Verslag Veldloop Vilvoorde

23/11/2019 - Veldloop Vilvoorde

Machtsvertoon van onze juniors Heren!

Als er één park of bos is dat iedere Vlaams-Brabantse atleet/atlete meteen associeert met … ‘veldlopen’ is het wel dat fameuze Drie fonteinen-park in Vilvoorde. Al decennialang organiseren zowel VAC als Sparta Vilvoorde (editie 37!) er hun cross, en vaak kregen we er nog de provinciale titelstrijd bovenop. Het is dan ook één van de mooiste parcours, dat alles in zich heeft om vrijwel iedere atletiekliefhebber te prikkelen om meteen de crossspikes aan te trekken.
Tussen de veldloop van Kortenberg en onze eigen cross in Wespelaar was het de evidentie zelve dat quasi alle jeugdatleten zichzelf op een vrij weekend trakteerden, om volgende week, voor eigen volk, in optimale conditie uit te pakken.
Slechts een handvol pupillen en miniemen kwamen toch nog een ‘laatste test’ afwerken, in het vooruitzicht van volgende week. Onze Beta-knaap Milo Caers bijvoorbeeld liet een uitstekende 6de plaats opsteken bij de eerstejaars pupillen, terwijl Robbe Vandamme als 27ste binnenliep bij de 1 jaar oudere vrienden. Inse Somers legde bij de tweedejaars pupillen meisjes beslag op de 35ste eindplaats, en Marie Gruyplaats kwam als 30ste in de uitslag bij de jongste pupillen. Ook Lotte Huenaerts, die niet van de partij was in Kortenberg, had dus alle recht om hier bij de eerstejaars miniemen nog een finale conditiecontrole te ondergaan, wat haar op de 17de plaats bracht.

Haar broer Seppe Huenaerts stond samen met 44 andere cadetten aan de start, en liep na een fraaie wedstrijd als 17de binnen. De concurrentie was er niet van de poes, want door de ligging als Brusselse randgemeente komen er ook heel wat teams die wij minder vaak tegen het lijf lopen. Vrijwel alle Brusselse clubs waren present, alsook ploegen uit Waals-Brabant, aangevuld met sterke Oost-Vlaamse teams zoals Lebbeke, Vlierzele, EAalst, ACWaasland, VITA, Rieme en de Gentse clubs. Dat zet niet alleen die 17de stek van onze eerstejaars Seppe toch in een extra perspectief, alsook de 6de, 13de en 17de plaats van cadetten-trio Lise Van Damme (sterke koers!), Femke Verhoeven en Hannelore Hecq.
Ook ons Beta-scholieren meisjes Dina Calders (17de), Janne Van Ouytsel (19de) en Roos Corbeels (25ste), als ook hun mannelijke Hera-collega Lander Dewyngaert (20ste) zullen gegarandeerd bevestigen dat het letterlijk en figuurlijk geen … ‘wandeling door het park was’ met die beresterke Oost-Vlaamse concurrentie.

Atleten in topconditie liggen niet wakker vanwaar de rivalen komen, want die gaan uit van hun eigen ‘actuele kunnen’. Denken we maar even aan het juniors-trio Han Raets, Yvan-Kevin Shumbusha en Lode Wuyts die hier de strijd aangingen met sterke ACG-atleten, maar deze zonder pardon schaamteloos het nakeken gaven. Net als vorige week trok Han hier alweer aan het langste eind, en stond vol vertrouwen op het hoogste schavotje, met Yvan-Kevin aan zijn rechterzijde, als knappe tweede. Diens conditie is dus ook in stijgende lijn, en ook bij Lode blijkt dit het geval, die hier schitterend 5de werd.   

Bij de seniors heren konden we rekenen op Pieter Verschoren, die hier de 8ste stek kwam opeisen, en Danièle Van Os bij de dames, die als 22ste binnenliep.

Onze grootste aanwezige groep was die van de masters, met 16 heren en 2 dames, zijnde Diziana Vangoidsenhoven (17de) en Wendy Vermaelen (19de). Bij de Mast 50+ bleek Joost Grymonpon, met een uitstekende 6de plaats, over de beste papieren te beschikken, te midden van figuren met naam en faam (Marc Van Der Hoeven, Kris Meganck, …), en voor clubmakkers als de sterk lopende Bart De Nijs (9de) en Dirk Biscop, die fraai 12de werd. Verderop wist Dirk Van Kerkhoven (21ste) vrienden als een Michel Ocula (22ste), Carl Raets (24ste) en Hubert Grandjean (29ste) achter zich te houden, met iets verderop nog Ivo Van Den Broeck (30ste), Paul Arnouts (33ste), Peter Van Der Mosen (37ste) en Koen Verdoodt (45ste). Bij de ‘jonge veulens’ binnen de masterrangen (M35/M40/M45) liep Kristof Speltinckx na 6480m hard knokken knap als 8ste binnen, voor ondermeer Wouter Verbist (21ste), Nico De Roeck (24ste), Wim Wuyts (35ste) en Guy Van Den Heuvel (44ste).

Nu op naar … Wespelaar!

Volledige ROBA-uitslag in Vilvoorde

rudy