Verslag Veldloop Grimbergen

7/01/2019 - Veldloop Grimbergen

Liene VAN ROMPAEY opent veldloopmiddag met overwinning!

Niet enkel in Hulshout liet Roba zich afgelopen weekend gelden. Ook in het Grimbergse Prinsenbos werden de auberginekleuren hoog gehouden. Op een mooie omloop met de nodige variatie, tekende Roba voor 1 overwinning, 5 andere podiumplaatsen en tal van ereplaatsen.

Liene opent...

Voor een atletiekvereniging als de onze kon een veldloopmiddag niet mooier openen als daar in het Prinsenbos: eerste startschot en even later al een eerste Roba-zege. Liene VAN ROMPAEY zorgde voor dat exploot bij de allerjongsten  (benjamins 2011). Clubmaatje Kaat GODTS finishte knap als 10de (op 36). Liene is overigens niet aan haar proefstuk toe: ook in onze eigen cross te Wespelaar won zij al overtuigend, net als op de zware omloop van Kortenberg.  Adelbrieven dus... Net geen overwinning, maar een mooie 2de plaats voor de evenzeer beloftevolle Fien PEETERS (benjamins 2010). Nette MAES noteerden we op de 9de plaats en Lize GHYZEN als 35ste (op 41).

Opvallend was het hoge aantal deelnemers in de jeugdreeksen: 58 bij de benjamins jongens (2011), met Arne HAPPAERTS als 41ste. Jarne DE WILDE werd 15de (op 56) bij de "een jaartje oudere" benjamins. Noor LATINIS sleepte een knappe 5de plaats uit de brand bij de pupillen meisjes (2009), op 45. Bij de jongens in die leeftijdscategorie werd Rune HAPPAERTS 35ste (op 54). De pupillenwedstrijd voor jongens (2008) bracht Thias VAN ROMPAEY op de 9de plaats en Connor DE TROYER op de 15de (op 52).

Onze miniemen toonden zich evenzeer in dat Prinsenbos: miniemen meisjes (2007): 18deXantippe SERVOTTE (op 53); miniemen jongens (2007): 8steLars PEETERS (op 54). Bij de miniemen jongens van 2006 miste Kamiel VAN ROMPAEY (4de) maar net het podium (op 41).

Bij de scholieren meisjes verdedigden Lise CORNELIS als 20ste en Amber CLAESSENS als 31ste (op 45) verdienstelijk de auberginekleuren.

Iemand met een rijke podiumervaring is wel Kevin SHUMBUSHO. De 2de op het BK veldlopen bij de scholieren (2002) proefde dit seizoen al van de overwinning te Heverlee en Mechelen. Te Grimbergen tikte hij op 14 seconden van de winnaar als 3de aan. Gust WAEGEMAN werd 9de en Marco SADONES 27ste (op 30).

Voor de hogere categorieën mochten we te Grimbergen putten uit Oost-Vlaams Yellow Armada - talent. Knap was de 4de plaats van Josephine RONDELEE bij de seniores dames (op 23) en de 3de van Tami SAMSON (op 6) bij de juniores dames. Bij de masters hield Stefanie D’HAEN als 2de de Roba-eer hoog (op 18). Lenn TEUGELS mocht als 2de het erepodium beklimmen bij de junioren (op 10).

Roba kleurde mee het Prinsenbos die namiddag in de Brusselse rand.

Nina LAUWAERT... Onze leading lady

Tot slot nog een heuglijk weetje, heet van de naald. Naar we vernemen, zal Nina LAUWAERT, de leading lady van het Belgische damesveldlopen en op de marathon, volgende zaterdag 12 januari mogen deelnemen aan de Great Stirling Cross-Country in Schotland . U weet wel, het internationale veldloopgebeuren met de beste Britse, Europese en Amerikaanse atletes en atleten aan de start, dat elk jaar rechtstreeks wordt uitgezonden door de oerdegelijke BBC.

U kijkt toch ook?

RW