Verslag Jeugdmeeting Booischot

22/06/2019 - Jeugdmeeting Booischot

ROBA succesvol op de 3x600m aflossing!

Op het zonovergoten Antwerps jeugdcriterium mochten onze meest actieve jonge meisjes en jongens niet ontbreken, en we kunnen zondermeer stellen dat ze er niet onopgemerkt zijn gebleven. Niet alleen individueel werd er weer gestreden op hoog niveau, maar ook als aflossingsteam liepen ze zich fameus in de kijker.

Het benjamintrio Fien Peeters & Maya Frederickx & Joke Tytgat bijvoorbeeld legden de volledige concurrentie een figurantenrol op, (haast 20” voor de nummers twee, Lyra …) en met hun tijd van 6’25”04 doken ze netjes onder het vorige clubrecord (6’30”34), dat vorig jaar was gevestigd in Betekom, op het provinciale kampioenschap. Datzelfde huzarenstukje wist ook ons miniementrio Mika Laplume & Seppe Huenaerts & Lars Peeters uit hun mouwen te schudden, door na 5’24”73 de klok te laten stoppen, en daarmee het eveneens voor eigen volk gelopen vorige record (5’27”86) aan diggelen te slaan. Bij hun vrouwelijke leeftijdsgenoten werd het een … net niet verhaal, want met die uitstekende 5’28”85 zaten Lotte Van Vlasselaer, Lore Willems en Lisa Van Damme niet alleen aardig in de buurt van hetgeen de jongens lieten opteken, maar bleven vooral slechts een zuchtje verwijderd van het haast 9 jaar oude clubrecord, dat op … 5’28”05 staat. Mits iets meer concurrentie (ganse wedstrijd resoluut aan kop…) konden ook zij vrijwel zeker hun vreugde de vrije loop laten…

Nu ja, voor Lore kon de namiddag zo en zo al niet meer stuk, want aan de speerstand kreeg ze een fraaie 28m31 achter haar naam, een PR dat er echt mag zijn. Er vielen trouwens heus wel meer blije gezichten te noteren daar aan diezelfde speerstand, want ook bij Femke Verhoeven (27m45) en Louis Van Mierlo (uitstekende 28m56 voor deze miniem!) mocht het vorige persoonlijke record weggegomd worden uit het boekje. Mooi dat onze jonge dames hun neus niet ophalen voor dat wondermooie werpnummer, zeker met de wetenschap in petto dat we volgend voorjaar bij de BVV cadetten-scholieren (dan gemengd) verdomd extra gemotiveerd aan de start zullen komen, om die zwarte zaterdag in Lier kordaat uit te wissen. Vandaar ook dat het ‘goed aanvoelt’ dat tevens een Julia Van Hoof, Silke Storms, Lotte Van Vlasselaer, Hanne Meuris, Katho Bakelants en Kaat Witters hun neus niet ophalen voor dat 400gr wegende werptuig. Lotte bleek er niet alleen onze snelste op de 60mH in 10”61, maar ook aan de hoogspringstand (1m37) liet ze al haar clubvriendinnen een poepje ruiken. Ondermeer Joske Nagels liet daar een 1m17 op haar wit wedstrijdkaartje schrijven.  

Bij de jongens was er de schitterende tweestrijd tussen de vrienden Robbe Van Rompuy en Stan Vertommen op de 80mH. Nooit liep dit duo sneller dan hier hun respectievelijke 13”88 en 13”90 in het sportcentrum ‘De Lichten’. Een pure sportieve triller die niemand onberoerd liet. Robbe kende een 2de topmoment, meerbepaald aan de hoogspringstand, waar hij voor het eerst de ‘flop-techniek’ hanteerde en dat leverde hem geen windeieren op .. een mooi PR van 1m46! Ook Stan (1m32), Lars Peeters (1m32), Willem Tiri (1m27) en Mika Laplume (eveneens 1m27) deelden mee in de vreugde van Robbe. Ook op de 150m mochten we heel wat Roba’s aanmoedigen, waaronder Nio Neefs (21”75), Louis Van Mierlo (23”30) en Maxim Robbeets (24”42). Louis liet zich trouwens ook aan de speerstand opmerken waar hij letterlijk een 28m56 uit de schoudergordel toverde.  

We komen nog eens even terug op onze Benjaminverrichtingen, want naast haar bijdrage aan dat fameus 3x600m record, wist Fien Peeters ook nog als sterkste uit de 60m (9”30) strijd te komen, en ook aan de verspringbak kwam geen van de 42 deelnemers verder dan haar 3m68. Ze zullen van goede huize moeten komen volgende zaterdag in Tienen, om bij dit toppertje de ‘vrijwel zekere’ 2 provinciale schildjes te ontfutselen. Maya Frederickx van haar kant was dan weer een klasse apart in de kogelring (7m52), voor o.m. Annebel De Kersmaecker (5m96), Elly Rinckhout, Elise Minnart, Jente Vermeiren (ook fraaie 60m), Eline De Winter en Nette Maes. De meeste van deze meisjes waren ook actief op de 60m vlak, net als Ana Sueters, Liv Janssen en Sophien Hoeyberghs. Het groepje actieve wedstrijddeelnemers groeit gestaag aan, en dat is mede de verdienste van onze enthousiaste jeugdtrainers, verspreid over onze kernen. Ook de diverse namen bij de Benjamins jongens, zoals een Seppe Matthe, Wannes Van Passel, Alec Everdepoel, Jaan Tuerlinckx en Samuel Vaes beginnen voor ondergetekende bekent in de oren te klinken. Samuel liet een mooie 3m55 optekenen aan de verspringstand, voor o.m. Eppo Schuermans, Noah Reubens en Ferre Corten. Tobias Vansweevelt was hier onze sterke man (6m80) aan de kogelring, waar hij o.m. Jonas Behaeghel en Tibe Willems het nakijken gaf.

Ook onze Luka Schoolmeesters is al lang geen onbekende meer voor onze vaste websitevolgers, en deze 1ste jaar pupil koos Booischot uit voor zijn debuut op de 60mH, en kwam meteen uit op een fraaie 11”56. Ook met z’n 1m29 scoorde hij hier letterlijk hoog, maar voor hemzelf leverde dat geen extra kik op, gezien zijn indoor hoogprestatie van 1m36. Op de 60m kwam Luka uit op een puike 9”32, op de voet gevolgd door zijn 2 snelle clubmakkers Klaas De Keersmaecker (9”32) en Ilias Goosens (9”61).

Heel wat pupillen meisjes kwamen nog een laatste maal de ‘conditie testen’ in het vooruitzicht van de strijd voor het Vlaams-Brabantse kampioenenschildje. Anneline Smets (o.m. 1m28 hoog), Lotte Huenaerts en Charlotte van Mierlo zijn ondertussen al vaste waarden, maar ook een Imke Storms en Nore Van Loo kijken reikhalzend uit naar die titelstrijd in de suikerstad. Anneline was hier ondermeer onze beste 60m-loopster (9”24), en die tijd was een maat te hoog gegrepen voor maarliefst … 15 andere ROBA-meisjes. De Hemel kleurde weer aubergine, daar in de Zuiderkempen… Meisjes als een Lotte HuenaertsCharlotte van Mierlo, Phileine Hoeyberghs, Emma Györe en Rosanne Tuerlinckx liepen er zich duidelijk in de kijker, en ook Roos Witters, Kaat Geleyn, Noor Latinis, Sari Jonckers en Tamara Sant illustreerden perfect welke rijke voorraad aan talent wij in onze rangen hebben. Bikha Peeters onderstreepte haar hordentalent met een pittige 11”57 op de 60mH, voor o.m. Louise Tiri, Lynn Cassiers, Sarah Prenen en Finn De Coster. Wat echt niet mag ontbreken in dit verslag is het ‘geflirt’ van Phileine Hoeyberghs met de fameuze 30m-barrière aan de hockeybalstand. Slechts 1 Antwerps meisje deed beter dan haar 29m03!

Hoe de krachtverhoudingen liggen in onze eigen provincie … weten we over exact één week …Het oogt alvast … veelbelovend …

De volledige Roba-uitslag in Booischot

rudy