Verslag Jeugdmeeting Diest

Jeugdmeeting Diest 1

06/09/2020 - ROBA te Diest - Jeugdmeeting 20 jaar ROBA

Nog nagenietend van het succes van de dag voordien, waren onze DAK-medewerkers op zondag alweer erg vroeg op post, want voorafgaand aan de jeugdmeeting stond er in de voormiddag een proefmeeting op het programma gepland, voor de categorieën kangoeroes en benjamins. Het was echt een primeur, op vraag van de VAL, wat betekende dat er naast onze eigen jeugdtrainers ook mensen van de bond rondliepen, om heel het gebeuren te testen en mee te evalueren. De rode draad doorheen dat ‘Kids athletics’-organisatiemodel is teamplezier gekoppeld aan speelse loop-, spring- en werpactiviteiten, zonder al te veel competitiedruk. We denken daarbij aan 40m hindernissen, verspringen uit stand, bovenhands hockeybalwerpen, kogelstoten met een bal, edm… Als we onze jeugdtrainers mogen geloven waren de aanwezige jongeren (80-tal) behoorlijk enthousiast, en ook de mensen van de bond vonden het een geslaagde première, die trouwens een 2° maal zal uitgetest worden bij de collega’s van Bornem. Mogelijk zal dus voor deze twee jeugd-categorieën dit type van kindgerichte sportbeleving de standaard worden vanaf volgend seizoen…

Jeugdmeeting Diest 1
(foto Ellen Geens)

Na de middag was het dan de beurt aan de pupillen en miniemen, voor quasi 90% eigen clubleden, aangevuld met atleten vanuit Vlaams-Brabant (RCTienen, DCLA, VAC, ACKO, Grimbergen, OEH), Oost-Vlaanderen (EA, VITA), Antwerpen (AVZK, ACHL), Limburg (Looise, SACN, TACT), ja zelfs vanuit Wallonië (OSGA, RFCL, MOHA).
Ondanks die pittige concurrentie slaagden heel wat ROBA’s erin om een podiumplaats op te eisen, en één van de bovenstaande medailles (goud / zilver / brons) overhandigd te krijgen uit handen van onze voorzitter Dirk.

Pupillen meisjes

Op de eerste proef van de dag, de 60m pupillen meisjes was het al van dat, met een zilveren plak voor de beresterke Imke Storms (knap 9”29), en brons voor Phileine Hoeyberghs (fraaie 9”41). Ze wisten het erepodium dus meteen goed staan, wat gemakkelijk was voor een tweede passage aan die medailletafel, ditmaal na hun optreden aan het verspringen. Phileine vond zo’n 2° bronzen plak wel goed passen bij haar outfit, verdiend door een 3m72 te laten optekenen in de zandbak. Het enige meisje van de 23 deelnemers die de 4m-lijn passeerde was alweer ons Imke (4m02), meteen goed voor de gouden versie. Papa Hans maakte zowaar een vreugdedansje bij het aanhoren van die fraaie sprong.
Het regende hier werkelijk persoonlijke records, vooral op de korte afstandsproeven, deels natuurlijk door de komst van een aantal debutanten, en dus meteen een PR, doch deels ook door de hardheid van de Diestse piste, die uiterst geschikt is voor de jongens en meisjes met veel ‘snelle spiervezels’. Het is dan ook haast Godgeklaagd dat het van de zomer van … 2008 geleden was dat hier nog een officiële wedstrijd (Memorial Pieter Van Nuffelen …) werd betwist. Gezien het succes van deze 2-daagse organisatie kan ik mij niet voorstellen dat hier geen vervolg zal aan gebreid worden.  
Trouwens gans dat mooi afgesloten stadion straalt een geborgenheid uit die we maar op weinig andere atletiekbanen ervaren, en die troef mogen we absoluut niet langer onbenut laten. Ik weet zeker dat meisjes als een Noor Latinus (fraaie 60m-tijd van 9”44), Sarah Prenen (knap 9”48 op de 60m, mooi 3m62 ver), Annabel De Keersmaecker (9”50) en Emma Györe (9”67) meteen weer van de partij zullen zijn, en datzelfde geldt vrijwel zeker ook voor Lotte Coosemans (9”52), Elona Buchet (9”86), Rosanne Tuerlinckx (9”78) en Zoë Swinnen (9”91). Van de 31 aanwezige Roba-meisjes die aan de startlijn stonden voor de 60m pupillen wisten er maar liefst … 25 een persoonlijk record te lopen, en met die goede piste-ervaring in het achterhoofd zullen meisjes als een Bette Van Rompaey (hier 10”17, ook sterk aan de verspringbak 3m62), Louise Bergs (10”09), Ana Sueters (10”46) en Stien Rulle (10”91) meteen weer staan te popelen bij een volgende organisatie in dit mooie stadion.. Reken daarbij nog de ganse bende enthousiaste echte thuisloopsters, de meisjes van de DAK-kern zeg maar, die bij wijze van spreken met de fiets kunnen langskomen, en je weet zich meteen verzekerd van alweer een extra meute volk. Voor die DAK-meisjes als een Sterre Van Der Velpen (10”13), Kaat Geleyn (‘10”14), Louise Tiri (10”35) en Hailey Smets (10”55) was het zondermeer
een unieke belevenis om in dat vertrouwde stadion te mogen presteren, en ook voor hun kernvriendinnen Mila Verheyen (10”20), Liv Janssen (10m26), Jana Nulens (10”47) en Noor Es Saadi (10”29) zullen die aparte wedstrijdsfeer niet snel vergeten.
Ook die extra coronamaatregelen zal hun waarschijnlijk niet ontgaan zijn, denken we maar aan het telkens moeten ontsmetten van de startblokken door de plaatselijke medewerkers, en al die officiëlen, uitgedost met een al dan niet modieus mondmasker. ‘Bizarre tijden’ moeten Carlo Cauwenberghs (12”19), Gitte Dufresne (11”71) en Elly Rinckhout (11”03) gedacht hebben toen ze aan de startlijn werden geroepen, al zal de wedstrijdspanning hun concentratie waarschijnlijk wel netjes op scherp hebben gezet… Ook bij Jolijn Dendas (11”45), Elise Minnart (11”25), Eline Dewinter (10”57) en Yana Wauters (10”29) klopte het hartje iets sneller dan normaal toen ze naar de startlijn werden geroepen.   
Het merendeel van deze jonge dames waren ook present aan de verspringstand alsook op de 1000m, en op dat afstandsnummer was het vooral Kato Vanstechelman (zie foto) die zich in de kijker wist te lopen, met een schitterende PR-chrono van 3’28”03, voor ondermeer Joke Tytgat (3”34”57, leek wat vermoeid…) en de veelzijdige Noor Latinis (3’37”60). Spijtig dat ons Hera-meisje Finn De Coster niet in deze sterke reeks zat, want in haar koers liep ze in haar eentje vlot weg van de voltallige concurrentie, om te eindigen in een fraaie PR-tijd van 3’46”68. Oma Gerda zal het graag horen …
Ook in reeks 2, waar Emma Györe won (mooi 3’50”85) werd er geknokt tot op het gaatje, en kregen de meegereisde ouders echt waar voor hun geld.
(onze jeugdtrainer Gerrit stond te genieten langs de zijlijn …)

Jeugdmeeting Diest 2

Pupillen Jongens

Ook bij de jongens waren het aantal persoonlijke records niet te tellen, en dit zowel op het hockeybalwerpen, de 1000m, als de 60m spurt. Op dat kampnummer, wat vooral geliefd is bij de gasten voorzien van een stel sterke armen en soepele schoudergewrichten, etaleerde onze Beta-man Luka Schoolmeesters meteen weer z’n veelzijdigheid. De zilveren medaille lag op hem te wachten, na die PR-worp van 33m87, waarmee hij clubmakkers als een Finn Bauwens (27m00), Arjen Truyers (24m83), Amin Dhaouadi (24m20) en Ilias Goossens (24m14) het nakijken gaf. Ook op de 60m viel Luka in de prijzen (brons) en dat met een chrono van 9”11. Hij bleef hiermee buiten schot van het snel lopende duo Amin Dhaouadi (fraaie 9”14!) en Mathieu Maes, die samen in de eerste reeks uitstekend voor de dag kwamen, met voor Mathieu een PR-tijd van 9”22. Laat deze knaap nog eens een kopje groter worden, dan gaan we wat zien…!
Ook Finn Van Eepoel (9”47), Tobias Vansweevelt (9”59) en Kasper Rijnders (9”66) mogen tevreden terugblikken op hun spurtoptreden, hier voor de staantribune van KFC Diest, de plaatselijke voetbalclub, die begin de jaren 60 zelfs even in eerste klasse speelde. De opa’s van Mathias Van Hove (10”69), Tobias De Vos (9”90), Jarne De Wilde (9”83) en Milo Caers (10”00) zullen zich dat mogelijk nog wel herinneren. En zeker de plaatselijke DAK-pupillen als een Samuel Vaes (9”98), Daan Everaerts (10”25), Rob Vanzeir (10”50), Arjen Truyers (10”73) en Mathijs Van Mierlo (11”09) moeten dit eens navragen bij hun grootvader. Maar dan moeten ze meteen zelf, als tegengewicht, ook de rijke geschiedenis van het Diestse atletiekleven uit de doeken doen, een gegeven waar trainer Jo hun met veel plezier zal bij helpen.
Op de 1000m was onze Milo Caers de sterkste ROBA-knaap, die met overmacht reeks twee won in een tijd van 3’37”47. Spijtig dat hij niet in de sterke eerste wedstrijd stond, waar ondermeer Tobias De Vos een uitstekende 3’39”08 uit de mouwen schudde, voor Kasper Rijnders (3’43”23) en de altijd enthousiaste Robbe Vandamme, die z’n persoonlijk record mooi wist te verbeteren tot een fraaie 3’43”26-chrono. In reeks drie was het onze YA-man Jarne De Wilde (3’40”20 / zie foto) die het ganse publiek enthousiast achter zich kreeg, door als kleinste knaap van het ganse pak, iedereen het nakijken te geven, en dat vooral dankzij een indrukwekkende laatste ronde. Sander Bergen (3’43”09), Jonas Behaeghel (3’49”06), Benne Rottiers (4’19”99) en Jonas Boon (4’29”98) hadden geen verhaal tegen de snelle beentjes van onze Oost-Vlaamse knaap. We moeten ook Quinn Fament (o.m. 11”14 op de spurt), Kwinten Dufresne (mooie winst geboekt aan de hockeystand, 21m35!), Thijs Van Haute (11”07) en Mathias Van Hove (PR 10”69) vermelden in dit ruime overzicht, want ook zij zorgden mee voor de uitstekende competitiesfeer in die ‘herontdekte atletiektempel’.

Jeugdmeeting Diest 3

Miniemen meisjes

Ook bij de miniemen meisjes was de ’honger’ naar competitie erg groot, en dat resulteerde meteen in een resem bijzonder knappe prestaties. Onze twee micro-mensen Raymond en Paul kwamen ook bij deze al iets grotere meiden ogen tekort om al die fraaie verrichtingen van de nodige deskundige commentaar te voorzien. De weersomstandigheden waren de ganse dag van goed tot zeer goed, en omstreeks de late namiddag werd het echt windstil, er bewoog zowaar geen blad meer aan de bomen, daar aan de onderzijde van de Warandeheuvel. Betere omgevingscondities kan een jonge atlete zich niet inbeelden wanneer ze aan de start staat van een 300m, en die luxe werd dan ook met beide handen gegrepen. Hetgeen onze meisjes Katho Bakelants, Olivia Wittevrouw, Lotte Huenaerts en Anneline Smets in die eerste reeks (zie foto) ons presenteerden was atletiek van de bovenste plank.

Jeugdmeeting Diest 4
 
Met respectievelijk 50”23, 47”65, 46”85 en 46”04 was dit wel één van de absolute hoogtepunten van de succesrijke namiddag. Lotte liep erg lang mee in de slipstream van haar Betekomse trainingsmakker, en behield haar bijzonder vloeiende loopstijl tot aan de meet, wat resulteerde in een PR-verbetering van maar liefst 1”63 seconden. En ook Olivia maakte dankbaar gebruik van die 2 luxehazen voor haar, om op te klimmen naar die mooie eindtijd. Haar papa perste er een diagonale spurt uit, over het nochtans heilig verklaarde gras, en was door het dolle heen met die 47”65-chrono. Anneline genoot ondertussen op haar eigen gekende wijze (intens, maar bedaard) van die knaltijd die op het bord stond. Nog 4 andere meisjes slaagden erin om onder de fameuze 50-grens te duiken, zijnde Eline Morieu (knappe 48”71), Joske Nagels (49”14, mooie wedstrijd), Anna Paesmans (49”33, na een sterke eerste wedstrijdhelft) en de sierlijk lopende Frédérique De Baets (49”51). Ook zij mochten met opgeheven hoofd de piste verlaten, temeer daar ze voordien al fraai voor de dag kwamen op de 3 andere proeven, 80m, verspringen en speerwerpen. Op dat spurtnummer was Hanne Meuris onze nummero uno, met een tijd van 11”39, voor Olivia (11”43), Anneline (11”45) en Anna, die reeks 4 won in een tijd van 11”67. Ook Eline (11”99), Lotte (11”86), Nele De Cat (11”69) en Charlotte Van Mierlo (11”82) doken onder de 12”-barrière.
Na het verspringen zag onze voorzitter Dirk zelfs drie ROBA-dames komen aanlopen voor het medaillegebeuren, want daar klopte Anneline met een PR-sprong van 4m58 haar reeds genoemde clubvrienden Hanne (4m40) en Joske (4m01). Aan de speerstand bleek onze plaatselijke atlete Katho Bakelants (foto) een maatje te sterk voor de rest van het aubergine-peloton. Met haar fraaie 24m07 moest ze alleen het hoofd buigen voor de RCT-atlete Janne Cuppens.

Jeugdmeeting Diest 5

Bikha Peeters (18m53), Amber Nelis (16m31, ook 12”38 op 80m) en Nore Van Loo (16m31 / 12”85) kunnen mits een portie trainingservaring in de toekomst eveneens een aardig woordje meepraten op dit mooie werpnummer. En wie de woorden ‘speerwerpen’ en ‘Diest’ in één zin samenbrengt komt meteen uit op de enthousiaste werptrainer Zacarya Aznag, die ook hier zowel op zaterdag als zondag met geen stokken weg te krijgen was van die werpzone. Voor ondergetekende was het quasi 20 jaar geleden (prille begin van Roba) dat hij nog enkelen van die sterkhouders van Diest tegen het lijf liep. Naast Zacarya (blijkbaar niet echt meer gegroeid de voorbije 2 decennia…), zag hij de beresterke kogelstoter van weleer Yves Sneyers (nog altijd een fraai atletisch voorkomen!) zijn rol spelen op het binnenterrein, en helemaal mooi was de ontmoeting met Lode Van Belleghem (is niets veranderd!), die na een jarenlange atletiek-inactiviteit gelukkig terug de route naar het warandestadion heeft ingetikt, en meteen een enorme meerwaarde betekent voor onze DAK-jongeren, zeker als ze eerlang zullen opklimmen naar de cadetten- en scholierenlichting. Meisjes als een Amber Vandeplas (13”57 op 80m), Lainy Vandenberghe (13”30), Maya Wittevrouw (13”16, winnares 3° reeks, papa deed z’n spreekwoordelijke pet af …), Tamara Sant (14”59) en Clara Ruffato (13”66) weten dus meteen dat ze trainingstechnisch in goede en vooral veilige handen zijn (geen korte-termijndenken, geen snel gewin), en ook Joke Jacobs (13”73) en Sari Donckers (13”29) en Liene Dendas (14”40) kunnen duidelijk terugvallen op mensen met een gezonde dosis atletiekkennis. In HERA kunnen we al jaren terugvallen op ondermeer Yo Ryken, en zij keek hier met extra aandacht uit naar ondermeer Laura De Praetere (12”67), Evy Verbruggen (12”81) en Elise Cuyle, met 50”91 de beste Roba van de 6° reeks 300m. Ze klopte er ondermeer Nina De Roeck (57”13), Alessia Milis (52”73) en Amber Vanstechelman (51”74). Eén reeks later was onze Gitte Verbist (52”72) de sterkste van het pak, voor ondermeer Ranza Van Brusselen (53”12) en Sam Couwenbergh, die een 56”94 achter haar naam kreeg, nadat ze 14m79 aan de speerstand had laten optekenen. Ook Jolente Alen (51”39), Amber Nelis (51”65) en Noor Peeters (50”83) gingen tot het uiterste op dat pittige 300m-nummer. Onze jeugdtrainer en duivel doet al Paul Van Den Bergh had alweer twee petten op, enerzijds die van helpende hand voor onze DAK-vrienden, maar anderzijds hield hij stiekem toch een aantal Beta-meisjes in de gaten, want zo en zo komt dat trainershart toch altijd bovendrijven. Meisjes als een Esmee Donckier De Donceel (80m-tijd van 12”16), Kaat Witters (12”39), Jill Discart (14”06), Suzanne Nagels (14”35) en Roos Witters (13”41) kunnen altijd op hem terugvallen, bijvoorbeeld bij het opwarmen en ‘inlopen’ aan de verspringstand.  

Miniemen Jongens

Bij de jongens was het Kobe Coenen die voor de beste Roba-prestatie van de dag zorgde, door met een persoonlijk record van 36m15 het speerwerpen te winnen, voor twee gasten uit Bertem. De mooie gouden medaille ligt ondertussen te blinken op z’n nachtkastje. De gratis instructies die hij er van Zacarya meekreeg waren natuurlijk mooi meegenomen. En ook Louis Van Mierlo heeft het potentieel in zich om door te groeien op dit machtige kampnummer, want ook hij kwam tot een PR-worp van over de 30m-lijn, 30m26 om precies te zijn. Op de 80m spurt was Stan Vertommen onze snelste man in koers, met een 11”14 achter zijn naam, voor ondermeer Jef Crispeyn (mooie 11”69), Noa Es Saadi (prima 11”89) en Klaas De Keersmaecker (fraaie 11”95). Ook op het loodzware 300m-nummer was Kobe (46”66) de snelste, een chrono waar Thias Van Rompaey (47”86), Jacob Vaes (50”50), Carlo Appah (52”59) en Senne Caers (53”65) voorlopig nog voor moeten passen … Thibaut Somei tot slot kwam in de 5°reeks van de 80m uit op een tijd van 13”97.

Moe, maar zeer voldoen konden onze DAK-vrienden de deuren sluiten, na twee dagen inzet en concentratie. Beste collega’s … het was dik in orde, nu even nagenieten van het succesrijk weekend, en snel de agenda van 2021 bovenhalen om wederom twee wedstrijden te voorzien in dat fraaie atletiekstadion, met niet alleen een heilige grasmat, maar vooral ook een … ‘heilige tartan-piste’.  

Jeugdmeeting Diest 6

Met dank aan ons duo Sven en Ellen, voor de mooie foto’s !!!                   

                                                    
Uitslagen:

PUP - 60 - Dames
 Reeks: 1 (5 deelnemers)
   2  Storms Imke 2009 ROBA 9.29 (SR)
   3  Hoeyberghs Phileine 2009 ROBA 9.41 (PR)
   4  Prenen Sarah 2009 ROBA 9.48
   5  Györe Emma 2009 ROBA 9.67 (SR)
 Reeks: 2 (5 deelnemers)
   1  Latinis Noor 2009 ROBA 9.44 (PR)
   2  De Keersmaecker Annabel 2010 ROBA 9.50 (PR)
   3  Coosemans Lotte 2010 ROBA 9.52 (PR)
   4  Tytgat Joke 2010 ROBA 9.54 (PR)
 Reeks: 3 (6 deelnemers)
   1  Buchet Elona 2009 ROBA 9.86 (PR)
   2  Van Der Velpen Sterre 2009 ROBA 10.13 (PR)
   3  Geleyn Kaat 2009 ROBA 10.14 (PR)
   4  Van Rompuy Bette 2009 ROBA 10.17 (PR)
   5  Tiri Louise 2009 ROBA 10.35 (SR)
   6  Smets Hailey 2009 ROBA 10.55 (PR)
 Reeks: 4 (5 deelnemers)
   1  Tuerlinckx Rosanne 2009 ROBA 9.78 (PR)
   2  Swinnen Zoë 2010 ROBA 9.91 (SR)
   5  Verheyen Mila 2010 ROBA 10.20 (PR)
 Reeks: 5 (6 deelnemers)
   1  Bergs Louise 2010 ROBA 10.09 (PR)
   2  Janssen Liv 2010 ROBA 10.26 (PR)
   3  Sueters Ana 2010 ROBA 10.46 (PR)
   4  Nulens Jana 2009 ROBA 10.47 (PR)
   5  Dewinter Eline 2010 ROBA 10.57 (PR)
   6  Rinckhout Elly 2010 ROBA 11.03
 Reeks: 6 (5 deelnemers)
   1  De Coster Finn 2009 ROBA 9.91 (PR)
   2  Es Saadi Noor 2009 ROBA 10.29 (PR)
   3  Wauters Yana 2009 ROBA 10.29 (PR)
   4  Minnart Elise 2010 ROBA 11.25 (PR)
   5  Dendas Jolijn 2010 ROBA 11.45 (PR)
 Reeks: 7 (4 deelnemers)
   2  Rulle Stien 2010 ROBA 10.91 (PR)
   3  Dufresne Gitte 2010 ROBA 11.71 (PR)
   4  Cauwenberghs Cato 2010 ROBA 12.19 (PR)

PUP - 60 - Heren
 Reeks: 1 (6 deelnemers)
   4  Dhaouadi Amin 2009 ROBA 9.14 (SR)
   5  Maes Mathieu 2010 ROBA 9.22 (PR)
 Reeks: 2 (6 deelnemers)
   2  Van Eepoel Finn 2010 ROBA 9.47 (PR)
   5  Goossens Ilias 2009 ROBA 9.54 (SR)
 Reeks: 3 (6 deelnemers)
   2  Vansweevelt Tobias 2010 ROBA 9.59 (PR)
   3  Rijnders Kasper 2009 ROBA 9.66 (PR)
   4  Vaes Samuel 2010 ROBA 9.98 (PR)
   5  Vandamme Robbe 2009 ROBA 10.00
   6  Caers Milo 2010 ROBA 10.00 (PR)
 Reeks: 4 (6 deelnemers)
   1  De Vos Tobias 2010 ROBA 9.90 (PR)
   2  Everaerts Daan 2010 ROBA 10.25 (PR)
   4  Vanzeir Rob 2010 ROBA 10.50 (PR)
   5  Van Hove Mathias 2010 ROBA 10.69 (PR)
   6  Truyers Arjen 2010 ROBA 10.73 (PR)
 Reeks: 5 (5 deelnemers)
   1  Boon Jonas 2010 ROBA 10.25 (PR)
   2  Fament Quinn 2010 ROBA 10.69 (PR)
   3  Rottiers Benne 2010 ROBA 10.90 (PR)
   4  Van Haute Thijs 2010 ROBA 11.07 (PR)
   5  Dufresne Kwinten 2009 ROBA 11.14 (PR)
 Reeks: 6 (5 deelnemers)
   2  De Wilde Jarne 2010 ROBA 9.83 (SR)
   3  Bauwens Finn 2010 ROBA 10.04 (PR)
   5  Van Mierlo Mathijs 2010 ROBA 11.09 (PR)
 Reeks: 7 (5 deelnemers)
   1  Schoolmeesters Luka 2009 ROBA 9.11 (SR)
   3  Behaeghel Jonas 2010 ROBA 10.29 (SR)
   4  Bergen Lander 2010 ROBA 10.38 (PR)

PUP - 1000 - Dames
 Reeks: 1 (10 deelnemers)
   2  Vanstechelman Kato 2009 ROBA 3:28.03 (PR)
   4  Tytgat Joke 2010 ROBA 3:34.57
   6  Latinis Noor 2009 ROBA 3:37.60 (PR)
   7  Buchet Elona 2009 ROBA 3:43.28 (PR)
   8  Van Rompuy Bette 2009 ROBA 3:46.23 (PR)
   9  Coosemans Lotte 2010 ROBA 3:47.54 (PR)
   10  Storms Imke 2009 ROBA 3:48.23 (PR)
 Reeks: 2 (8 deelnemers)
   1  Györe Emma 2009 ROBA 3:50.85 (PR)
   2  Tuerlinckx Rosanne 2009 ROBA 3:52.26 (PR)
   3  Nulens Jana 2009 ROBA 3:52.30 (SR)
   5  Prenen Sarah 2009 ROBA 4:01.27 (PR)
   6  Verheyen Mila 2010 ROBA 4:03.04 (PR)
   7  Dewinter Eline 2010 ROBA 4:06.74 (PR)
   8  Wauters Yana 2009 ROBA 4:27.32 (PR)
 Reeks: 3 (9 deelnemers)
   1  De Coster Finn 2009 ROBA 3:46.68 (PR)
   3  Sueters Ana 2010 ROBA 4:03.30 (PR)
   6  Minnart Elise 2010 ROBA 4:22.14 (PR)
   7  Dufresne Gitte 2010 ROBA 4:24.43 (PR)
   8  Cauwenberghs Cato 2010 ROBA 4:51.25 (PR)
   9  Tiri Louise 2009 ROBA 4:54.40 (SR)

PUP - 1000 - Heren
 Reeks: 1 (11 deelnemers)
   5  De Vos Tobias 2010 ROBA 3:39.08 (PR)
   7  Rijnders Kasper 2009 ROBA 3:43.23 (SR)
   8  Vandamme Robbe 2009 ROBA 3:43.26 (PR)
 Reeks: 2 (10 deelnemers)
   1  Caers Milo 2010 ROBA 3:37.47 (PR)
   2  Maes Mathieu 2010 ROBA 3:53.71 (PR)
   4  Van Eepoel Finn 2010 ROBA 3:58.21 (PR)
   5  Everaerts Daan 2010 ROBA 3:59.13 (PR)
   6  Fament Quinn 2010 ROBA 4:00.51 (PR)
   7  Vaes Samuel 2010 ROBA 4:04.32 (PR)
   8  Dufresne Kwinten 2009 ROBA 4:06.71 (PR)
   9  Vansweevelt Tobias 2010 ROBA 4:17.54 (PR)
   10  Van Haute Thijs 2010 ROBA 4:21.75 (PR)
 Reeks: 3 (11 deelnemers)
   1  De Wilde Jarne 2010 ROBA 3:40.20 (PR)
   2  Bergen Lander 2010 ROBA 3:43.09 (PR)
   3  Bauwens Finn 2010 ROBA 3:46.32 (PR)
   4  Behaeghel Jonas 2010 ROBA 3:49.06 (PR)
   5  Schoolmeesters Luka 2009 ROBA 3:50.88 (SR)
   9  Vanzeir Rob 2010 ROBA 4:11.14 (PR)
  10  Rottiers Benne 2010 ROBA 4:19.99 (PR)
  11  Boon Jonas 2010 ROBA 4:29.98 (PR)

PUP - ver - Dames
 Reeks: 1 (23 deelnemers)
   1  Storms Imke 2009 ROBA 4.02m
   3  Hoeyberghs Phileine 2009 ROBA 3.72m (PR)
   4  Van Rompuy Bette 2009 ROBA 3.62m (PR)
   5  Prenen Sarah 2009 ROBA 3.62m (PR)
   6  Tytgat Joke 2010 ROBA 3.60m (PR)
   7  De Keersmaecker Annabel 2010 ROBA 3.54m (PR)
   8  De Coster Finn 2009 ROBA 3.40m (PR)
   9  Buchet Elona 2009 ROBA 3.29m (PR)
   10  Janssen Liv 2010 ROBA 3.21m (SR)
   11  Verheyen Mila 2010 ROBA 3.10m (SR)
   12  Latinis Noor 2009 ROBA 3.02m (SR)
   13  Sueters Ana 2010 ROBA 2.94m (SR)
   14  Bergs Louise 2010 ROBA 2.91m (PR)
   15  Minnart Elise 2010 ROBA 2.84m (PR)
   16  Coosemans Lotte 2010 ROBA 2.84m (PR)
   17  Es Saadi Noor 2009 ROBA 2.84m (PR)
   18  Swinnen Zoë 2010 ROBA 2.81m (SR)
   19  Nulens Jana 2009 ROBA 2.76m (SR)
   20  Dewinter Eline 2010 ROBA 2.69m (SR)
   21  Dendas Jolijn 2010 ROBA 2.69m (SR)
   22  Rulle Stien 2010 ROBA 2.64m (SR)
   23  Dufresne Gitte 2010 ROBA 2.12m (SR)

PUP - hockeybal - Heren
 Reeks: 1 (28 deelnemers)
   2  Schoolmeesters Luka 2009 ROBA 33.87m (PR)
   7  Bauwens Finn 2010 ROBA 27.00m (PR)
   8  Truyers Arjen 2010 ROBA 24.83m (PR)
   9  Dhaouadi Amin 2009 ROBA 24.20m (PR)
   10  Goossens Ilias 2009 ROBA 24.14m (SR)
   11  Rijnders Kasper 2009 ROBA 24.03m (PR)
   12  Caers Milo 2010 ROBA 23.79m (PR)
   13  Vaes Samuel 2010 ROBA 23.51m (PR)
   14  Maes Mathieu 2010 ROBA 22.39m (PR)
   15  Van Hove Mathias 2010 ROBA 22.17m (PR)
   16  Bergen Lander 2010 ROBA 21.96m (PR)
   17  De Vos Tobias 2010 ROBA 21.79m (PR)
   18  Dufresne Kwinten 2009 ROBA 21.35m (PR)
   19  Vansweevelt Tobias 2010 ROBA 20.63m (PR)
   20  Rottiers Benne 2010 ROBA 20.28m (PR)
   21  Vanzeir Rob 2010 ROBA 19.68m (PR)
   22  Everaerts Daan 2010 ROBA 19.49m (PR)
   23  Van Eepoel Finn 2010 ROBA 19.43m (PR)
   24  Boon Jonas 2010 ROBA 18.40m (PR)
   27  Van Haute Thijs 2010 ROBA 13.62m (PR)
   28  Fament Quinn 2010 ROBA 12.00m (SR)

MIN - 80 - Dames
 Reeks: 1 (6 deelnemers)
   1  Meuris Hanne 2007 ROBA 11.39 (SR)
   2  Wittevrouw Olivia 2007 ROBA 11.43 (SR)
   3  Smets Anneline 2008 ROBA 11.45 (PR)
   4  De Cat Nele 2007 ROBA 11.69 (PR)
   6  Huenaerts Lotte 2008 ROBA 11.86 (PR)
 Reeks: 2 (6 deelnemers)
   2  Van Mierlo Charlotte 2008 ROBA 11.82 (PR)
   3  Moriau Eline 2007 ROBA 11.99 (SR)
   5  Donckier De Donceel Esmee 2007 ROBA 12.16 (PR)
   6  De Praetere Laure 2008 ROBA 12.67 (PR)
 Reeks: 3 (6 deelnemers)
   3  Nelis Amber 2007 ROBA 12.38 (PR)
   4  Witters Kaat 2007 ROBA 12.39 (SR)
   5  Peeters Bikha 2008 ROBA 12.51 (PR)
   6  Van Loo Nore 2008 ROBA 12.85 (PR)
 Reeks: 4 (6 deelnemers)
   1  Paesmans Anna 2007 ROBA 11.67 (PR)
   2  Bakelants Katho 2007 ROBA 12.30 (SR)
   3  Van Brusselen Ranza 2007 ROBA 12.52 (SR)
   4  Alen Jolente 2008 ROBA 12.62 (PR)
   5  Verbruggen Evy 2008 ROBA 12.81 (PR)
   6  Vandenberghe Lainy 2007 ROBA 13.30 (PR)
 Reeks: 5 (6 deelnemers)
   1  Wittevrouw Maya 2008 ROBA 13.16 (PR)
   2  Jonckers Sari 2008 ROBA 13.29 (PR)
   3  Witters Roos 2008 ROBA 13.41 (PR)
   4  Verbist Gitte 2007 ROBA 13.50 (SR)
   5  Ruffato Clara 2008 ROBA 13.66 (PR)
   6  Jacobs Joke 2007 ROBA 13.73 (PR)
 Reeks: 6 (5 deelnemers)
   1  Vandeplas Amber 2007 ROBA 13.57 (PR)
   2  Discart Jill 2008 ROBA 14.06 (PR)
   3  Nagels Suzanne 2008 ROBA 14.35 (PR)
   4  Dendas Liene 2007 ROBA 14.40 (SR)
   5  Sant Tamara 2008 ROBA 14.59 (PR)
 Reeks: 7 (6 deelnemers)
   1  De Baets Frédérique 2008 ROBA 12.15 (PR)
   3  Cuyle Elise 2008 ROBA 12.45 (PR)
   5  Milis Alessia 2008 ROBA 12.74 (PR)
   6  De Roeck Nina 2007 ROBA 13.26 (PR)

MIN - 80 - Heren
 Reeks: 1 (6 deelnemers)
   5  Vertommen Stan 2007 ROBA 11.14 (SR)
 Reeks: 2 (6 deelnemers)
   6  De Keersmaecker Klaas 2008 ROBA 11.95 (PR)
 Reeks: 3 (6 deelnemers)
   4  Es Saadi Noa 2007 ROBA 11.89 (PR)
   5  Vaes Jacob 2008 ROBA 12.13 (PR)
 Reeks: 4 (6 deelnemers)
   1  Crispeyn Jef 2008 ROBA 11.69 (PR)
   4  Appah Carlo 2008 ROBA 12.03 (PR)
   5  Caers Senne 2008 ROBA 12.25 (PR)
 Reeks: 5 (4 deelnemers)
   4  Somei Thibaut - 12 2008 ROBA 13.97 (PR)

MIN - 300 - Dames
 Reeks: 1 (4 deelnemers)
   1  Smets Anneline 2008 ROBA 46.04 (PR)
   2  Huenaerts Lotte 2008 ROBA 46.85 (PR)
   3  Wittevrouw Olivia 2007 ROBA 47.65 (PR)
   4  Bakelants Katho 2007 ROBA 50.23 (SR)
 Reeks: 2 (4 deelnemers)
   1  Moriau Eline 2007 ROBA 48.71 (PR)
   3  De Praetere Laure 2008 ROBA 50.34 (PR)
   4  Van Mierlo Charlotte 2008 ROBA 51.28 (PR)
 Reeks: 3 (4 deelnemers)
   1  Nagels Joske 2007 ROBA 49.14 (PR)
   3  Van Loo Nore 2008 ROBA 52.52 (PR)
   4  Peeters Bikha 2008 ROBA 52.89 (PR)
 Reeks: 4 (4 deelnemers)
   2  Paesmans Anna 2007 ROBA 49.33 (PR)
   3  Verbruggen Evy 2008 ROBA 50.70 (PR)
   4  Peeters Noor 2008 ROBA 50.83 (PR)
 Reeks: 5 (3 deelnemers)
   2  Alen Jolente 2008 ROBA 51.39 (PR)
   3  Nelis Amber 2007 ROBA 51.65 (PR)
 Reeks: 6 (5 deelnemers)
   2  Cuyle Elise 2008 ROBA 50.91 (PR)
   3  Vanstechelman Amber 2007 ROBA 51.74 (PR)
   4  Milis Alessia 2008 ROBA 52.73 (PR)
   5  De Roeck Nina 2007 ROBA 57.13 (PR)
 Reeks: 7 (3 deelnemers)
   1  Verbist Gitte 2007 ROBA 52.72 (PR)
   2  Van Brusselen Ranza 2007 ROBA 53.12 (PR)
   3  Couwenbergh Sam 2007 ROBA 56.94 (PR)
 Reeks: 8 (4 deelnemers)
   1  De Baets Frédérique 2008 ROBA 49.51 (PR)
   3  Wittevrouw Maya 2008 ROBA 53.58 (PR)
   4  Jonckers Sari 2008 ROBA 53.72 (PR)

MIN - 300 - Heren
 Reeks: 1 (4 deelnemers)
   4  Vertommen Stan 2007 ROBA 46.85 (PR)
 Reeks: 2 (4 deelnemers)
   3  Coenen Kobe 2007 ROBA 46.66 (PR)
 Reeks: 3 (3 deelnemers)
   2  Van Mierlo Louis 2007 ROBA 49.22 (SR)
 Reeks: 4 (4 deelnemers)
   3  Crispeyn Jef 2008 ROBA 49.62 (PR)
   4  Appah Carlo 2008 ROBA 52.59 (PR)
 Reeks: 5 (3 deelnemers)
   2  Van Rompaey Thias 2008 ROBA 47.86 (PR)
   3  Caers Senne 2008 ROBA 53.65 (PR)
 Reeks: 6 (3 deelnemers)
   2  Es Saadi Noa 2007 ROBA 48.96 (PR)
 Reeks: 7 (4 deelnemers)
   3  Vaes Jacob 2008 ROBA 50.50 (PR)

MIN - ver - Dames
 Reeks: 1 (26 deelnemers)
   1  Smets Anneline 2008 ROBA 4.58m (PR)
   2  Meuris Hanne 2007 ROBA 4.40m (PR)
   3  Nagels Joske 2007 ROBA 4.01m (PR)
   4  Wittevrouw Olivia 2007 ROBA 3.98m (SR)
   5  Peeters Bikha 2008 ROBA 3.84m (PR)
   6  Donckier De Donceel Esmee 2007 ROBA 3.83m (SR)
   7  Van Mierlo Charlotte 2008 ROBA 3.83m (SR)
   8  Nelis Amber 2007 ROBA 3.66m (PR)
   9  Van Loo Nore 2008 ROBA 3.63m (SR)
   10  Witters Kaat 2007 ROBA 3.62m (SR)
   11  Van Brusselen Ranza 2007 ROBA 3.56m (SR)
   12  Vandenberghe Lainy 2007 ROBA 3.29m (PR)
   13  Alen Jolente 2008 ROBA 3.22m (SR)
   14  Wittevrouw Maya 2008 ROBA 3.10m (SR)
   15  Witters Roos 2008 ROBA 3.04m (PR)
   16  Milis Alessia 2008 ROBA 3.02m (PR)
   17  Vanstechelman Amber 2007 ROBA 3.01m (PR)
   18  Verbist Gitte 2007 ROBA 2.97m (SR)
   19  Couwenbergh Sam 2007 ROBA 2.96m (PR)
   20  Jacobs Joke 2007 ROBA 2.96m (SR)
   21  Jonckers Sari 2008 ROBA 2.94m (PR)
   22  Nagels Suzanne 2008 ROBA 2.91m (PR)
   23  Ruffato Clara 2008 ROBA 2.91m (PR)
   24  Discart Jill 2008 ROBA 2.75m (PR)
   25  Sant Tamara 2008 ROBA 2.68m (SR)
   26  Dendas Liene 2007 ROBA 2.49m (SR)

MIN - ver - Heren
 Reeks: 1 (25 deelnemers)
   6  Coenen Kobe 2007 ROBA 4.62m (SR)
   8  Vertommen Stan 2007 ROBA 4.42m (SR)
   11  Willems Mathis 2007 ROBA 4.17m (PR)
   17  Vaes Jacob 2008 ROBA 3.80m (PR)
   18  Appah Carlo 2008 ROBA 3.78m (PR)
   19  Es Saadi Noa 2007 ROBA 3.75m (PR)
   20  De Keersmaecker Klaas 2008 ROBA 3.61m (SR)
   21  Crispeyn Jef 2008 ROBA 3.48m (PR)
   25  Caers Senne 2008 ROBA 3.16m (SR)

MIN - speer - Dames (0,4kg)
 Reeks: 1 (25 deelnemers)
   2  Bakelants Katho 2007 ROBA 24.07m (PR)
   5  Peeters Bikha 2008 ROBA 18.53m (PR)
   7  Nelis Amber 2007 ROBA 16.31m (PR)
   8  Van Loo Nore 2008 ROBA 16.13m (PR)
   9  Van Mierlo Charlotte 2008 ROBA 15.96m (PR)
   10  Meuris Hanne 2007 ROBA 15.56m (SR)
   11  Couwenbergh Sam 2007 ROBA 14.79m (PR)
   14  De Cat Nele 2007 ROBA 12.54m (PR)
   15  Smets Anneline 2008 ROBA 11.77m (PR)
   16  Milis Alessia 2008 ROBA 10.76m (PR)
   17  Witters Roos 2008 ROBA 10.67m (PR)
   18  Vandeplas Amber 2007 ROBA 10.56m (PR)
   19  De Roeck Nina 2007 ROBA 9.84m (PR)
   20  Alen Jolente 2008 ROBA 9.32m (PR)
   22  Van Brusselen Ranza 2007 ROBA 8.86m (PR)
   23  Witters Kaat 2007 ROBA 8.21m (SR)
   24  Nagels Joske 2007 ROBA 7.57m (PR)
   25  Nagels Suzanne 2008 ROBA 6.87m (PR)

MIN - speer - Heren (0,4kg)
 Reeks: 1 (22 deelnemers)
   1  Coenen Kobe 2007 ROBA 36.15m (PR)
   4  Van Mierlo Louis 2007 ROBA 30.26m (PR)
   11  Van Rompaey Thias 2008 ROBA 23.19m (PR)
   14  Vertommen Stan 2007 ROBA 20.60m (SR)
   16  Caers Senne 2008 ROBA 18.23m (PR)
   17  Vaes Jacob 2008 ROBA 18.19m (PR)
   18  De Keersmaecker Klaas 2008 ROBA 18.01m (PR)
   19  Es Saadi Noa 2007 ROBA 17.00m (PR )