Verslag Veldloop Herentals

20/1/2019 - Veldloop Herentals

Heren brengen zaak stilaan in evenwicht

Een ‘geprikkeld atleet is er twee waard’ wordt vaak gezegd, en mogelijk ging die logica ook op voor onze succesrijke mannelijke inbreng hier aan de boorden van de mooie Nete. Bikkelharde bevroren ondergrond, strakke wind over de kempische vlakte, het leek wel een mooi winterlandschap uit één of andere novelle van Felix Timmermans.
Datzelfde mooie proza, maar dan eentje met een sportief karakter, kregen we er voorgeschoteld van een aantal heren, jong en iets minder jong, die blijkbaar een soort tegengewicht wilden breien aan de overheersende ‘girl power’ waarmee onze wedstrijdverslagen waren doorspekt de voorbije weken. Niet dat onze dames er een snipperdag van maakten, wel integendeel, maar hier werden die ‘vrouwelijke zekerheden’ zoals een Kato Vanstechelman (knap 2de 1stejaars pup), Anneline Smets (weer autoritair winnares bij 2dejaars pup), Femke Verhoeven (fraai 3de 2dejaars min) en Emily Coenen (4de stek bij de masters) netjes aangevuld met nog een extra portie suspense vanuit de ‘jongens/heren wedstrijden’.

Denken we maar even aan het huzarenstukje van 2dejaars miniem Kamiel Van Rompaey die na een fraai vertoon iedereen het nakijken gaf, en fier het hoogste schavotplaatsje ging opeisen. Seppe Bossaert (eveneens knap 5de), Seppe Huenaerts (mooi 10de), Thomas Devroye (11de), Sten Van Ouytsel (16de), Willem Tiri (17de) en Stan Rosseels (prima 18de op 27 deelnemers) ondervonden aan de lijve welk strak tempo onze vriend Kamiel daar vooraan uit zijn mouwen aan het schudden was. Knap man!

Ook aan de cadetten- en scholierenwedstrijd konden onze ROBA-supporters zich opwarmen, wat geen overbodige luxe was gezien de buitentemperatuur, en daar stonden Liam Dreesen, Lode Wuyts en Kasper Bottu borg voor de nodige span- en vooral ‘mankracht’. Na zijn net iets minder optreden in Hulshout aasde Liam op een sportief wederwoord, en met een uitstekende 2de plaats verwees hij hier alle twijfels van een mogelijk mindere conditie naar de prullenmand. Brecht Alen (prima 11de), Jef Crols (29ste) en Bram Lemmens (31ste) kunnen dit zondermeer beamen.
Diezelfde mooie 2de eindplaats lag er ook op Lode te wachten, maar dan bij de scholieren. Samen met clubgenoot Kasper (uitstekende 3de!) mocht hij zijn opwachting maken aan het ereschavotje. Onze 3de scholier in wedstrijd, Lukas Das, liep als 11de atleet binnen. Bij de meisjes pakte Liana Heroes een mooie top-10 plaats (knap 9de), maar met zo’n familienaam liggen de verwachtingen natuurlijk meteen bijzonder hoog. Ilse Van Malder kwam een slordige 12” later over de meet, als 12de.
Juline Robbeets zat met haar 14de eindstek nog 2 plaatsjes verder, maar dan bij de cadetten.

Jeugdige top-10 plaatsen, wat nog steeds een mooie graadmeter is, waren er verder weggelegd voor Louise Tiri (7de 1stejaars pup), Lore Willems (9de 2dejaars min), Lotte Huenaerts (8ste 2dejaars pup) en Elyze Van Rillaer
 (9de 2dejaars pup) en maar liefst 6 roba’s schuurden daar met een 11de plaats netjes tegenaan. Naast de reeds genoemde Lukas Das, Brecht Alen en Thomas Devroye waren dat Nina De Roeck, Hannelore Hecq en Kasper Rijnders. Nina was een maat te sterk voor de clubvriendinnen Gitte Verbiest (20ste) en Joske Nagels (24ste), terwijl Hannelore het trio Kayre De Keyser (16de), Emma Crols (18de) en Kaat Crabbé (19de) het nakijken gaf. Kasper van zijn kant voelde de hete adem van Ilias Goossens (15de) en Amin Dhaouadi (17de) in zijn nek, met verderop ook nog Robbe Vandamme (28ste) en Kwinten Dufresne (29ste) in zijn spoor.
Bij de 1 jaar oudere pupillen liep Senne Caers als 15de binnen, en ook Maxim Robbeets (16de) moest in zijn eentje onze clubkleuren verdedigen, maar dan bij de jongste miniemen jongensgroep. Niet altijd even prettig om solo strijd te moeten leveren, iets wat ook Yinthe Van Rillaer (27ste 1stejaars ben) en Samuel Vaes (22ste, 2dejaars ben) hier aan de lijve mochten ondervinden, maar voor ons toch nog succesvol afrondden. Neen, dan hebben Mila Verheyen (12de), Nette Maes (13de), Ana Sueters (15de), Nina Janssens (19de) en Elise Minnart (25ste op maar liefst 47 benjamin deelnemers) meer geluk, want zij kunnen zich aan mekaar optrekken, zoals dat heet. Ook hun mannelijke tegenhangers Jaan Tuerlinck (23ste), Tibe Willems (30ste), Kobe Seldeslachts (33ste) en Lars Rens (45ste op 55 deelnemers) kennen dat geluk.
Met de vermelding van de mooie 12de plaats van Rosanne Tuerlinckx en 16de stek van Emme Györe bij de pup meisjes, en de verrichting van hun 1 jaar oudere vriendinnen Bikha Peeters (16de), Nore Van Loo (18de), Caro De Roeck (31ste) en Suzanne Nagels (32ste) hebben we alle jeugdige mooie prestaties netjes belicht.

Voor het echte grote werk konden we rekenen op het kwartet Timothy Convents, Pieter Verschoren, Brecht Cuypers en Michiel Nijs, zowat onze meest actieve crossers tegenwoordig, zeker op de lange afstand. Het werd een thuiszege, want Laurent Bierinckx trok er aan het langste zeel, voor de snelle Jonas Van Schoubroeck. 3de werd Thomas Derboven uit Hulshout, die uit de greep bleef (net 10 seconden) van onze momenteel vlot draaiende Timothy. In Vilvoorde, zou deze laatste weleens verassend uit de hoek kunnen komen, want het is een parcours dat hem erg goed ligt. Bij Pieter, die 8ste werd, draaide het iets minder goed rond, maar als we de website van ons Team Resistance mogen geloven miste hij wat frisheid door de pittige trainingsstonden van de voorbije weken. 24 februari, beste Pieter, op het Belgische kampioenschap zal en moet u oogsten, en is Herentals al lang uit uw gedachten. Ook Brecht en Michiel horen daar thuis in onze nationale hoofdstad, zeker na wat ze hier weer lieten zien. Brecht, mooi 12de, zat een kleine 25 seconden achter Pieter, en ook Michiel, liep na een van zijn beste koersen binnen op positie 13, slecht 6 seconden achter zijn vriend uit Testelt.

Van de globale vrouwenkoers (jun-sen-masters) onthouden we vooral de uitstekende 4de eindplaats van Emily Coenen bij de masters, die net 20 minuten nodig had voor de 5170m die ze kreeg voorgeschoteld. Een minuut later passeerde Vera Meuris als 12de veterane de finishlijn, met in haar spoor onze junior Elina Heroes, wat hier goed was voor een zilveren plaats in haar leeftijdscategorie. Diziana Vangoidsenhoven (15de), Rita De Vries (18de), Katie Declerck (19de), en Greet Alen (24ste) vervolledigden er onze clubinbreng. Die was met 78 stuks in het totaal niet onaardig, en laten we hopen dat onze vrienden van ACHL ons zullen belonen met een wederbezoek aan de plas in Rotselaar. Ook daar zullen die dan moeten opboksen tegen figuren als een Peter Van de Kerkhove (hier puik 16de M50), Bart Demolder (22ste), Hubert Grandjean (23ste, terug beter op dreef) en Dirk Biscop (24ste), die hier Marc Vaes (27ste), Peter Van Der Mosen (33ste) en de onverslijtbare Paul Arnoets (35ste) netjes achter zich hield.

Ook onze jongere lichting masters wil tegen die 10de februari de conditie op scherp hebben staan, om voor eigen volk hun klasse te tonen. Afgaande op zijn 9de plaats hier zit het wat dat betreft bij Jeroen Rijnders nu al wel snor. Danny Van Bael (mooi 14de) zat nog enigszins in de buurt, maar Nico De Roeck (24ste), Pascal van Ouytsel (26ste) en Tim Cypers (34ste) keken toch al tegen een kloof aan.

Volgende afspraak … het schitterende 3 fonteinenpark in Vilvoorde, waar de Provinciale schildjes zullen worden uitgereikt. We zullen er zijn!

rudy