Verslag Veldlopen Bornem - Geel

26/01/2020 - Veldlopen van Bornem en Geel

30ste Dames- en Herenveldloop SPBO te Bornem: Drie ROBA's op het podium!

Bornem ligt aan de rechteroever van de Schelde, tegenover de gemeente Temse, waarmee het door de Scheldebrug verbonden is, stroomopwaarts van Antwerpen. Die nijvere gemeente van Klein-Brabant in de provincie Antwerpen, is o.m. bekend om zijn 100km lange Dodentocht. Maar Bornem staat ook voor zijn jaarlijkse veldloop, met illustere namen op het palmares en dit jaar al aan zijn 30ste editie toe. De aubergine kleuren werden er met verve verdedigd door 14 ROBA's, veelal van onze Yellow Armada - kern van Berlare en omgeving. ROBA-atleten mochten er de laatste zondag van januari driemaal het podium beklimmen...

Ulrike, Jeannine en Lenn doen het...

Atletiekclub Sparta Bornem tekende aan het Sportcentrum Breeven voor een puike organisatie. Bij de miniemen (2007) werden 29 meisjes het veld in gestuurd, met fraai voorin Xantippe SERVOTTE. Na haar 11de plaats in de provinciale titelwedstrijd, tikte zij te Bornem knap als 8ste aan, met clubgenotes Lana DE WAELE (11de), Fien VAN HECKE (14de) en Julie BUSSELEN (16de) niet zo ver uit de buurt.
Na een minder goede start, werd Ulrike VANDOOLAEGHE fraai 3de bij de cadetten. Zij werd maar zeer nipt verslagen voor de 2de plaats (en in dezelfde tijd), na een spannende spurt, door de 4de van het BK veldlopen vorig jaar, Zoe De Soete (KAAG). Uitstekende prestatie dus van Ulrike. Jarell DE WAELE, de 10de van Gooik, claimde ook te Bornem die plaats bij de toptien  (op 26). Knap van onze ROBA-girls.

Bij de scholieren meisjes werden onze kleuren hoog gehouden door Silke UYTTENDAELE met een mooie 5de plaats. Ook in Gooik was zij al 6de, net als in Zele, gevolgd door een 8ste rang in het Prinsenbos van Grimbergen. Zij drijft op een puike conditie.
En er zat voor ROBA nog een podiumhuldiging aan te komen. Onze Belgisch kampioene 1500m (W50) en dit seizoen al winnares van de veldlopen van Kortenberg en Wespelaar, Jeannine VAN DER HOEVEN, moest te Bornem bij de vijftigers enkel Karen Peeters (BONH) en Patricia Bongaerts (BVAC) laten voorgaan. Zij kreeg blinkend brons om de hals gehangen, met de bijhorende felicitaties.

Ónze provinciaal zilveren Jarne DÉ WILDE mengde zich te Bornem bij de pupillen (2010) evenzeer stevig in de debatten. Een knappe 7de plaats werd zijn deel (op 53). Zijn maatje Emiel HAELTERMAN mocht als 19de eveneens op een geslaagde middag terugblikken.
Miniem (2008) Connor DE TROYER toonde zich dit crossseizoen al de 6de beste van de provincie Vlaams-Brabant. Te Bornem schoof hij als 5de (op 41) een plaatsje dichter op in de uitslag, op 5 seconden slechts van het podium. Puik! Mathias DE WEYER finishte als 30ste bij de miniemen van het bouwjaar 2007.

Ook scholier Elias DE WILDE staat doorgaans garant voor een opgemerkt nummertje. Te Zele werd hij al 7de en 11de te Grimbergen. Bornem bracht hem, na een verdienstelijke race, een 6de plaats.

Junior Lenn TEUGELS heeft dit seizoen al aardig wat podiumvastheid opgedaan. Onze provinciaal kampioen 5000m (jun) zagen we stralend op het hoogste ereschavotje staan in de veldlopen van Mechelen en Zele en brons halen te Grimbergen en Gooik. Te Bornem werd het schitterend zilver, na een wellicht wat te overmoedige start en op 5 seconden slechts van winnaar Dewulf (RCG). Gelukwensen, Lennert!
De ROBA-supporters mochten terugblikken op een deugddoende veldloopmiddag. En ook de stokoude adellijke Filips van Marnix van Sint-Altegonde moet vanuit zijn eind-negentiende eeuwse neogotische Bornemse kasteel wel gezien hebben dat het goed was ...

6de Geelse Veldloop : ... met vleugje aubergine

Geen massale ROBA-belangstelling voor de nog jonge (6de editie maar) Geelse Veldloop aan het Sport- en Recreatiecentrum "Lissevijver". Op de vlakke omloop, in een Kempisch decor, haalde onze scholier Lukas DAS er, met zijn 9de plaats, net het midden van het uitslagenbord. Lukas bevestigt hiermee zijn verdienstelijke prestatie van Herentals, waar hij als 14de ook net in de helft van het lot deelnemers finishte.

Na blessureleed met een competitiepause tot gevolg, deed senior Brecht CUYPERS te Geel zijn wederoptreden. Met zijn 6de plaats op 16, mag dat als geslaagd worden betiteld. Hij ging er o.m. bekende namen vooraf als Herentalsenaar Tom Van Gestel en Jo Vervecken van dezelfde club, die afgelopen zomer in het wegcircuit toch geregeld het podium mocht beklimmen. Geel kreeg de laatste zondag van januari ... een mooi vleugje aubergine mee ...

RW