Verslag meetings in mei

17/05/23 - Ninove
20/05/23 - Lokeren - Oostende
01/05/23 - Hannuit
13/05/23 - Kessel-Lo

Tijdig vertrekken naar een meeting is gezien de huidige drukte op de Belgische wegen geen overbodige luxe, wil je in alle rust arriveren op de bestemming en daar dan nog voldoende ruimte voorzien voor een rustige warming-up en een WC-bezoek, mocht dat nodig zijn. Voorbije woensdag was het alweer van dat, volgeslipte weken rond het Brusselse, en als je dan in Ninove moet zijn voor een atletiekmeeting, is dat absoluut geen Godsgeschenk. Trainer Dirk Wouters meldde ons heel laconiek dat ter hoogte van Zaventem er op de ring ‘niets meer vooruitging, behalve … zijn uurwerk’. Matthias Willems zou er gaan hoogspringen, maar hij zag de bui al hangen en keerde dus maar onverrichterzake huiswaarts. Dirk kon zijn kinderen, Inte en Xim Wouters na welgeteld … 2u rijden (Aarschot – Ninove!!) afzetten, in de hoop dat een goede opwarming nog enigszins de stramheid uit de spieren kon wegwerken, maar dat bleek geen sinecure. Inte kende geen al te beste start op de 100m, en moest het stellen met een 13”63 achter haar naam, en ook aan de verspringbak zagen we haar niet meteen gelukkiger worden met die 4m22. Dan rijd je naar de andere kant van Brussel, en daar verschijnen slechts 4 scholieren meisjes, met als gevolg dat de sprongen wel erg snel op mekaar volgden. Broer Xim was ondertussen naar de hoek van het speerwerpen getrokken, maar ook hij hebben we al vrolijker gezien, dan hier met zijn 35m39. Wie trouwens ook meer had verwacht van zijn Oost-Vlaamse trip naar Ninove is Lode Wuyts, want ook hij hoopte er een sterke 800m voorgeschoteld te krijgen. Maar na een felle start viel het helemaal stil vooraan, en kreeg hij dus een wedstrijd aangeboden, waar geen toptijden uit te distilleren waren. Een maat voor niets dus …

3 dagen later trok heel het circus naar de blauwe piste van Lokeren, waar een z.g.n. Flanders Cup-meeting gepland stond, en meteen 571 atleten aantrok. Vooral voor de cadetten en scholieren zijn er veel te weinig eigen wedstrijden, en dan nog vaak zwak bezette koersen, waar een nieuwe besttijd nastreven een bijzonder moeilijke opdracht is geworden. Hier loopt alles door mekaar, van cadetten, tot masters, alleen op basis van uw reeds behaalde tijd, en er zijn hazen voorzien die een verzekering betekenen voor juist tempowerk. Alleen moeten deze laatste wel voldoende ervaren zijn, want bijvoorbeeld in de koers van onze cadet Noor Peeters nam ons ROBA-meisje nog voor half koers, van miserie al het heft in eigen handen, en zorgde dus grotendeels zelf voor haar nieuwe besttijd van 2’21”85. Haar clubmakker en leeftijdsgenoot Jolente Alen had meer geluk, want zij zat in een betere reeks, en zij hoefde maar mee te schuiven in het vooraan opgelegde tempo. Met een beresterke eindrush dook ze voor het eerst onder de voor cadetten magische 2’20”-grens, en dat met een sterke tijd van … 2’17”85.
mei1 
Merel Geerts zat in diezelfde wedstrijd, 2’20”11, en was dus van zeer nabij getuige van die sterke laatste rechte lijn van Jolente. ‘De benen deden niet wat ik had verwacht’ zei Merel achteraf aan onze redactie. Ook bovenstaande foto hebben we van haar ontvangen, waarvoor onze oprechte dank.

Naast Noor en Jolente was vooral onze jonge senior Ward Delmé de meest gelukkige 800m-loper van onze ruime bende, want hij bracht zijn nog maar één week oude persoonlijke besttijd van 1’57”55 naar 1’56”82. Als jonge knaap (2°j cadet, 1° j scholier?) werd hij lid van onze club, maar echt serieus bezig zijn met de trainingen, neen dat was aan hem niet besteed. Nu een 7-tal jaren later blijkt hij de spirit wel herontdekt te hebben, en komt zijn aangeboren talent meteen toch bovendrijven, mede dankzij zijn trainingsinzet, onder toezicht van Dirk Van Kerkhoven, die hier zelf nog 2’29”52 liep. Zijn sterkste troef nu is die fameuze ‘mentale frisheid’, het nog niet ‘atletiek moe’ zijn, dat zo vaak om de hoek komt kijken bij jonge seniors, die al van kindsbeen af in een trainingsroutine zitten, en dat soms finaal ‘verstikkend’ dreigt uit te pakken. ‘Vreugde beleven’ aan uw sport is daarom zo essentieel …, en dan staat er echt geen datum op. Als we hier een Joost Grymonpon naar een 2’16”70 zagen lopen, en dat na een langdurige afwezigheid op het tartan, of de gedrevenheid van die andere master Wim De Pauw op de 1500m konden aanschouwen, met alweer een mooie 4’43”41 tijd, ja dan proeven we bij deze 2 heren nog die liefde voor het lopen. We kunnen alleen maar hopen dat jonge gasten als een Tuur Aerts, hier 4’22”62 op de 1500m, Daan De Ceulaer, 2’11”94 op de 800m, en onze Berlare-junior Milan De Saeger, 2’09”68, nog zeer lang een even enthousiasme en karakter aan de dag leggen dan ons master-duo Wim en Joost. Karakter had Wim hier trouwens roodnodig, als we Merel mogen geloven, want hij passeerde in 3’04” na 1km, dus die laatste 500m was ‘bijten’…

mei2
Ward maakt indruk op de 800m … (Dirk VK)

Lars Peeters had meer geluk dan zijn zus bij de juiste wedstrijdindeling, en ook de benen oogde een heel stuk beter dan vorige zondag op de fameuze BVV-competitie. Vooral met zijn zeer sterke laatste ronde maakte hij indruk op die 1500m, en finaal resulteerde dat in een 4’07”87, voor ondermeer Daan Lievens van VAC.

Tot slot nog Vincent Laporte, die hier op de 100m en 200m uitpakte, dus eigenlijk een beetje buiten zijn natuurlijk 400m-800m biotoop, maar Vincent is als gewezen meerkamper een ‘alleskunner’, en dus hoeven zijn uitstekende 11”40 en 22”36 ons weer niet helemaal te verbazen. Vincent heeft als doel dit seizoen om een 47”9-chrono neer te zetten op de 400m, vandaar dat hij hier al het onderdeel ‘snelheid’ kwam testen, of zoals hij zelf zegt … ‘prikkelen’. Vooral die knappe PR-chrono op de 200m, met een veel betere start dan op de 100m, opent perspectieven. Het snelheidsonderdeel staat dus al zeer aardig op punt, nu nog werken aan deel twee, het fameuze anaërobe gebeuren, het kunnen weerstand bieden aan de onvermijdelijke verzuring in zo’n loodzware 400m-koers. Het ‘pieken’ is gericht naar het Belgisch kampioenschap, zegt Vincent, dus dat komt wel goed.   

In de meeting uitslag van Oostende vonden we naast onze scholier Seppe Bossaert, 2’45”37 op een 1000m, ook nog onze master Danny Cresens terug, die er een 200m afwerkte in 29”02, en ook aan het hoogspringen deelnam, wat hem een 1m45 opleverde.

Eerder deze maand liep onze master Rudy Vanden Bosch een 3000m in Kessel-Lo, en hij kreeg er een tijd van 11’21”52 achter zijn naam. Ook vanuit het Waals-Brabantse Hannuit ontvingen we een uitslag met daarbij een jonge ROBA-atlete, zijnde Aimee Gorrens, die er een 4-kamp afwerkte, met een score van 1177 punten als eindresultaat.

Hiermee hebben we alweer terug alles netjes op een rijtje gezet …

Rudy

Uitslagen : zie ‘atletiek nu’

mei3
Daan, eindelijk terug op de piste, en loopt meteen naar een PR-tijd op de 800m  (Foto Merel)
mei4
Joost, ook blij weerzien met de piste …  (Foto Merel)

svdm