Verslag Veldlopen Kortenberg - Duffel - Tongeren 2018

18/11/2018 - Veldloop KORTENBERG

ROBA domineert jeugdwedstrijden met zeges voor Liene Van Rompaey, Joke Tytgat, Kasper Rijnders en Kamiel Van Rompaey.

De deelnemers aan de start van de veldloop te Kortenberg zijn er zich doorgaans vooraf wel terdege van bewust: neen, dit wordt geen zondagse wandeling in het park, maar stevig klimwerk, met ook steile afdalingen, waar de kunst er in bestaat zijn eigen benen te kunnen blijven volgen. In een gouden herfstdecorum weliswaar. ...  Onze ROBA-girls en -boys blijken aardig overweg te kunnen met dat soort omlopen. Naast vier zeges bij de jeugd, mochten te Kortenberg nog tal van andere ROBA-ereplaatsen worden opgetekend.

Van Liene, Joke, Kasper, Kamiel en anderen...

De veldloopnamiddag opende voor ROBA bijzonder mooi met twee overwinningen bij de allerjongsten. Liene VAN ROMPAEY won overtuigend bij de jongste benjamins. Zij ging o.m. haar clubmaatjes Kaat GODTS (8ste) en Yintha VAN RILLAAR (23ste) vooraf. Joke TYTGAT weet best wat winnen betekent en bij de oudste benjamins deed zij te Kortenberg haar mooie zege van Mechelen nog eens fijntjes over. Ook Fien PEETERS (3de) haalde het podium. Niet zóveel later tikte Mette MAES als 9de aan, Ana SUETENS als 11de, Nina JANSSENS als 12de, Lentel HOFMANS als 15de, Eline DE WINTER als 16de, Marie CRUYPLANTS als 28ste, op de hielen gezeten door Lize GHYZEN (29ste).

Bij de benjamins jongens (2011) tekende ROBA voor de 16de, 18de en 19de plaats  met Jaan TUERLINCKX, Arne HAPPAERTS en Nand PIECK. Er was een 10de plaats weggelegd voor Jesse WEYERS bij de benjamins van 2010 en een 24ste voor Nand BEULLENS.

Bij de pupillen opnieuw een ROBA-podiumplaats, want Noor LATINIS (2009) finishte als 3de, net voor Kato VAN STECHELMAN (4de). Ook Rosanne TUERLINCKX (10de), Imke STORMS (11de) en Ine DEMARSIN (21ste) mogen tevreden op hun wedstrijd terugblikken.  
De wedstrijd voor pupillen (2008) bracht ROBA op de 5de plaats met Jente VERTOMMEN. Maya WITTEVROUW werd 13de, Fran DEMARSIN 14de en Sienna MEYERS 29ste.

De klasse en de regelmaat van Kasper RIJNDERS zijn genoegzaam bekend. Zijn papa heet Jeroen Rijnders en zijn oom Pieter Rijnders. Dat appeltje is dus niet ver van die boom gevallen ... En te Kortenberg won Kasper schitterend bij de pupillen (2009). Zijn vrienden Rune HAPPAERTS (10de), Tibe MICHIELS (17de), Robbe VAN DAMME (18de) en Kwinten DUFRESNE (24ste) mochten evenzeer op een mooie wedstrijd terugblikken. Ook bij de oudste pupillen was er ROBA-applaus, voor Thias VAN ROMPAEY meer bepaald, als 4de op 25.

Mooie 11de plaats bij de miniemen (2007) voor Noa JOOS en voor Ninke BEULLENS als 19de. De wedstrijd voor de miniemen jongens (2007) bracht Lars PEETERS als 7de aan de finish en Hanza TRABELSI als 15de. Onthoud de naam van Kamiel VAN ROMPAEY schreven we al na zijn 2de plaats te Mechelen. En inderdaad, te Kortenberg won hij overtuigend bij de oudste miniemen. Zijn clubmaatjes Seppe BOSSAERT (7de) en Toon DEMARSIN (10de) deden het inzake klim- en daalwerk evenmin onaardig in dat Kortenbergse bos.

ACKO-atleet Kobe Wachtelaer (van het geslacht Wachtelaer, met BETA-roots) werd de verwachte winnaar bij de cadetten jongens. Maar onze Liam DREESEN was niet ver en haalde mooi de 3de podiumplaats (was 4de te Mechelen), opnieuw net vóór Vince VAN WINCKEL (4de) op 26. Liam en Vince staan behoorlijk hun mannetje in die sterke cadettencategorie.

Bij de scholieren dames was Ilse VAN MALDER goed voor een 11de plaats (op 19). Negen dames Masters +50 aan de start en onze kampioene bij de zestigers, Rita DE VRIES, werd na een val in de afdaling, knap 2de. Ine MIDDEL mooi 5de.

Bij de scholieren heren schuift Lode WUYTS elk weekend enkele plaatsjes dichter in de uitslag. Te Kortenberg tikte hij als 5de aan. Clubgenoot Elias FIVEZ als 12de (op 16).

En Emily COENEN voelt zich als een visje in het water in haar eerste crossseizoen: steeds al podium gehaald en nu weer 2de, na Mona Rahme (DCLA), niet de minste toch. Myriam JUVEYNS (2de te Heverlee ) finishte te Kortenberg als 4de in de sterk bezette race voor masters +35.

Bij de junioren liep Timo VAN DEUREN als 7de zijn beste wedstrijd van het seizoen. De beste master +35 van de ROBA's werd Jeroen RIJNDERS als 4de, op een zucht van het podium dus en net na de vroegere topper Tim Clerbout. Onze  progressie makende Danny VAN BAEL greep stijlrijk als steeds de 7de plaats, vóór andere veteranen van vele oorlogen als Wouter VERBIST (19de), Pascal VAN OUYTSEL (26ste) en Peter WILLEMS (30ste).

Klein drama voor ROBA bij de Masters +50. Peter DE VOCHT, de man met het rijke nationale en internationale palmares, liep samen met Mark Borms (WIBO), Dirk Van Aelst (AVZK) en oud-Belgisch kampioen cross bij de senioren, Willy Vanhuylebroeck (ACP), overtuigend aan de leiding, tot een felle, niet te harden pijnscheut in de kuit hem noodgedwongen uit de wedstrijd riep. Wist u dat Peter zijn eerste wedstrijd in aubergineshirt won te Tongeren? (Masters +50). Te Kortenberg finishten onze andere vijftigplussers als: 17de Bart DEMOLDER, 19de Hubert GRANDJEAN, 28ste Cyriel COREMANS, 29ste Jan MAUS en 30ste Redgy TYTGAT. En ook wij zagen dat het goed was...

rw

 

18/11/2018 - Veldloop DUFFEL

Nina Lauwaert is duidelijk klaar voor "The battle of Roeselare" !

André Boonen stond na afloop van zijn 66ste grote prijs van Duffel te glunderen aan de podiumzone, want zijn ‘Koninklijke atletiekclub’ kon alweer uitpakken met fraaie namen op de ondertussen reeds indrukwekkende erelijst. Met Nina Lauwaert als hoogste dame op het ereschavotje was deze doorwinterde atletiekfanaat natuurlijk in zijn nopjes, want voor zo’n winnares wil momenteel iedere veldooporganisator meteen tekenen.
Plaats van het gebeuren was traditiegetrouw het gemeentelijke sportcentrum ‘Rooienberg’, wat zowat de tegenhanger is van wat de atleten in Kortenberg krijgen voorgeschoteld, kortom … biljartvlak…

Het waren vooral onze Yellow Armada clubgenoten die er zich in de kijker wisten te lopen, niettegenstaande een aantal onder hen hier hun debuut afwerkte. Dat is een ‘gedurfde onderneming’, om uitgerekend in het mekka van de fond atletiek (Duffel = beresterk lopers team!) uw eerste crosservaring op te doen. Begrijpelijk dat ondermeer Ulrike Vandoolaeghe, één van de debutanten, uitermate content was met haar 6de stek bij de cadetten meisjes, voor Silke Uyttendaele (fraai 9de) en Jarell De Waele (13de op 24). Deze 3 leuke dames uit onze ‘Berlare kern’ gingen collectief zelfs met de interclubbeker lopen. Dat huzarenstukje deden later op de dag onze seniors dames nog eens netjes over, met de mooie 7de plaats van Jelle Vermeersch (eveneens debutant !!), de uitstekende 3de podiumplaats van Josephine Rondelée en natuurlijk de eindzege van Nina. Deze laatste kwam even haar huidige vormpeil testen, in het vooruitzicht van de selectiestrijd in Roeselare, en met haar optreden hier mag de voltallige concurrentie ‘verwittigd’ zijn. In een ware ‘Mathieu Van Der Poel stijl’, zijnde … snel er vandoor muizen, en dan met de handrem op controlerend haast een minuut weglopen op DCLA atlete Kim Geypen (toch niet de eerste de beste) belooft voor komende zondag.

Voor de strijd bij de Scholieren en juniors konden we rekenen op Lise Cornelis (7de schol) en Amber Claessens (15de schol) en Tami Samson (4de jun). De miniemenkoers was er eentje van een hoog niveau, en daar verdedigden Xantippe Servotte (14de, na en week ziek zijn…), Lana De Waele (meteen 18de op haar eerste cross) en Julie Busselen (23ste) onze clubkleuren. Dat kan ook gezegd worden van Benjamin Mila Verheyen die fraai 7de werd.

Bij de mannen onthouden we vooral de mooie 3de podiumplaats van Lenn Teugels bij de juniors, die op beide oren kan slapen wat zijn actuele conditie betreft. Arne Cornelis en Jeff De Vries opteerden er voor de klassieke korte cross, en lieten er een 11de en 20ste plaats optekenen, en voor Kris Uyttendaele lag de 27ste stek te wachten bij de masters. Ons cadetten duo Beau Van Malderen (knap 8ste) en Ruben Verspeurt (fraai 12de op 39 deelnemers) wisten een goedkeurende glimlach los te peuteren bij de trainer, die trouwens ook in zijn nopjes was met de 5de en 9de plaats van de scholieren Mathias Eeckhout en Elias De Wilde. Qua opbouw van het trainingsschema zit het snor, dat moge duidelijk zijn!

Met de bijzonder sterke 4de plaats van miniem Isas van Assche (op 24 deelnemers), de 7de stek van pupil Connor De Troyer en de prestaties van ons benjamin duo Samuel Van Assche (9de) – Emiel Aelternan (27ste) hebben we alles gezegd over deze fraaie Roba oogst in die mooie gemeente.

Volgende opdracht … Roeselare!

Rudy

 

4/11/2018 - TONGEREN

Meteen bingo voor Peter De Vocht in Roba uitrusting !

Raymond haalde het al even aan in zijn verslag van Kortenberg … onze nieuwe ROBA topper Peter De Vocht liet meteen van zich horen in zijn nieuwe clubkleuren, door 20 50-plussers netjes het nakijken te geven. Dat is alweer binnen komen via de grote deur !
Bij de 2de jaars miniemen meisjes vonden we Julia van Hoof als 11de terug op maar liefst 32 atleetjes.

Rudy