Verslag meetings Mol-Merksem-Dilbeek-Brugge-Bonem

21-27-28/07/2019 - Mol - Merksem - Dilbeek - Brugge - Bornem

‘Slecht weer’ als spelbreker …

Onze collega’s van Olse Merksem moeten zich zowat de haren hebben uitgetrokken toen ze voorafgaand aan hun Flanderscupmeeting de ‘buienradar’ opzochten op hun PC, en zagen dat de vooruitzichten ronduit desastreus waren. Je bent dan maanden bezig met het bij mekaar harken van voldoende sponsorgeld, overlegt met de nationale atletiektoppers in de hoop het publiek iets te kunnen aanbieden, en koppelt die aan een select groepje internationale subtoppers met als doel uw meeting op te krikken tot één van de hoogtepunten van de zomer 2019. Alleen een abrupte verplaatsing van het hogedrukgebied boven centraal Europa zorgt ervoor dat al uw inspanningen meteen in rook opgaan, omdat het weer verschuift van een enorme droogte met om en bij de 40° temperatuur, naar een ware zondvloed, met niets dan regenvlagen, en meer dan 20° koeler, vooral bij het voorprogramma en het begin van de competitie.
Zoiets blijft natuurlijk niet zonder gevolgen. Het aantal persoonlijke recordverbeteringen waren hier op 1 hand te tellen, en voor de meesten onder onze ROBA’s was het een maat voor niets. Denken we bijvoorbeeld maar aan de 800m in het na programma waar Rune VDPutte, Dirk Van De Kerkhoven, Timo Vandooren en Ruben Carchon niet in de buurt kwamen van hun eigen besttijd. Deze 2 laatste heren, Timo en Ruben, hadden nochtans op onze nationale feestdag als voorbereiding de volstrekt ongebruikelijke 600m-run gaan afwerken op de open meeting van Mol (1’26”34 voor Timo, 1’30”41 voor Ruben). Ook op de 1500m streefden de YA-boys Lenn Teugels (4’18”56 … te snelle eerste 400m!), Gust Waegeman (4’21”87) en Elias De Wilde (4’31”58) tevergeefs naar een persoonlijke besttijd. Mathias Eeckhout (4’15”56) slaagde wel bijna in z’n opzet, want hij bleef maar een halve seconde boven zijn PR. Ook Karim El Amraoui kon zich neerleggen bij zijn 4’10”80 chrono. Evy Hens zat gelukkig zelfs langs de andere zijde van de barrière, want zij bleef met 2’20”87 een fractie onder haar vorige besttijd (2’20”92). Ook onze fondatlete Ellen Osselaer was terecht tevreden met haar PR-tijd van 5’12”65 op de 1500m (verpulvering van haar vorige besttijd), en liet zich dus blijkbaar mentaal niet gek maken door dat kloteweer. Datzelfde kan ook gezegd worden van onze hordeloopster Inge Bellemans, die met een 14”43 net naast een nieuwe PR-tijd greep op de 100mH. Haar broer Koen Bellemans kwam op de 400m uit op 53”73, terwijl onze Ruben Verspeurt op diezelfde afstand een 61”37 achter zijn naam kreeg. Niet slecht voor een 1ste jaars cadet, zeker gezien de weersomstandigheden. Daarmee kan u meteen de sterke 66”40 van Silke Uyttendaele (mooi PR!) perfect inschatten, die dit YA-meisje (eveneens nog maar cadet!) hier liet optekenen in het voorprogramma.
De opsteker van de dag, voor ons althans, was het heroptreden van onze snelle dame Lien Andries. Na maanden van inactiviteit (niet meer gelopen sinds het prov. kamp indoor !!) en voorzichtige opbouw kreeg ze hier meteen een persoonlijke besttijd van 12”48 achter haar naam op de 100m. Lien liep in de gietende regen zonder te hoge verwachtingen, en dus in een quasi … ‘totale ontspanning’, en dat bleek te renderen. Van een ‘rentree’ gesproken!!   

Diezelfde zaterdag waren er enkele van onze meest veelzijdige atleten naar Dilbeek afgezakt voor de Vlaamse titelstrijd meerkamp, waar tevens ook de provinciale schildjes van Vlaams-Brabant werden uitgereikt. Na al enkele dagen minder goede nachtrust ten gevolge van de tropische temperaturen kon het reeds hogerop beschreven contrast niet groter. Op dag één kregen ook zij een ware zondvloed aan koude regenvlagen over zich heen, en mochten de ambities voor een topscore puntentotaal meteen opgeborgen worden. Sietske lachte natuurlijk in haar vuistje, want zij hield eraan de batterijen weer op te laden, netjes tussen haar succesrijk optreden in Madeira en het nationaal kampioenschap over 3 weken. Hierdoor ontsnapte ze aan deze ware beproeving.
Onze senior Seppe Ceulemans daarentegen was wel present, en hij deed het ondanks die plensbuien, nog behoorlijk aardig op dag één, met ondermeer een beresterke 11”74 op de 100m (persoonlijke besttijd), 6m05 ver, 12m30 kogel, 1m70 hoog en 55”77 op de 400m. Alleen bleek op dag twee de veer wat gebroken, niet alleen omwille van die trieste weersomstandigheden, maar daarenboven speelde wat opkomende pijn ter hoogte van het scheenbeen hem parten. Aandringen bij de 100mH (17”11), het polsstokspringen (3m60) en discuswerpen (34m81) zat er niet meer in, aan de speerstand (38m41) liep hij zelfs nog slechts 1 maal aan, en de lastige 1500m als slotnummer liet hij al helemaal netjes aan z’n neus passeren. Toch kwam hij nog als beste Vlaams-Brabander (= 5126p) uit de strijd, en naast het ophalen van dat schildje mocht hij nog een 2de maal komen opdraven, ditmaal voor de … Vlaamse zilveren medaille.

Ook Stien De Meyer, haalde een erevermelding, namelijk de bronzen plak op Vlaams-Brabants niveau voor de 7-kamp bij de scholieren meisjes. Twee thuisatleten gingen haar voor. Haar eindscore van 3858p realiseerde ze via een 17”27 op de 100mH (persoonlijk record), 1m40 hoog, 9m90 met de kogel, 28”14 op de 200m, 4m81 ver, 26m10 speer, en vooral met die fraaie afsluitende 800m in 2’27”38 (PR!), die haar een fameuze sprong voorwaarts opleverde. Op diezelfde 1ste dag mocht ook Wilfried De Coster (603p) zijn provinciale 5-kamp medaille gaan ophalen, bij de M75.

Een hele dag strijden dus, iets wat natuurlijk ook onze junior Kato Gevaert zinnens was, alleen liep het meteen mis op de 3de horden in de 100mH, en pardoes lag de tweedaagse competitie aan diggelen. Bijzonder spijtig voor deze sympathieke clubgenote, bij wie nu … in de verte de studie geneeskunde zich aandient. Haar ‘doorzettingsvermogen’, evident opgedaan als meerkampster, hoeft ze dus zeker niet over boord te gooien …

Op dag 2 was onze Gitte De Cock van de partij, samen met nog 19 andere cadetten meisjes. Met ondermeer twee persoonlijke bestprestaties op de 800m en met de speer kwam ze finaal uit op 2653p, wat weliswaar geen verbetering was van haar persoonlijk record. Alleen de hier alweer opgedane wedstrijdervaring binnen zo’n 6-kamp kunnen ze haar niet meer afpakken, en dat ‘leergeld’ is van onschatbare waarde. ‘Missie alweer geslaagd’ waren de wijze woorden van trainer Peter.

In de marge van dit Vlaams kampioenschap was er ook een 4-kamp voor de benjamins, en daar trakteerde Maya Frederickx zich niet alleen op een persoonlijk record van 1439 punten, maar die score bleek bij nader toezien ook nog goed voor een nieuw clubrecord. Het 1407-puntentotaal dat Fien Peeters, toch niet de eerste de beste zoals we weten, realiseerde einde mei in Tienen, bleek dus … geen lang leven beschoren … !    
Met 7m64 op de kogel, 9’94 op de 60m, 3m33 ver en 2’11”15 op de 600m kwam Maya uit op die fraaie eindscore. Ondergetekende heeft zo’n flauw vermoeden dat clubvriendin Fien nog deze avond de VAL-wedstrijdkalender geestdriftig zal doorbladeren op zoek naar de volgende officiële 4-kamp … Het dreigt nog ‘warm te worden’ in augustus …

En misschien loopt ze daar dan wel het zeer actieve duo Imke Storms en Nore Van Loo tegen het lijf, want ook deze twee enthousiaste pupillen meisjes houden van een zeer veelzijdige wedstrijdaanpak. Op de zomermeeting van Brugge kwam Imke uit op een persoonlijke bestscore van 1332 punten, via o.m een PR op de 60m (mooi 9”58) en het discuswerpen. Nore zat trouwens met haar 1265 punten aardig in de buurt. Ook grote zus Silke Storms was naar de West-Vlaamse hoofdstad afgezakt, en haar meerkamp bij de miniemen werd mooi beloond met een score van 1515p, ondermeer via een besttijd op de 80m vlak (11”98).  

De laatste uitslag die op onze redactie kwam binnengerold, en die we u zeker niet mogen onthouden, is de 3000m-race van Stef Corthouts op de Memorial Jos Muyshondt meeting van Bornem. Onze ROBA-man liet er een knappe 9’04”92 optekenen, en dat is toch niet alledaags, zeker als u weet dat hij hiermee zijn vorige besttijd aan flarden liep, met een winst van maar liefst quasi 27 seconden. Knap Stef!   

ROBA overzicht van Bornem - Brugge - Dilbeek dag1 - Dilbeek Dag2 - Merksem - Mol

rudy