Verslag Micromeeting Betekom

19/09/2020 - Meeting te Betekom, BK estafetten Moeskroen, Vilvoorde

Twee weken na die succesrijke tweedaagse te Diest, mochten we ons ‘organisatorisch kunnen’ wederom etaleren, ditmaal in Betekom, en alweer was er achteraf een algemeen gevoel van welbehagen onder de verzamelde medewerkers. Niet dat het een overrompeling werd qua atletenaantal, maar dat wisten we natuurlijk vooraf, met op het programma immers maar alleen verspringen, hoogspringen en polsstok. Doch het besef dat we die aanwezige atleten en hun volgers (ouders, trainers) zoveel als mogelijk in de watten wisten te leggen, in de hoop dat de prestaties dan wel zouden volgen, ja dat voelt gewoon goed aan. En dat de drang naar wedstrijden bij die kampers nog niet opgedroogd is, bewijst de aanwezigheid van atleten uit Oostende, de regio Roeselare en vanuit de Nederlandse provincie Noord-Brabant.
We hebben het reeds eerder aangekaart, dit type van meetings, met alleen kampnummers, in dit geval alleen springnummers, heeft recht van bestaan, al was het maar om de terechte 100% aandacht die daar uitstraalt over die kampers. Op een klassieke meeting, met ook loopwedstrijden zeg maar, moeten ze quasi steeds het onderspit delven tegenover die collega’s, als het op ‘in de kijker lopen’ aankomt. Zo’n loopwedstrijd draagt nu eenmaal een snelle, felle en vooral directe concurrentiële afloop van het gebeuren in zich (11”-strijd op de 100m waarvoor finishfoto nodig, 55”-tijd op de 400m met een nek aan nek-race, 4 minuten op de 1500m met een indrukwekkende laatste rechte lijn …), terwijl bijvoorbeeld de sportieve atletische strijd aan een verspringbak net zo hoogstaand kan zijn, maar wel altijd een ieder apart-verhaal blijft, een netjes na mekaar presteren, dat voor de niet doorwinterde atletiekfanaat misschien iets minder attractief aanvoelt. Hier waren wel degelijk alle ogen gericht op de hoogspringmat, de verspringzandbak en de twee steunpalen aan de polsstokmat, en dat verdienen deze atleten ook.  

Ook een aantal Roba’s lieten de kans op nog een zeldzame wedstrijd voor zuivere springers niet schieten, zeker nu het op vertrouwd terrein was. Zo was onze beste polsstokspringer Florian De Samblanx erop gebrand om voor eigen volk zijn eigen clubrecord aan te vallen, omdat het pas z’n tweede, en meteen ook laatste polsstokcompetitie van dit schrale zomerseizoen zou worden. Alleen moest hij ziek afmelden, en dat was niet alleen voor Florian zelf, maar ook voor de aanwezige Roba-volgers een ferme streep door de rekening, want zoveel mogelijkheden per jaar zijn er niet om die jongen uit eigen rangen te zien uitpakken op dit technisch hoogstaande nummer. Zijn coach Nathalie Andries (zoals u weet, recent mama van een mooie dochter, Ellie genaamd) bijvoorbeeld keek er naar uit om hem te zien schitteren, en ook Kato Gevaert, die hier zelf de polsstok hanteerde (foto), maar dan bij de dames, wou haar clubmakker maar al te graag aan het werk zien. Kato zelf, die haar rechter knie licht bezeerde bij het verspringen (staakte’ de wedstrijd na 1 beurt), deed hier haar wederoptreden in 2020, want eerst eisten de studies en examens (eerstejaars geneeskunde) alle aandacht op, en met groots succes naar het schijnt (uitstekende cijfers!), en nadien verlengde de lockdown haar inactiviteit op wedstrijden. Ze kreeg hier een 3m22 achter haar naam.  

Micromeeting 1

Bij het verspringen kwam onze veelzijdige Vincent Laporte (zie foto links) uit op 6m59, op de voet gevolgd door die andere meerkampfanaat Zico D’hooghe (foto rechts), die een 6m21 realiseerde, voor ondermeer G-atleet Bram Grymonpon (3m88), die toen net het bericht had ontvangen van het zeer fraaie optreden van vader, op het Belgische kampioenschap. Diens dag kon dus alweer niet meer stuk.

Micromeeting 2
Vincent

 

Micromeeting 3
Junior Zico

Bij de cadetten jongens hadden we nog zo’n ‘allerkunner’ aan de verspringbak rondlopen, zijnde Kamiel Van Rompaey (foto), die mede door de instructies van coach Yo Rijken langs de zijlijn, een schitterende reeks sprongen uit de mouwen schudde, en een uitstekende 5m41 achter zijn naam kreeg.               

Micromeeting 4
Kamiel, stijlrijke hangtechniek!
Micromeeting 5
Robbe, apentrots!


 
Hij gaf er zijn clubvriend Robbe van Rompuy (4m87) netjes het nakijken, maar die maalde daar niet om, want Robbe zat toen al een tijdje met het hoofd in de wolken, na zijn indrukwekkend optreden aan de hoogspringmat (zie bovenstaande foto). Daar bedwong hij bij z’n tweede poging een fraaie 1m64, tot grote vreugde van trainer Paul, en zijn lieve mama, die netjes in de toeschouwers-box zat, net naast het hoogspring-terrein. Robbe is het voorbije 1,5 jaar fameus gegroeid, en dat oogt in eerste instantie een groot voordeel, maar vaak gaat dit net ten koste van de coördinatie, met een tijdelijk inleveren van het vlekkeloos uitvoeren van een reeds opgedane en vooral de motorisch opgeslagen techniek. Bij Robbe valt daar gelukkig niet veel van te merken, en hij heeft goed kunnen doortrainen tijdens de voorbije maanden, in het ‘meerkampersgroepje’. Ook Lotte Van Vlasselaer, Julia Van Hoof en Lore Willems behoren daartoe, en zij kwamen in de zandbak uit op respectievelijk 4m75, 4m46 en 4m29. Onze 4° meisje in de wedstrijd, Silke Storms, kreeg een 4m12 achter haar naam.  

Micromeeting 6
Julia in volle actie!

Ook onze twee scholieren Roos Van Vlasselaer (4m24) en Stien De Meyer (4m90) waren present aan de verspringbak, en Stien maakte ook aan de hoogspringstand (1m42) haar opwachting, waar trainer Peter corrigeerde zo nodig.  Peter weet beter dan wie ook dat hij met Stien niet alleen een gedreven atlete in huis heeft, maar daarenboven iemand met een enorme maturiteit en uitstraling, die zijn rol, eenmaal op het terrein, zeer mooi aanvult. Als coach zo’n … gedreven verlengstuk hebben op de trainingen, dat is een Godsgeschenk! Hoe komt het toch dat deze militair op rust er steeds in slaagt om altijd een soort sportieve onderofficieren in stelling te brengen (om in zijn leefwereld te blijven…), waar nieuwkomers binnen zijn ‘meerkampgroep’ gretig kunnen op terug vallen … Denken we ook maar even aan Sietske Lenchant, ook zo’n dame met heel wat strepen op haar schouders, die ondertussen zelf haar positie binnen het Vlaamse atletiekwereldje netjes heeft ingenomen. Hier in Betekom konden we haar bewonderen aan de verspringbak (5m63) en op de hoogspringstand, waar ze een 1m70-sprong realiseerde.  

Eén dag later, was Sietske trouwens alweer op pad, ditmaal richting Vilvoorde, en daar bracht ze haar persoonlijk speerrecord tot op een fraaie 43m78. Ook Silke Storms bleek na Betekom nog niet uitgezongen, want hier verscheen ze met een 30”99 op de 200m in de uitslag. Ze moest er de duimen leggen voor Jolien Claeys en Hanne Leempoels, die respectievelijk met 30”03 en 29”08 een PR-vermelding acht hun naam kregen. Onze master Chris Wouters zat er temidden van de 15 deelnemers op de 5000m, en zijn verplaatsing naar het fraaie stadion aldaar werd beloond met een 17’29”95-chrono.

Tot slot keren we nog even terug naar de zaterdag, meer bepaald naar Moeskroen, waar vier van onze dames de clubkleuren verdedigden tijdens het Belgisch kampioenschap aflossingen. Merel Geerts, Evy Hens, Liselot Smolders en Lise Van Calsteren staken de koppen bij mekaar, om in dat westelijk deel van Henegouwen het beste van zichzelf te geven op de 4x800m, en als we de dames mogen geloven zijn ze daar zeer aardig in geslaagd. Een fraaie 6° eindstek was de beloning voor ons kwartet, waarbij Lise de spits mocht afbijten, temidden van andere beresterke eerste loopsters. Liselot was netjes als 2° loopster gepositioneerd, met als doel proberen een zo goed mogelijke uitgangspositie voor Evy te creëren, en daar slaagde ze meer dan aardig in (enkele posities goed gemaakt). Evy nestelde zich netjes achter de concurrente van Lyra, en gaf die tijdens de laatste 200m nog lekker het nakijken, waardoor haar 10 jaar jongere clubvriendin Merel op positie 5 kon vertrekken. Ook onze slotloopster liep een dijk van een wedstrijd, maar de dames uit de Pallieterstad hadden Hellen Vermeulen als slotloopster ingezet, en dat bleek net iets te hoog gegrepen voor onze bijzonder sympathieke Merel. ‘Haasje over’ dus voor Lyra, en plaats 6 bleek voor ons het hoogst haalbare.    
Knap gedaan, dames !

Rudy

19/9/2020 - BETEKOM
CAD - hoog - Dames Reeks: 1 (7 deelnemers)
   5  Van Vlasselaer Lotte 2006 ROBA 1.40m (SR)
   6  Van Hoof Julia 2006 ROBA 1.38m (SR)
CAD - hoog - Heren
 Reeks: 1 (4 deelnemers)
   2  Van Rompuy Robbe 2006 ROBA 1.64m (PR)
CAD - ver - Dames
 Reeks: 1 (8 deelnemers)
   2  Van Vlasselaer Lotte 2006 ROBA 4.75m +0.3 (SR)
   5  Van Hoof Julia 2006 ROBA 4.46m +0.4 (PR)
   6  Willems Lore 2006 ROBA 4.29m -1.3 (PR)
   8  Storms Silke 2006 ROBA 4.12m -0.6 (SR)
CAD - ver - Heren
 Reeks: 1 (9 deelnemers)
   2  Van Rompaey Kamiel 2006 ROBA 5.41m +0.3 (PR)
   8  Van Rompuy Robbe 2006 ROBA 4.87m +0.5 (PR)
SCH - hoog - Dames
 Reeks: 1 (3 deelnemers)
   3  De Meyer Stien 2003 ROBA 1.42m (SR)
SCH - ver - Dames
 Reeks: 1 (2 deelnemers)
   1  De Meyer Stien 2003 ROBA 4.90m -1.0 (SR)
   2  Van Vlasselaer Roos 2003 ROBA 4.24m -0.3 (PR)
JUN - ver - Dames
 Reeks: 1 (4 deelnemers)
   3  Gevaert Kato 2001 ROBA 4.54m +0.5 (SR)
JUN - ver - Heren
 Reeks: 1 (4 deelnemers)
   2  D'hooghe Zico 2001 ROBA 6.21m +0.2 (SR)
JUN - polsstok - Dames
 Reeks: 1 (2 deelnemers)
   2  Gevaert Kato 2001 ROBA 3.22m (SR)
SEN - hoog - Dames
 Reeks: 1 (2 deelnemers)
   1 1336 Lenchant Sietske 1993 ROBA 1.70m (SR)
SEN - ver - Dames
 Reeks: 1 (1 deelnemers)
   1  Lenchant Sietske 1993 ROBA 5.63m +0.3 (SR)
SEN - ver - Heren
 Reeks: 1 (5 deelnemers)
   2  Laporte Vincent 1997 ROBA 6.59m +1.2
   5  Grymonpon Bram - 21 1994 ROBA 3.88m -0.2 (SR)

19 sep 2020 MOESKROEN (Dottignies) : BK ESTAFETTEN
AC - 4x800 - Dames

 Reeks: 1 (44 deelnemers)
   6  Geerts Merel 2001 ROBA 9:33.49 (PR)
   6  Hens Evy 1991 ROBA 9:33.49 (PR)
   6  Van Casteren Lise 1992 ROBA 9:33.49 (PR)
   6  Smolders Liselot 1999 ROBA 9:33.49 (PR)

20 sep 2020 - VAC (Vilvoorde)
CAD - 200 - Dames

 Reeks: 1 (7 deelnemers)
   3  Leempoels Hanne 2005 ROBA 29.08 +0.4 (PR)
   4  Claeys Jolien 2005 ROBA 30.03 +0.6 (PR)
   6  Storms Silke 2006 ROBA 30.99 +0.6
SEN - 5000 - Heren
 Reeks: 1 (15 deelnemers)
   10  Wouters Chris 1971 ROBA 17:29.95
SEN - speer - Dames (0,6kg)
 Reeks: 1 (2 deelnemers)
   1  Lenchant Sietske 1993 ROBA 43.78m (PR)