Verslag Jogging rond de Plas

08/02/2020 - 4de Jogging rond de Plas

De dag voor D-day

Men zou de zaterdag vóór de CrossCup en het Vlaams Veldloopkampioenschap, met in de omgeving van de Rotselaarse Plas, de laatste organisatorische beslommeringen en voorzorgsmaatregelen tegen de capriolen van de wind, niet enkel kunnen betitelen als "de dag vóór D-day", maar ook als "de dag vóór een aangekondigde storm". Kiest u maar... Tal van ROBA-leden en -sympathisanten gaven er alleszins het beste van zichzelf om een dag later, tijdens het clubgebeuren van het jaar, atleten en toeschouwers niet te moeten ontgoochelen. En of ze in hun opzet geslaagd zijn!

Die zaterdag tekende de bijzonder gedreven ROBA-kern van Diest voor een succesvolle 4de editie van de "Jogging rond de Plas". Er kwamen in totaal 273 loopfanaten op af: 138 voor de 5km en 135 voor de dubbele afstand, onder wie tal van ROBA's en ook ROBA-recreanten. En de gelauwerden die commentator Paul Winnepenninckx achteraf op het erepodium riep, waren beslist niet van de minsten. Sommigen bleken aardig wat aubergine bloed in de aderen te hebben...

Chris WOUTERS, ons allen welbekend als de palmaresrijke 48-jarige Schaffenaar, die om geen wedstrijdje meer of minder verlegen zit, opende als winnaar van de 5km maar meteen met een zege voor ROBA. De Vlaams kampioen 5000m (M45 ) ging de 2de, senior Joris Costermans (Wilsele) met zo'n 5 seconden vooraf. De 3de, Mathias Vanmunster (sen) uit Baal, moest zowat een halve minuut toegeven op de winnaar. Chris WOUTERS dus, zou diezelfde namiddag nog rustig even de 10km-wedstrijd meepikken (als 6de aan de finish!), ter voorbereiding 's anderdaags van zijn CrossCup-wedstrijd bij de masters. Hoed af voor Chris!

Ook bij de dames over 5km mocht ROBA uitbundig juichen voor de winnares, klassiek gitariste Daniële VAN OS. Knappe prestatie van deze ROBA-aanwinst, die inmiddels al enkele veldlopen in de benen heeft en ook 's anderendaags zou aantreden bij de seniores dames. Daniële ging op de 5km van de "Jogging rond de Plas" de 2de, de Aarschotse juniore Lenka Konovaloff, met 52 seconden vooraf, die op de hielen werd gezeten door de Herseltse ROBA-scholier Mette COOPMANS (inderdaad, dochter van de voormalige duatlontopper Benny COOPMANS). Mooi podium, als u het mij vraagt!

Kwaliteit troef en klinkende namen ook op de 10km. Lukas BOSMANS, de succesvolle duatlon- en triatlonatleet uit Tremelo, met een ROBA-verleden onder de vleugels van coach Luc Verlaenen, domineerde de wedstrijd. Stijlrijk en imponerend, ging hij na 34'54" de 2de, de na maandenlang blessureleed,  knap wederoptredende Timothy CONVENTS, met 1'27" vooraf. Welkom terug bij de allerbesten, Timothy. En ook zijn coach Dirk zag dat het goed was ... De Wolvertemse master Dries Reynaerts, tikte als 3de aan. De 10km-winnaar, master lichamelijke opvoeding en te duchten duatlon- en triatlonatleet Lukas BOSMANS, won verleden jaar o.m. de Hageland Power Triatlon van Aarschot. We herinneren ons ook nog hoe hij in 2010, in ROBA-shirt, 10de werd in de sterk bezette seniorenveldloop aan De Tumkens te Betekom. Nog even aanstippen dat de Tremelonaar in 2019 wereldkampioen werd in de 70.3 Iron Man te Nice, in de leeftijdscategorie M30. Kwaliteit troef dus, op dat podium van die "Jogging rond de Plas".

Ook bij de dames over 10km gaven de eerste drie blijk van de nodige klasse en podiumvastheid. Laura Hombroux (sen) won in 45'31", voor master Ann Mallentier uit Wilsele (46'09") en de Diepenbeekse Tomoka Sudo (46'22").

De "day before"-Jogging rond de Plas gaf deelnemers en toeschouwers een hartverwarmend gevoel mee. Niet bang meer voor de storm, keken zij al verlangend uit naar D-day, met de prestigieuze CrossCup- en KVV-veldlopen.

De volledige uitslagen van de Jogging rond de Plas, vindt u op via deze link.

RW