Verslag jeugdmeeting Wespelaar

01/05/2019 - Jeugdmeeting Wespelaar

Net 300 atleten waren, mede door het heerlijke lenteweertje, afgezakt naar de gezellige Wespelaarse piste, waar onze jongerenmeeting (behorende tot het Vlaams-Brabants jeugdcriterium) werd afgewerkt. Wij fungeerden dus als gastheer voor onze vrienden uit Tienen (22 atleetjes), Kortenberg (19 stuks), Vilvoorde AC (17) en DCLeuven (86), wiens atleetjes hier als lid van het circuit gratis mochten optreden. In totaal waren er 18 verschillende clubtruitjes te bewonderen. Van die 300 atleetjes droegen er … 103 onze kleuren. Op het eerste zicht lijkt dat erg veel, en dat is het ook wel, maar als u weet dat we als ROBA momenteel maar liefst … 379 borstnummers hebben verdeeld over de hier actieve leeftijdscategorieën, besef je meteen dat de toeloop hier nog van een gans ander niveau had kunnen zijn …
We verwijzen met veel plezier naar de volledige ROBA-uitslag, na evenwel kort te hebben stil gestaan bij een aantal opmerkelijke verrichtingen.

Benjamins … welkom aan de vele nieuwe gezichten!

In de uitslag kwamen we een paar namen tegen die toch nog enigszins onbekend in de oren klonken, en waarvan we daarenboven geen ‘vergelijking met een vorige prestatie’ konden terugvinden. Vrij vertaald, waarschijnlijk …‘debuterende atleetjes’. (mochten we ons vergissen … = onze oprechte excuses!!!!)
We denken daarbij aan een Anna Vandewaetere, Anna Brück, Julie Lenaertse en Lieze Ghysen bij de meisjes, en een Tibe Willems, Brent Knuts, Benne Rottiers, Ferre Hennens en Quinn Fament bij de jongens. Ook van gastjes als een Louis Janssens, Wannes Van Passel en Jaan Tuerlinckx had ondergetekende nog geen prestaties, maar dat behoort nu tot het verleden. En we kunnen er vergif op innemen dat laatste genoemde nog menigmaal zal opduiken in volgende artikels, afgaande op zijn sterke hockeyprestatie. Maar liefst 53 benjamins stonden aan te schuiven aan die werpstand, en onze Jaan legde zonder verpinken meteen beslag op de 3de stek (uitstekende 25m42), na ondermeer Jesse Meyers die hier zijn record verpulverde tot 25m74. Ook Jonas Behaegel zat met 20m69 nog net over de 20m-lijn, maar hij maakte vooral furore op de 600m met een prachtchrono van 2’07”44, voor ondermeer diezelfde Jesse Meyers (2’09”29), die ook mooi onder de 2’10"-grens bleef. En wat dan gezegd van het beresterke duo Joke Tytgat en Fien Peeters die resoluut naar plek 1 en 2 liepen bij de meisjes in een PR van respectievelijk 2’03”53 en 2’05”32. Met een duik onder de 2’20"-barriére kenden ook Liene Van Rompaey, Nette Maes, Nina Janssens, Ana Suetens en Annabel De Keersmaecker een topmoment op die lastige afstand. En terwijl de jongens hun tanden stuk beten op een chrono onder de 10” op de 60m, stonden er weer maarliefst 5 meisjes te pronken met een 9 plus …, waaronder naast het reeds genoemde 600M-trio Fien, Nina en Joke, ook nog Zoë Swinnen en Jinte Vermeeren. Geen nood dacht Mila Verheyen, want zij wist dat ze aan de hockeystand haar "moment de gloire" wel zou beleven. Met haar 23m67 stak ze met kop en nek boven iedereen uit.

Pupillen … het regende persoonlijke bestprestaties!

Met 9”26 op 60m, 3’38”87  op 1000m, 3m78 ver en 6m71 kogel haalde je vorige zomerseizoen het ‘jaarboek’ als pupillen meisje. Daarin ‘vermeld worden’ is al leuk op zich, want het is in zekere zin toch een soort extra richtlijn, een eerlijk vergelijkingspunt. Het leek wel of Anneline Smets vooraf wist dat ondergetekende deze graadmeter ging hanteren, want op het einde van de dag was ze niet alleen … 4 persoonlijke bestprestaties rijker, maar 3 ervan waren van bovenstaand niveau, dus waarmee ze gezwind voorbij de net genoemde jaarboekprestaties klom. Vooral haar 1000m-tijd van 3’25”91 is een topscore (vorig jaar Belgische top-17).
Ook de halve kop kleinere Lotte Huenaerts voldeed op de 60m (9”24) en de 1000m (3’32”27) aan bovenstaande criteria. Wat is dat verdomme een lefgozer zeg, zonder de minste schroom schoof ze op die lange afstand mee in het spoor van haar clubvriendin, en dat rendeerde dus! Elise Cuyle (9”38 op 60m), Noor Latinis (3’39”64 op 1000m), Evy Verbruggen (3m55), Laure De Praetere (3m52 ver) en Nore Van Loo (3m63 ver) kwamen het dichts in de buurt. Deze laatste was ook onze beste pupil aan de kogelstand, met 6m76 … dus ook jaarboek-waardig!

Bij de jongens was Luka Schoolmeesters onze snelste knaap op de 60m (9”19) en aan de verspringstand gaf hij met 3m73 al zijn 9 clubmakkers het nakijken. Thomas Vandewaetere moest in de kogelring nog het gezelschap dulden van Thias van Rompaey (beiden 6m99), maar op de 1000m had hij minder compassie met zijn vrienden. Niemand kwam ook maar enigszins in de buurt van zijn 3’33”97.

Miniemen ….  talent komt stilaan echt bovendrijven ….

Met Kamiel Van Rompaey, hebben we weer een witte merel te pakken, een veelzijdig baasje. Met zijn 3’10”51 op de 1000m was hij één maatje te sterk voor al zijn clubvrienden, die nochtans vrijwel allemaal een persoonlijke besttijd lieten optekenen. Denken we bijvoorbeeld maar aan Mika Laplume en Lars Peeters die haast 5” en 2” van hun besttijd afknepen, en alzo het dichtst in de buurt konden blijven van hun ontketende ploeggenoot. Ook op het hoogspringen (1m40) en de 80m spurt (10”93  vorig jaar top-50) was Kamiel de beste ROBA-man, al leverde Stan Vertommen met 1m37 wel het nodige pittige weerwerk. Op het erepodium voor het speernummer kropen Kobe Coenen (32m08) en Viktor Verlinden (31m73) met veel bravoure op plaats 1 en plaats 3. Zij hadden immers gezien hoe stijlvol hun vrouwelijke leeftijdsgenote Lotte Van Vlasselaer dat podiumgebeuren verscheidene malen voor haar rekening nam … : ondermeer 2de, en dus zilveren medaille op het verspringen (4m43), voor o.m Julia van Hoof (4m10) en Lisa Van Damme (4m08), en datzelfde eremetaal ook bij het hoogspringnummer, waar ze net als Lore Willems en de juist genoemde Julia op 1m35 uitkwam. Ook op de 1000m en de 80m bleef Lotte iedere aubergine-atlete de baas, niettegenstaande ook daar weer vele besttijden te noteren vielen. Iedereen scoorde hier echt op niveau, en daarvoor verwijs ik graag naar de ‘volledige ROBA-uitslag’.

Tot slot nog een woordje van lof voor de HERA-mensen van de organisatie. Gans de piste was omringd door supporters, die niet alleen massaal genoten hebben van de aanwezige ijskreem, maar in het bijzonder van de ‘warme gastvrijheid’. Oprechte dank!

rudy