Verslag Stratenloop Tremelo

21/07/2019 - 5de Tremeloop

ROBA ZET MEDE DE TOON TIJDENS SUCCESVOLLE TREMELOOP!

Als grote bezielers van het sportieve gebeuren die avond van 21 juli jl. in de Damiaangemeente, tekenden ROBA-bestuurslid en wedstrijdcommentator Paul Winnepenninckx en oud-BETA-man Paul Van Roosendael, samen met een ijverig team medewerkers, voor de puike organisatie van de 5de editie van de Tremeloop. ROBA droeg haar steentje bij tot het succes van deze stratenloop, zowel op als naast de omloop. De diverse wedstrijden trokken, spijts de vakantieperiode, aardig wat deelnemers: 360 in totaal. De 5de Tremeloop diende overigens een goed doel, want van het inschrijfgeld ging per deelnemer 1 euro naar het Kinderkankerfonds.

Van NOA, PETRA en KAREN tot PIETER. ...

Nadat ROBA-minieme, Noa JOOS, tijdens de jeugdwedstrijden de 1000m had gewonnen, kleurde het podium van de 1000m voor G-atleten volledig aubergine. De viervoudige Belgisch veldloopkampioene bij de G-atletes, Petra KERKHOFS, zette die wedstrijd overtuigend naar haar hand en won voor clubmaatjes Fien FIERENS en Sinem VAN CAMP.
Voor de 5km presenteerden zich 193 deelnemers aan de start. Arne Agten van Vabco Mol domineerde de race. De Kempenaar is geen onbekende in de streek. Zo finishte hij verleden jaar als 2de te Gelrode in de 6km, na onze eigen Bart VANDEN BOSCH. Dit keer te Tremelo werden de rollen omgekeerd, want BART tikte er als 2de aan. De Holsbekenaar is trouwens ook nu weer aan een sterk seizoen bezig, met o.m. overwinningen te Blauberg (5km), Rillaar (4km), Lubbeek (7km) en Hagen-Geetbets (5km). De 3de plaats op de 5km ging naar de master met de talrijke kampioenstitels uit het Oost-Vlaamse Welle, Luc Van Asbroek. ROBA-boy Michiel NIJS haalde de kwalitatief sterk bezette toptien, met een mooie 6de plaats. Ook Michiel kan al op een puik wegseizoen terugblikken, met o.m. zeges te Berg (halve marathon), Diest (5km), Gijmel  (10km), Werchter (10km) en aan De Knoet te Aarschot (12km).
Bij de dames over 5km was het evenzeer kwaliteit troef. Dat winnares Karen VAN PROEYEN momenteel op een puike forme drijft, vernam u al uit onze bijdrage op de ROBA-website rond haar selectie voor de Europacup te Londen, haar zilveren medaille op het BK 10.000m (na clubgenote Nina Lauwaert) en haar schitterende persoonlijke record van 2u38'10" op de marathon van Kopenhagen. Tijdens de Tremeloop rekende Karen af met ACA-atlete Martine Sobkowiak uit het Limburgse Wellen, als verdienstelijke 2de. De 3de plaats ging naar nog een atlete met toekomst uit onze regio, de bij onze vrienden van AVZK aangesloten juniore Linde Van Aelst. Zij won recent o.m. de 3km van de Groentejogging van Schriek en afgelopen winter de juniorenveldlopen van Bonheiden, Opwijk, Booischot, Herentals, Kessel en Essen. Mooi podium dus daar te Tremelo. Bij de eerste tien dames van de 5km noteerden we verder nog de namen van drie ROBA-ladies: de dubbele Belgisch veldloopkampioene (W60), Rita DE VRIES, op plaats 8, Sofie CUMPS op 9 en de Werchterse Nicky VAN DER VELDE op 10. Herinnert u zich nog hoe deze laatste in de jongerenwedstrijden stevig uitpakte voor onze club en tal van overwinningen op haar naam schreef?
In de 10km-Tremeloop legde de latere winnaar, ROBA-boy Pieter VERSCHOREN, de concurrentie van bij de start een bijzonder hoog tempo op. Dat loonde... Wat een mooi wegpalmares kan Pieter dit jaar trouwens al voorleggen? Zo noteerden we voor hem al zeges te Tienen (5km), in de Gijmeljogging (5km), te Wolfsdonk (13km), in de Uyleloop voor eigen volk te Schriek (15km) en verder te Testelt (12km) en Ramsel (10km). Ook te Tremelo haalde hij dus de zege binnen, voor de reeds geciteerde mastertopper, Luc Van Asbroek, die aan zijn tweede wedstrijd van de avond toe was. In de voorste gelederen begroetten we verder nog gevestigde waarden als Bertemnaar Mika Vekemans (als 3de), Bart Lieckens (Lyra) als 4de en Kevin Beddeleem (ACKO) als 5de. Voor verdienstelijke ROBA-inbreng zorgden verder o.m. Kristof SPELTINCKX (8ste), Chris WOUTERS (9de), Raf VERHAEGEN (19de), Kim BEYNAERTS (21ste) en anderen.

Nieuw wedstrijdrecord

Bij de dames in de 10km-race bekroonde de atlete uit Waasmunster, Charlotte Van Hese (AVLO), haar liefde voor onze regio nog maar eens met een klinkende zege, met een nieuw wedstrijdrecord er bovenop. Te Tremelo zette zij over de vier rondjes van 2,5km een tijd neer van 35'49" en haalde hiermee het vroegere wedstrijdrecord (36'35") op naam van onze olympische streekgenote ("remember Rio"), Els Rens, van de tabellen. Charlotte is niet de eerste de beste: in december vorig jaar won zij onze ROBA-veldloop voor seniores te Wespelaar, pakte zij verder in februari van dit jaar de 6de plaats op het BK cross (sen) en kleurde zij haar wegseizoen met o.m. overwinningen in onze Meetshovenloop (5km) en te Aarschot (6km). Charlotte Van Hese. ...een mooie naam op het palmares van de Tremeloop! En wie werd er 2de op die 10km? ROBA-lady Karen VAN PROEYEN, bij haar tweede race van de avond dus. Zij ging hierbij eveneens klinkende namen vooraf als An Claes (Lyra), Karen Peeters (BONH - 4de) en de Belgisch kampioene cross (W55), Marijke Willekens (DCLA), die als 5de finishte. De lokale marathonloopster Helga SOETENS pakte voor ROBA de 6de plaats. Zij won dit seizoen o.m. al de 10km van de Meetshovenloop en de 9km te Schriek. Die andere sierlijk lopende Tremelose, Veerle VAN DAMME, bouwde verder aan haar wederopstanding (na blessureleed) met een knappe 8ste plaats.

De 5de editie van de Tremeloop kende de avond van onze nationale feestdag behoorlijk wat succes. Tijdens de diverse wedstrijden werd feestelijke kwaliteit geserveerd en werden door deelnemers en organisatoren prestaties geleverd die heus wel een tricolore lintje waard zijn ...

De volledige uitslagen van de 5de Tremeloop vindt u op tremeloop.be  .

RW