Verslag Veldlopen Lille - Dilsen

22/12/2019 - Veldlopen van Lille en Dilsen

Nog lekker even een wedstrijdje lopen aan de Lilse bergen of aan de Limburgse Maaskant. ...

Terwijl er afgelopen weekend in zaal nog aardig wat aubergine bedrijvigheid te noteren viel, hielden de meeste ROBA-veldlopers even de pauzeknop ingedrukt. Dat moet kunnen, want het beste van het crossseizoen moet nog komen en situeert zich begin februari, als rond De Plas te Rotselaar de CrossCup-wedstrijden en Vlaamse veldloopkampioenschappen er hun beslag krijgen. ROBA tekent er mee voor de organisatie.

In afwachting van het belangrijkere werk, toch nog even de spieren losgegooid, dachten drie van onze ROBA's. De 22-jarige Vincent LAPORTE koos het domein 'De Lilse Bergen' uit, niet voor een veldrit op de bekende omloop aldaar, maar voor de 24ste editie van de veldloop voor heren, georganiseerd door de Turnhoutse atletiekvereniging ATAC. Vincent opteerde er voor de korte cross, die over 2805m liep en 29 atleten aan de start bracht. Hij finishte verdienstelijk als 16de, in een tijd van 9'24", zowat een minuutje na winnaar Stijn Baeten (DCLA).

En waarom niet even de Limburgse Maaskant opzoeken, dachten pupil Mila VERHEYEN en master +50, Peter DE VOCHT. Te Dilsen in het Kasteelpark werd door de Maaslandse Atletiekclub immers de 49ste Parkloop voor dames en de 41ste voor heren georganiseerd. Mila mocht met haar 12de plaats (op 31) bij de pupillen van 2010 op een fraaie wedstrijd terugblikken, na haar 17de stek de week tevoren te Booischot.
Onze zo vaak gelauwerde master +50 (hij behaalde overwinningen in elk werelddeel), Peter DE VOCHT, voelde evenzeer wel wat voor een looptochtje in het park, daar aan de Maaskant. Hij werd aan de finish als 7de verwelkomd (op 29), na een snelle 4540m-wedstrijd in 17'23". Peter blijkt beste maatjes te zijn met die 7de plaats, want ook te Booischot, bij onze vrienden van AV Zuiderkempen, tikte hij als 7de aan.

Ook onze succesvolle scholier, Liam DREESEN, houdt van het Limburgse bronsgroene eikenhout. Dat bewees hij dit seizoen al met zijn zege in de veldloop van Genk, als aanloop naar zijn overwinning even later in onze eigen veldloop van Wespelaar. Ook te Dilsen trad hij aan en dat leverde hem (met 16 scholieren aan de start) een knappe 4de plaats op, 8 seconden maar van het podium. Zijn seizoen is al bijzonder geslaagd.

Een succesvol 2020 gewenst, ROBA-veldlopers al te gaar! Maar duid al maar meteen met stip, in jullie nieuwe agenda's, die "zondag 9 februari" en "Rotselaar" als niet te missen afspraak aan.

RW