Verslag Veldloop Mechelen

Veldloop Mechelen Joke

ROBA MOOI IN BEELD TIJDENS VELDLOOP te MECHELEN

Overwinningen voor Wesley DE KERPEL, Yvan-Kevin SHUMBUSHO en Joke TYTGAT. Tal van ROBA-ereplaatsen.

Echt wapengekletter kon men het moeilijk noemen daar te Mechelen op 11 november. Wel werd er bitsig strijd geleverd in de diverse, ruim en sterk bezette wedstrijden aan de Nekker. Op een prachtomloop overigens, met lange rechte looppaden, afgewisseld met de nodige pittige klimmetjes en warempel ook een zandstrook tegen de vijver aan. ROBA tekende nadrukkelijk present, met overwinningen voor Wesley DE KERPEL, Yvan-Kevin SHUMBUSHO en Joke TYTGAT. Ook andere ROBA-ereplaatsen bleven niet uit.

Sterk bezette jeugdwedstrijden

Opvallend daar te Mechelen, het ruim en sterk bezette deelnemersveld in de jeugdreeksen. ROBA opende met een 43ste plaats voor Ynthe VAN RILLAAR en een 45ste voor Julie CRUYPLANTS bij de benjamins meisjes (2011). In haar nog jonge loopbaan is Joke TYTGAT al zowat het winnen gewoon geworden. Ook te Mechelen won zij op schitterende wijze bij de benjamins (2010). Knap zo na haar 3de plaats te Mol. Fien PEETERS behaalde in deze reeks een 8ste plaats. Ana SUETENS tikte als 19de aan en Eline DE WINTER als 21ste,  Marie CRUYPLANTS als 50ste en Live GHYSEN als 53ste.

Mooi ook voor ROBA werd het bij de jongste pupillen, met Noor LATINIS als knap 5de, Imke STORMS als 26ste, Sarah PRENEN als 36ste, Eline DE POOTER op plaats 40 en Ine DEMARSIN als 42ste (60 dln). Bij de tweedejaarspupillen schoven we nog een plaatsje dichter richting podium op. De klasrijke Anneline SMETS werd 4de. Na haar zege in het CrossCup-zand van Mol, wilde zij ook in Mechelen van start gaan, niettegenstaande zij zich in de voormiddag wat ziekjes voelde. Lotte HUNAERTS finishte als 13de, Nore VAN LOO als 18de, Alexa LAPLUME als 19de, Fran DEMARSIN als 35ste en Caro DE ROECK als 50ste (58 dln).

Bij de eerstejaarsminiemen was Leen VANDEWAETERE als 22ste de beste ROBA, voor Nina DE ROECK als 30ste en Eline MORIAU als 38ste (48 dln). Bij de oudste miniemen toonden Hannelore HECQ (mooi 12de) en Silke STORMS (22ste) zich verdienstelijk.

Dina CALDERS finishte als 18de van de 48 cadetten meisjes.

Ilse VAN MALDER (17de) en Evy JACOBS (20ste) verdedigden met verve de auberginekleuren in het scholierendeelnemersveld (31 dln). Heel wat dames met een palmares om "u" tegen te zeggen in de voorste rangen van de wedstrijd voor masters +50 (met Maria Vranckx (achl) als winnares  en de olympische Ria Van Landeghem (spbo) als 2de). De Belgische veldloopkampioene bij de zestigers, Rita DE VRIES, eindigde  verdienstelijk 8ste en de recente winnares in haar leeftijdscategorie van het Waals-Brabantse wegcriterium, de Challenge Delhalle, Ine MIDDEL, mooi als 11de.

Ook de uitslag van de junioreswedstrijd kreeg een streepje aubergine mee, met Jenna VAN WIN op de 9de plaats (15 dln).

Maar liefst 47 deelneemsters bij de senioren dames. ROBA eiste de 16de plaats op met Lise VAN CASTEREN. Ook Evy HENS als 19de liep een mooie wedstrijd, net als Cathérine SMETS (41ste).

Bij de Masters dames +35 spande Emily COENEN als 3de op het podium de ROBA-kroon. Haar eerste officiële veldloopseizoen verloopt schitterend, met ook al een tweede plaats in Bonheiden. Ook de Belgische kampioene 400m (W45), Vera MEURIS, gaat op haar elan verder en tekende te Mechelen voor de 9de plaats. Diziana VAN GOIDSENHOVEN werd 14de, Greetje ALEN 22ste en Veerle SMETS 28ste.

Topprestaties van WESLEY, YVAN-KEVIN, KAMIEL en anderen

Onze ROBA-boys deden te Mechelen beslist niet onder voor de aubergine dametjes. Bij de benjamins jongens  (2011) opende Arne HAPPAERTS met een 43ste stek op 52. Jesse MEYERS werd 29ste bij de oudste benjamins (59 dln). Maar ook Kasper RIJNDERS miste de afspraak niet te Mechelen, met een puike 7de plaats bij de pupillen 2009. Ilias GOOSSENS (20ste), Rune HAPPAERTS (23ste) en Robbbe VANDAMME (32ste) kleurden mede het 57-koppige deelnemersveld. Bij de jongste pupillen tikte Kenzo MOMMEN als 23ste aan en Senne CAERS als 37ste op 53.

Lars PEETERS deed zijn naam eer aan met een 13de rang in de uitslagenlijst bij de oudste miniemen (op 47). Vreugde alom ook bij de ROBA-aanhang aan de finish van de wedstrijd voor miniemen geboren in 2006: Kamiel VANROMPAEY haalde het podium als fiere tweede. Een naam om te onthouden alleszins. Zijn clubgenoten Seppe BOSSAERT (10de), Seppe HUENAERTS (14de), Thomas DEVROYE (19de), Stan ROSSEELS (29ste) en Toon DEMARSIN (36ste) mochten evenzeer tevreden op hun wedstrijd (met 46 dln) terugblikken.

Bij de cadetten maakten de Vilvoordse tweelingbroers Casper en Mathis Lievens zoals zo vaak het mooie weer. Wij kenden hen al van hun overwicht tijdens de editie 2017 van de ROBA-veldloop te Wespelaar. Te Mechelen  bleven onze ROBA-boys niet ver uit hun schaduw, met Liam DREESEN (steeds beter) als 4de net naast het podium, nipt voor Vince VAN WINCKEL als 5de. Wout VAN BREEDAM werd 44ste, Lander DEWYNGAERT 50ste, Stef LUYTEN 51ste, Pepijn ELSEN 52ste en Brecht ALEN 77ste. Noteer maar, ROBA telt een mooie reeks beloftevolle jongeren in haar rangen.

En het ROBA-festival begon maar pas. Want onze Yvan-Kevin SHUMBUSHO legde in de scholierenreeks van bij de start de concurrentie een moordend hoog tempo op en won met brio. Het ROBA-talent, met al aardig wat BK-podiumervaring, maakte indruk op de toeschouwers en stal de harten van zijn naaste concurrenten toen hij zich na de aankomst tegenover hen als het ware verontschuldigde voor zijn uiterst hoge aanvangstempo. Een fijne, sportieve kerel, die Kevin SHUMBUSHO. Ook scholier Lode WUYTS toonde zich als 11de van zijn beste zijde. Kasper BOTTU werd 28ste in die wedstrijd en Wies RAETS 48ste.

Jef VERLINDEN, Jeff DE VRIES en Nick NYS zweerden ook te Mechelen trouw aan hun voorliefde voor de korte cross, met respectievelijk een 39ste, 46ste en 56ste plaats in de uitslag (op 58).

Onze masters +50, sommigen met een mooi kampioenschappenpalmares, ontbraken evenmin te Mechelen.  Hun resultaten: 23ste Bart DEMOLDER, 24ste Carl RAETS, 25ste Peter VAN DE KERKHOVE, 26ste Hubert GRANDJEAN, 35ste PAUL VERMEYLEN, 38ste Dirk BISCOP, 43ste Ivo VAN DEN BROECK, 47ste Paul ARNOETS, 50ste Redgy TYTGAT, 51ste Cyriel COREMANS (61 dln). Verdienstelijk.

Met een 6de plaats was ook ROBA-junior Han RAETS meer dan in de running (15 dln).

Bij de jongste Masters +35 waren onze gevestigde waarden Kristof SPELTINCKX en Jeroen RIJNDERS goed voor een 7de en 8ste plaats. Danny VAN BAEL volgde op 14, Gerd JOOS op 23, Nico DE ROECK op 39, Filip SMETS op 45 en een wederoptredende Peter WILLEMS op 47 (56 dln).

De kers op de taart voor de geslaagde ROBA-namiddag werd door Wesley DE KERPEL geplaatst. Na nog een zware trainingssessie op vrijdag, hield Wesley de wedstrijd rondenlang vrij gesloten. Er werd tactisch gelopen en er vormde zich een kopgroep met mooie ROBA-inbreng. Twee ronden voor het einde vond onze 1500m specialist het welletjes en sloeg een stevige kloof richting verdiende overwinning. Clubgenoten Timothy CONVENTS (4de), een bevestigende Brecht CUYPERS (10de) en Daan COREMANS (11de) deelden mee in de ROBA-triomf.

Een heerlijke veldloopnamiddag beleefden we daar bij de maneblussers.

RW