Verslag Veldloop Hannuit

20/01/2019 - 76ste Veldloop van Hannuit

NINA LAUWAERT BÉSTE BELGISCHE!  BROERS DE KERPEL EVENZEER OP DE AFSPRAAK.

Traditiegetrouw trok het CrossCup-gebeuren te Hannuit een ruime belangstelling. Al komt ons eigen Wespelaar met 67 crossedities aardig in de buurt, in het sympathieke Haspengouwse stadje wordt de oudste veldloop van het land georganiseerd. Dit jaar was men er aan de 76ste editie toe; de eerste dateert van  ... 1941. NINA LAUWAERT en tweelingbroers DE KERPEL hielden er de Roba-kleuren bijzonder hoog.

Beste Belgische

Het neusje van de zalm werd voor Roba geserveerd tijdens de wedstrijd voor seniores dames. Na het vroege uitvallen van Belgisch kampioene Imana Truyers door een blessure, koos onze Nina LAUWAERT resoluut voor een solotocht. Aan een hoog tempo dicteerde Nina de wet en nam vrij vlug voorsprong op haar landgenotes Van Accom, Vandenbussche en Verbruggen. Haar bedoeling: voor destabilisatie zorgen in het ook internationaal getinte deelnemersveld, met stevig wat Poolse en Roemeense inbreng. Maar de snelle Herentalse Van Accom tekende voor de aansluiting, samen met de Poolse winnares van Mol, Anna Gosk. Er liep een prachtig trio aan de leiding, tot de Poolse haar krachtige tred nog vergrootte en meteen 15m nam op onze clubgenote, met Van Accom in haar spoor. Ook Hanna Vandenbussche stak haar neus aan het venster en half wedstrijd volgde LAUWAERT op de bochtige omloop in de voorste rangen van de achtervolgende groep. Dan brak de veer en Nina moest de rol lossen. Op haar adem getrapt? Maar eens te meer ... " Nina zou geen Lauwaert heten als..." en zij ging meteen op zoek naar haar tweede adem. Als Belgisch marathonkampioene, moeten voor haar "dosering" en "recuperatie" (ook tijdens de inspanning) geen loze begrippen zijn. En het wonder werd waarheid: na een indrukwekkende remonte finishte ze als 3de, na de Poolse toppers Anna Gosk en Katarzyna Rutkowska, mooi als beste Belgische! En Rotselaar wenkt, Nina, met die lange rechte zandstroken langs de waterkant...

Wesley en Kevin als tweelingbroers, ook in de wedstrijd ...

De tweelingbroers Wesley en Kevin DE KERPEL kenden dit veldloopseizoen al de smaak van de overwinning. Kevin won te Bonheiden en Wesley in ons eigen Wespelaar. ... de lange cross. Te Hannuit kozen zij voor hun geliefkoosde speelterrein: de korte cross. Bijzonder verdienstelijk overigens. Wesley nestelde zich al vrij vlug in 3de en daarna 2de en 1ste stelling van een groepje snelle jongens als 800m-specialist Pierre-Antoine Balhan, Valere Justin, Dieter Kersten en Mathijs Casteele. Kevin bleef niet ver uit de buurt. Het tempo lag verschroeiend hoog die twee rondjes van 1500m, onder impuls, naar de finish toe, van de verdiende winnaar Dieter Kersten. Wesley spurtte als 4de over de meet, net naast het podium, op de hielen gezeten door broer Kevin (5de). Zij gingen hierbij welluidende namen als Kim Ruell en Thomas De Bock vooraf. Ook de DE KERPELs zijn klaar voor Rotselaar en een snelle race daar aan De Plas... Onze korte cross-getrouwe Jeff DE VRIES liep als 80ste over de eindmeet te Hannuit, op 113 deelnemers.

Podiumplaatsen voor Roba-jeugd

Roba had nog andere ijzers in het vuur in hartje Haspengouw. Bij de benjamins meisjes werd Fien PEETERS (na haar 2de plaats te Grimbergen ) opnieuw knap 2de te Hannuit, Joke TYTGAT 7de en Lize GHYZEN 62ste op maar liefst 86 deelnemertjes. Bij de jongens in die categorie finishte Arne HAPPAERTS 48ste (op 59), terwijl broer RUNE  52ste werd op maar weer eens 93 meisjes. Bij de miniemen meisjes stonden in de tweede reeks 61 atleetjes aan de start, met Lotte VAN VLASSELAER als 8ste en Julia VAN HOOF als 20ste aan de finish. De miniemen jongens waren niet minder talrijk: Lars PEETERS werd 12de op 79. Het jeugdveldlopen heeft duidelijk wind in de zeilen! Ook bij Roba. Want Kevin SHUMBUSHO pakte te Hannuit de 3de plaats in de eerste reeks scholieren (op 75 deelnemers!). Een stevig podiumkandidaat, die SHUMBUSHO, voor Rotselaar en het BK eind februari te Brussel.
Zelfs de juniores dames stonden nog met 22 aan de start te Hannuit. Onze winnares van de wedstrijd te Wespelaar, Sien WITTEVRONGEL, tikte te Hannuit mooi als 12de aan. Bij de heren junioren werd de wederoptredende Ward DELME, na weken inactiviteit als slachtoffer van een verkeersongeval, al knap 14de en Joeri PERDIEUS 40ste op 44.

Ook de masters zweren talrijk trouw aan de CrossCupwedstrijden. Bij de jongere masters tikte Kristof SPELTINCKX, zijn status getrouw, als 16de aan (op 114!). Onze voormalige triatlontopper en steeplekampioen, Redgy TYTGAT,  finishte in de ruime groep vijftigplussers als 106de. Te Rotselaar zullen onze Roba-masters evenzeer het beste van zichzelf geven, ter handhaving of verbetering van hun rangschikking in de diverse leeftijdscategorieën van de CC-klassementen. En wedstrijden in de wedstrijd ... zijn steeds het volgen waard.

10 februari 2019, die datum moet met stip in uw agenda!

RW