Verslag Kerstperiode-wedstrijden

21-22-23 december 2018 - ROBA’s op Kersttocht

ROBA IN VERDEELDE SLAGORDE OP DIVERSE FRONTEN ACTIEF!

Zij die dachten dat deze dagen alleen gevuld mogen worden met dwangmatig shoppen en feestmenulijstjes opstellen, moeten misschien even een voorbeeld nemen aan onderstaande clubgenoten, die verspreid over zowat gans Vlaanderen hun fysieke kunnen gingen testen, netjes aan de vooravond van deel twee van het winterseizoen. Zowel in de provincie Antwerpen (Lille), Limburg (Dilsen) als Vlaams Brabant (Gooik) waren Roba’s van de partij in het veld, en in Mol, Heusden-Zolder en het Oost-Vlaamse Gent doken ook onze clubkleuren op, weliswaar warmpjes, in de plaatselijke indoorhal.

Veldloop Lille

Op de cross van Lille, georganiseerd door onze Turnhoutse collega’s van ATAC, liet onze pupil Kato Vanstechelman op een verbluffende wijze zien uit welk prima hout ze gesneden is, door zonder pardon iedereen van het 40 koppige peloton netjes het nakijken te geven. Schitterend Kato, met die fraaie zege!
Ook het benjamin duo Sam De Vries (1ste jaars) en Lentel Hofmans (2de jaars) gaven er het beste van zichzelf, wat resulteerde in een respectievelijke 26ste en 25ste plaats. Diezelfde 25ste stek was er weggelegd voor senior Jeff De Vries op de korte cross, terwijl vader en zoon Rijnders beiden als 11de over de meet kwamen, hier in de ‘Lilse Bergen’, Kasper bij de pupillen jongens, en vader Jeroen bij de Masters.

Veldloop Dilsen

Ook in Limburg, meerbepaald op de veldloop van Dilsen bleven we niet onopgemerkt, en daar zorgde vooral Liam Dreesen voor met zijn schitterende 2de plaats bij de cadetten jongens. Hij is niet meer van het podium te slaan! Onze benjamins Ana Sueters en Nina Janssens waren eveneens met hoge verwachtingen naar de Maasvallei getrokken, en hun 7de en 8ste eindpositie bewijst dat deze ambities volstrekt terecht bleken.

Veldloop Gooik

Sommigen bleven binnen de provinciegrenzen, meerbepaald voor de cross van Gooik, in het mooie Pajottenland. Dat is willens en wetens kiezen voor een zware omloop, want in die uithoek van onze provincie kan u de ‘vlakke loopstroken’ tellen op één hand. Benjamins Kobe Seldeslachts (1ste jaars) en Jonas Behaeghel (2de jaars) lieten zich niet afschrikken door dat vooruitzicht, en die innerlijke rust resulteerde in een uitstekende 6de en 2de eindplaats. Alleen een knaap vanuit Gent KAAG was sterk genoeg om onze topper Jonas van de zege te houden, op een toch niet onaardig deelnemersveld van 39 jonge enthousiastelingen. Knap man!
Even sterk was de verrichting van miniem Mika Laplume, die in zijn koers alleen het hoofd moest buigen voor een rivaal uit Lebbeke. Een beresterk resultaat, dat Seppe Huenaerts (13de) en Tom Demarsin (19de) me niet zullen tegenspreken.
Voor de 3de en laatste Roba podiumplaats tekende onze minieme Femke Verhoeven, die na een bikkelharde race beslag legde op de 3de stek. Julia Van Hoof (knap 6de!) en Hannelore Hecq (fraai 16de) kunnen beter dan wie ook de waarde van die podiumplaats inschatten.
Terwijl Han Raats (alweer sterk 5de) er onze enige junior was, bleken we bij de pupillen 2008 maar liefst 8 aubergines in de arena te kunnen sturen, met Laure De Praetere als sterkste op de 6de plaats. Alexa Laplume zat het dichts in de buurt met haar 13de stek, en wist het trio Lotte Huenaerts (18de), Evy Verbruggen (20ste) en Elise Cuyhe (22ste) netjes achter zich te houden. Nore Van Loo (25ste), Fran Damarsin (30ste) en Tamara Sant (41ste) maakten op een mooie wijze het rijtje rond.

Indoor Gent

Ook Oost-Vlaanderen ontsnapte niet aan onze visiterush. Op de indoormeeting van VITA in de Gentse indoorhal liet Fien Peeters zich van haar snelste kant zien, door 9”44 laten op te tekenen op de 60m benjamin meisjes. Hiermee was ze de beste van de 5 reeksen, en voor alle duidelijkheid … in Gent hebben we het natuurlijk over 8 deelnemers/reeks! Terwijl miniem Lars Peeters slechts 3’20”95 nodig had om er zijn 1000m af te werken, opteerde cadet Charlotte Coenen er voor de korte pijn op de 60m (8”40) en 200m (28”30).

Indoor Mol

Ook in Mol werden de atleten naar de warme binnenruimte gelokt door onze VABCO-collega’s, en zij mochten er Tibo Willems (5m87 kogel) en zus Lore Willems (10m31 kogel) begroeten. Met dat fraaie miniemenresultaat heeft Lore een ferme optie genomen voor een seizoen top-10 plaats ... knap Lore!

Indoor Heusden-Zolder

Op de kerstmeeting in Heusden-Zolder, 21/12, stond er ook het hordennummer op het programma, en heel wat van onze jongeren waren hierdoor natuurlijk meteen verkocht. Denken we maar aan Betti van Rompuy en broer Robbe Van Rompuy, Stan Vertommen (ook sterk op het ver), Kobe Coenen, Femke Verhoeven en Ranza Van Brusselen, die hun opgedane techniektraining hier netjes etaleerden met stuk voor stuk mooie persoonlijke resultaten. Ook pupil Anneline Smets en miniem Lotte Van Vlassalaer lieten zich niet onbetuigd aan die 76cm hoge horden, met een respectievelijke 11”73 en 10”68 als eindtijd. Anderen pasten nog even voor dit technisch mooie, maar ook moeilijke atletiekonderdeel, en gaven het beste van zichzelf op diezelfde afstand, doch … zonder obstakels. ‘Dat scheelt een slok op een borrel’ moeten Phileine Hoeyberghs (fraaie 10”03), Imke Storms (mooie 10”07) en Yara Fayed (10”83) gedacht hebben, en ook Emma Crols (puik 10”13), Hannelore Hecq (mooie 9”27), Hanne Meuris (prima 9”08) en Katho Bakelants (fraai 9”79) lieten zich nog niet verleiden tot het hordengebeuren, en speelden op veilig met de 60m vlak en het verspringen.

Nu we het toch over indoorprestaties hebben in Heusden-Zolder, mogen we jullie het optreden van Maya Frederickx in diezelfde Limburgse gemeente niet onthouden, eerder deze maand, op 1 december. Dit benjamin meisje trad er 3 maal op, zijnde op de 60m (10”22), het verspringen (3m05) en aan de kogelstand (6m35), en telkens was ze de beste van het hele stel.

rudy