Verslag Veldloop Zele

24/11/2019 - Veldloop Zele

Voorbije zondag kregen onze clubvrienden van de Berlare-kern een mooie veldloop voorgeschoteld, bij wijze van spreken in hun achtertuin, meer bepaald in het mooi Zele. Het bestuur van AVLokeren had immers het ‘sportpark’ van Zele uitgekozen als actieterrein voor hun ‘memorial Falco Christiaens’ en het vooruitzicht van zo’n korte trip bleek toch doorslaggevend voor 13 van onze YA-atleten, als antwoord op de lokroep vanuit het West-Vlaamse Roeselare, die doorsijpelt tot in Berlare.

Afgaande op hun knappe resultaten kunnen we zonder schroom stellen dat onze Oost-Vlaamse clubvrienden qua vormpeil richting Wespelaarse Veldloop op ‘niveau’ zitten. We kijken er bijvoorbeeld nu al naar uit om er onze junior Lenn Teugels te mogen begroeten, want hetgeen deze jonge man de laatste weken uit z’n mouwen schudt is zondermeer schitterend te noemen. Net als in Mechelen gaf hij hier iedereen zonder pardon het nakijken, en de frisheid waarmee hij dit realiseerde spreekt boekdelen.  
Ook onze senior dame Elien Osselaer, die mooi 6de werd, beschikt blijkbaar momenteel over voldoende frisheid om op onze eigen cross sterk voor de dag te komen. Haar mannelijke collega Runar Van Der Putten liep als 29ste binnen, en Rudy De Backer, onze M50’er, verscheen als 14de in de uitslag.

Bij de cadetten en scholieren is onze Berlare-kern een waar godsgeschenk voor onze club, dat weten we al langer dan vandaag. Met cadet Jarell De Waele (fraai 8ste), scholiere Silke Uyttendaele (sterk 6de) en de karakterman Elias De Wilde, die puik 7de werd bij de scholieren, hadden we hier 3 mooie pionnen van die sterke lichting in het veld rondlopen.  

In de jeugdreeksen mochten we Xantippe Servotte op het erepodium begroeten, met haar schitterende 3de plaats, voor ondermeer Lana De Waele, die 15de werd. Eén reeks lager, bij de pupillen jongens deed Jarne De Wilde het als 4de bijna ‘even goed’ als Xantippe, iets wat Emiel Aelterman (35ste) van zeer nabij mocht meemaken. Mathias De Weyer, die fraai onze aubergine kleuren verdedigde bij de miniemen, overschreed als 23ste de finishlijn, terwijl benjamin Amélie De Paepe op plaats 34 werd geregistreerd.

Ik hoop oprecht dat we al deze collega’s uit het mooie Berlare ook komende zondag mogen begroeten, en aldaar van hun … ‘klasse’ kunnen genieten ….

volledige ROBA-uitslag in Zele

rudy