Verslag Tessenderlo - Brugge - Deinze - Lier

04-07-08/09/19 - Tessenderlo - Deinze - Tessenderlo - Brugge - Lier

Blijkbaar was die eerste voorbije schoolweek niet van die aard, dat onze jongeren zich reeds afgepeigerd voelden, wel integendeel. Her en der verschenen ze aan de start, mogelijk om het zich stilaan naar zijn einde lopende seizoen nog wat extra glans te geven, of om net de topconditie nog wat op te krikken, bijvoorbeeld richting komende zaterdag, in Tienen.

Dit laatste geldt zeker niet voor de Roba’s die hun opwachting maakten op de ‘Time Tronics open meeting van Looise’ in Tessenderlo, want daar lag de minimumleeftijd op die van ‘cadet’. Aan de verspringbak was het quasi windstil als we de uitslag mogen geloven, en mogelijk mede daardoor kwamen cadet Senne Brabant (4m36) en scholier Jef Bogaerts (6m01) er tot een persoonlijke bestprestatie. Xim Wouters van zijn kant zocht naast het speerwerpen (20m83) ook nog de hamer-kooi (15m11) op, maar hij bleef bij beide nummers een beetje op z’n honger zitten. Als cadet zo’n 4kgr wegende bol in rotatie krijgen, … petje af. ‘Geef mij maar de meer alledaagse 400m-run’ moet Lode Wuyts gedacht hebben, die hij afrondde in een 55”52-tijd. Ook Luca Braile (54”22) en Han Raets (56”75) waren naar die Limburgse grensplaats afgereisd voor datzelfde loodzware nummer. Er stond nochtans een meer exotische … 2 mijl-loop geprogrammeerd, en op die afstand had Joeri Perdieus (10’35”26) nog geen persoonlijke besttijd. Ilse Wouters tot slot kwam in de kogelstand uit op een 6m72-worp.

Ilse was mijn inziens enkele dagen te vroeg de provinciegrens overgereden, want 3 dagen later gooiden onze Looise vrienden wederom hun deuren open, ditmaal enkel voor liefhebbers van kogelstoten en speerwerpen, en dan trek je naast specialisten natuurlijk ook meerkampers aan. Voor Gitte De Cock en Stien De Meyer bijvoorbeeld werd het een heel leuke namiddag, met 2 persoonlijke bestprestaties voor Gitte (8m02 en 20m13), en Stien die er voor het eerst de 11m-grens (11m01) passeerde aan de kogelring. Ook Bram Lemmens (21m73 speer) en Jeroen Ceyssens (6m99 kogel) waren present op dit ‘speer- en kogelevent’, een formule die zeker haar recht van bestaan heeft. En als je dan nog beloond wordt met de komst van figuren als onze Lars Verlinden (40m63 speer bij schol) en Sietske Lenchant (13m14 en 40m54), ja dan voelt u zich als organisator ‘bevestigd’ in het idee rond zo’n formule. Misschien volgend jaar de combinatie Kogel & Discus hanteren, dan kunnen ze mogelijk ook rekenen op onze andere grote madam, Katelijne Lyssens die nu moest uitwijken naar de fameuze classic meeting van Deinze, en er een 46m11 liet optekenen. Sep Schillebeeckx was daar ook present, en hij dook weer netjes onder de  2’-grens (1’59”23) op de 800m, weliswaar nog een eind verwijderd van zijn persoonlijke besttijd.

Nog iets verder richting kust, meer bepaald in Brugge, was onze minieme Julia Van Hoof neergestreken voor een 5-kamp, en ook die verre verplaatsing wierp haar vruchten af. Met een eindscore van 2765p verbeterde ze mooi haar persoonlijk record, iets wat ze nog eens netjes overdeed in de kogelring (10m45) en aan de hoogspringstand (1m38). Julia is dus duidelijk klaar voor de ‘battle’ in Tienen.

Op zondag 8 september tenslotte verscheen een hele bende jonge Roba-toppers, komende vanuit onze Hera-, Beta- en Dak-kern in Lier, om er nog eens een fameuze lap op te geven. Bij de benjamin meisjes zorgden Elly Rinckhout, Maya Frederickx, Sophien Hoeyberghs, Mila Verheyen (winnares hockey!) meteen voor de goede sfeer, en vooral bij Nette Maes werkte dit inspirerend, want dit Hera-meisje kwam uit op een PR op de 60m (10”34), en liep een beresterke 600m (2’16”92). Bij de jongens waren Tibe Willems en Alexander Trappeniers present, en deze laatste kreeg een 2’29”61 achter zijn naam op de 600m. Opvallend waren ditmaal het weinig aantal persoonlijke recordverbeteringen die er te noteren vielen. Bij de pupillen bijvoorbeeld … geen enkel, ondanks de aanwezigheid van atleten zoals een Maya Wittevrouw, Phileine Hoeyberghs, Bikha Peeters en Nona Farasyn. Ook onze enige man in het veld bij de pupillen, Robbe Vandamme, kon het tij niet keren. Bij de miniemen zagen we eenzelfde beeld. Alleen Dak-atlete Olivia Wittevrouw en ons Beta-meisje Lisa Van Damme wisten een persoonlijk succes binnen te halen. Oliva kwam met een 48”73 aardig voor de dag op de 300m, terwijl Lisa voor het eerst de 20m-kaap (20m03) passeerde aan de speerstand, voor o.m. Hanne Meuris.
Lore Willems kon zich troosten met een zege bij het kogelstoten (11m76) en het speerwerpen (25m62), en ook Willem Tiri, hier actief op de 300m en met het speertuig, hoefde het boekje met de persoonlijke records niet uit de sporttas te halen.

ROBA-uitslagen Tessenderlo  - Tessenderlo - Deinze - Brugge  - Lier

rudy