Verslag PK Aflossingen 2018 - Deel 2

2/9/2018 - Provinciaal aflossingskampioenschap

Deel 2: overzicht cadetten tot masters …

Voor zij die dachten dat we met het overzicht van gisteren (benjamins – pupillen – miniemen) wel stilaan ‘alle fraais’ hadden opgesoupeerd, moet ik die neerslachtigheid temperen, want onze ‘demonstratie’ stopte niet bij die jongerenreeksen.

Zo lieten De scholieren dames 4x100m Enya De Troyer, Annelies Geyskens, Line Dockx en meerkampster Kato Gevaert  een 52”81 optekenen, meteen goed voor de zilveren plak. Datzelfde eremetaal lag te blinken in de mooie ogen van onze dames alle categorieën, Charlotte Kinable, Florence Amon, Lien Andries en Inge Bellemans, die met hun optreden niet geheel tevreden waren, want niet alle details verliepen blijkbaar zoals gewenst. Waarschijnlijk was dit meteen de ideale prikkel die ze nodig hadden om op de dubbele afstand vernietigend uit te pakken, en daar het gedoodverfde winnaarsteam van OEHalle het nakijken te geven. Onze 400mH specialiste Paulien De Wijngaert had hier de plaats ingenomen van hinkstapspringster Florence, en vooral onze provinciale kampioene 100m /200m Lien liep als slotloopster op een werkelijk indrukwekkende wijze alle 4x100m frustratie van zich al. Ook bij de mannen liep het op die 4x200m zoals verhoopt, met team 1 (Robbe De Putter, Benjamin Smets, Luca Braile, Milan De Neef) als winnaar en team 2 (Karel Daniëls, Lars Verlinden, Jans Pardon en Remko Aubert) op de 3° stek.

De net vernoemde Florence, die mogelijk voor een aantal van onze Roba-volgers een nog te ontdekken parel is, haalde samen met Liselot Smolders, Debbie Van Kerkhoven en Cathérine Smets haar gouden gram op in de 4x400m. Deze stijlrijke atlete, komt blijkbaar uit het Gentse (had er dus een pittige verplaatsing opzitten…) was eerder lid van KAAGent, studeert in Leuven, en is bij ons komen aanwaaien via het hinkstapteam van Peter.
Ik wik en weeg mijn woorden, en behoed me voor boute uitspraken, maar qua morfologie en uitstraling doet ze mij denken aan een jonge Waalse atlete die 1 dag voordien het Koning Boudewijnstadion werd binnengereden in een cabrio.
Nu we het toch over het vroegere Heizelstadion hebben, onze 4 scholieren jongens Robbe De Putter, Benjamin Smets, Jeff Bogaerts en Milan De Neef mochten hier hun 4x100m optreden van 2 dagen voordien nog eens netjes overdoen, met een gouden plak als resultaat. Het talrijk opgekomen publiek bracht hun mentaal niet uit balans, want ja … deze heren zijn ondertussen wel meer gewoon hé …
Het cadettenkwartet Karel Daniëls, Lars Verlinden (een speer of een aflossingsstok … het deert hem niet), Wout van Breedam en Roan Van Uffel  namen een voorbeeld aan hun oudere collega’s, en verschenen even later ook plichtsgetrouw op het hoogste ereschavotje. Hiermee deden ze beter dan hun leeftijdsgenoten bij de meisjes waar Jitte De Troyer, Alexi Donckier De Donceel, Ine Brams en Stien De Meyer op de ondankbare 4° plaats strandden.

De 4x800m en 4x1500m zijn z’n nummers die we alleen maar kennen als ‘kampioenschapswedstrijden’. Net daarom denk ik zorgen ze steeds voor extra sfeer op en naast de baan, en dat was ditmaal niet anders.
Van bij de 1° wedstrijd was het smullen geblazen, mede dankzij het optreden van onze scholieren dames Jenna Van Win, Hamme meisje Tami Samson, Sien Wittevrongel en slotloopster Merel Geerts. Onze Vlaamse steeple kampioene ontnam al snel iedere illusie bij de dames van DAC en VAC. Merels laatste ronde, waarvan onze 4 cadetten meisjes Dina Calders, Janne Van Ouytsel, Rien Jorens en Roos van Vlasselaer van zeer dicht bij getuigen waren, belooft veel goeds richting het nationaal kampioenschap. Bij de ‘alle categorieën’ stuurden we Liselot Smolders, Joni Vandeuren, Franne Van Kriekingen en Lise Van Casteren in de arena, en zij beloonden ons met brons.
Met 8’46”58 verwezen onze schol jongens op de 4x800m de VAC-concurrentie naar de 2° plaats. Runar Van Der Putten, Lode Wuyts, Han Raets en Ward Delmé hielden voortdurend het scenario in eigen handen, en dat bleek een succesvolle strategie. Ook bij de cadetten waren de groen-witte jongens van VAC onze naaste belagers, maar hier trokken ze ditmaal wel het laken naar zich toe. Liam Dreesen en ons ‘steeple trio’ Elias De Wilde - Mathias EeckhoutGust Waegeman kwamen werkelijk een zucht tekort voor de zege (9’17”43 tegenover 9’17”88). Naast hen verschenen op het 3° schavotje hun clubvrienden Wies Raets, Simon Devroye, Lukas Das en Ilja Sools.

Met de gebroeders De Kerpel Kevin en Wesley zaten we op rozen voor die 2 langste afstanden, en trainer Dirk voegde er naast Daan Coremans (800m) en Sander Verminck (1500m) de momenteel goed draaiende Timothy Convents aan toe; en dat was 2x een schot in de roos. Het kwartet Sander Das, Ruben Carchon, Joeri Perdieus en Timo Vandeuren schoof op de 4x1500m netjes mee op het podium. Naast de reeds gisteren aangehaalde 60plus ploeg, en hun begeleidende hazenkorps, hadden we nog een 5° (Jeroen Rijnders, Jef Verlinden, Nico De Roeck, Nico Ceusters) en 6° team op de baan, waarbij deze laatste (Bart Demolder, Jan De Raet, Rudy Vanden Bosch en de ogenschijnlijk onverslijtbare Patrick Van Daele)  als ‘beste masters ploeg’ uit de strijd kwam.
In die hoogste leeftijdscategorie lag er voor ons ook goud te blinken bij de 4x800m mannen (Joost Grymonpon, Wouter Verbist, Peter Willems en Andy Delme), op de 4x400m dames (Sofie Fierens, Anja Sysmons, Ilse De Coninck en Myriam Juveyns) en op de 4x100m heren (Tim Van Rompaey, Michael Eelen, Helmut Crauwels en Wouter Vandenberg) Ook op de 4x200m gaf dit laatste viertal het beste van zichzelf wat resulteerde in een 2de plaats.

Organisatorisch was het een schot in de roos. Voor ‘sfeer’ geef ik een ruime 9 op 10, en qua ‘organisatie’ hadden we diezelfde score verdiend, mochten we tenminste onze … ‘goesting doen’ met het vooraf vastgelegde tijdsschema. De moed niet laten zakken, beste Paul ….