Verslag Veldloop Vilvoorde

45ste CROSS van SPARTA VILVOORDE

Miniem Mika Laplume mooi winnaar! Zeven podiumplaatsen voor ROBA.

Een flinke ROBA-delegatie trok naar het domein "De Drie Fonteinen" te Vilvoorde voor de 45ste editie van de veldloop van Sparta Vilvoorde. Op de klassieke omloop aldaar, met zijn lange rechte loopstroken en wat pittig klimwerk, haalde ROBA niet enkel de zege binnen met miniem Mika LAPLUME, maar tekende tevens voor maar liefst zeven podiumplaatsen. Op slechts een zucht van de zege noteerden we Femke VERHOEVEN, Seppe SMITS, Merel GEERTS, Emily COENEN en Timothy  CONVENTS op een fel bevochten tweede plaats. Tijd dus om die ROBA-prestaties even op een rijtje te zetten.

Van Mika, Femke, Seppe, Merel, Emily, Timothy en anderen...

De veldloopmiddag opende al mooi met een 4de plaats voor Ana SUETERS bij de benjamins meisjes (2010). Nina JANSSENS werd 8ste en Lentel HOFMANS 16de (op 35). De een jaartje jongere benjaminreeks bracht Julie CRUYPLANTS op de 15de plaats (op 29).

Bij de pupillen van 2008 werd Alexa LAPLUME 9de, Lotte HUNAERTS 10de, Marie VANLEEUWEN 33ste en Tamara SANT 36ste. Kato VANSTECHELMAN is altijd te duchten. Dat bewees ze o.m. met haar CrossCup 2de plaats te Mol. Te Vilvoorde finishte zij als 4de bij de jongste pupillen. Inse SOMERS werd 17de en Sarah PRENEN 22ste. In beide pupillenreeksen waren er 39 deelnemertjes. Bij de jongens pupillen (2009) hield Kasper RIJNDERS als 7de met verve zijn familienaam hoog. Ward KESTENS leverde als 25ste zijn deelnemerskaartje af en Toon HERBOTS als 30ste (op 35).

Dat Femke VERHOEVEN wat in haar mars heeft bewees zij o.m. tijdens de CC Relays te Gent (5de met het ROBA-miniementeam). Te Vilvoorde mocht zij als 2de op het podium, samen met Lore WILLEMS als 3de. Ook Hannelore HECQ (9de ) en Julia VAN HOOF (10de op 27) waren niet ver uit de buurt. Amber NIJS eindigde 32ste bij de miniemen (2007).

En daarna trad Mika LAPLUME in de arena (miniemen 2006) en bezorgde ROBA een pracht van een overwinning. Zijn maatje Seppe  SMITS mocht als 2de mee op het podium. En die andere Seppe... HUNAERTS  deelde als 10de (op 31) mee in de ROBA-triomf.

Na haar 2de plaats te Bonheiden, tekende onze Vlaamse kampioene 2000m steeple bij de scholieren, Merel GEERTS, opnieuw voor de tweede plaats bij de juniores. In onze eigen veldloop te Wespelaar zal zij te duchten zijn... Net als Lise VAN CASTEREN overigens, te Vilvoorde 15de bij de seniores.

Opnieuw een 2de plaats voor Emily COENEN bij de Masters +35, haar zoveelste al in haar eerste veldloopseizoen. Eveneens goed voor een degelijke prestatie: 14de Diziana VAN GOIDSENHOVEN,  17de Greet ALEN en 25ste Veerle SMETS.

Bij de senioren heren stal Diestenaar Timothy CONVENTS mede de show. Tot halfweg was er een kopgroep van zeven, tot
de latere winnaar Sven Bombeke (EA) het tempo opdreef. Enkel Timothy kon mee en beter nog hij nam zelfs 25 meter voorsprong. Maar de snelle Bombeke kwam in een latere fase terug om de overwinning weg te snoepen. "Mijn beste wedstrijd van het seizoen" stelde Timothy als schitterende 2de.  Ontgoochelden evenmin: Daan COREMANS ( 12de ), Brecht CUYPERS (16de ), Jef VERLINDEN (34ste) en Jef DE VRIES (39ste) op 46.

Bij de vijftigplussers traden gevestigde waarden aan als Bart DEMOLDER (19de), Hubert GRANDJEAN (21ste), Dirk BISCOP (27ste) en Ivo VAN DEN BROECK (30ste) op 49 deelnemers. Bij de jongste masters werden de auberginekleuren evenzeer hoog gehouden door kerels als Jeroen RIJNDERS (mooi 6de), Kristof SPELTINCKX (10de), bijna vijftiger, Danny VAN BAEL (13de), Wim DE PAUW (28ste), Wouter VERBIST (29ste) en Nico DE ROECK (44ste). Ook die mannen zijn klaar voor "de slag van Wespelaar"...

RW