3m92) was ze er eveneens onze first Lady. Alleen bij het kogelstoten moest ze die rol overlaten aan Nore Van Loo, die daar een 7m17 worp achter haar naam kreeg.
Joske Nagels kwam aan de hoogspringstand uit op 1m25, en hield daarmee ondermeer Ella Schepers (1m15 PR) achter zich. Ook bij deze meisjes regende het persoonlijke records, zoals bij Kaat Witters (8”04), Suzanne Nagels (9”50), Elyze Van Rillaer (8”26) en Roos Witters (8”49) op die fameuze 50m. Dat ze best trots mogen zijn op hun tijden kunnen we zonder overdrijven stellen, zeker wanneer we ze vergelijken met die van de jongens. Niemand deed hier beter dan de 7”30 van Stan Vertommen, die net als Kobe Coenen (7”68), Mathias Put (7”99) en Rune Robberechts (sterk 7”92) dus de 8”-kaap netjes passeerde. Senne Caers (8”16) en Thias Van Rompaey (8”36) hebben meteen een extra uitdaging voor hun volgend optreden in de Kempische sporthal. Deze laatstgenoemde, trouwens nog maar eerstejaars, voelt er zich inmiddels als een vis in het water, afgaande op zijn fameus hoogspring optreden. Met z’n 1m34 (het zoveelste PR van de namiddag!) stond hij immers naast z’n 2 clubmakkers Kobe Coenen (1m40 PR) en Stan Vertommen (uitstekende 1m46 PR!) aan te schuiven voor het eremetaal. Kobe wist ondertussen de weg naar die tafel van de ACHL-organisatoren, want ook op het kogelstoten (knappe 8m54, 2de plaats) en bij het verspringen (3de met 4m28) viel hij in de prijzen. Aan die zandbak moest hij het wel stellen zonder z’n spikes, want die had papa per ongeluk al meegenomen… Met die 4m28 zit hij dus waarschijnlijk nog niet aan het einde van z’n bobijntje …

Volledige ROBA-uitslag in Herentals

rudy