Verslag Veldlopen Kessel - Alken

Veldlopen van Kessel en Alken

Eén week voor Rotselaar : Onze ROBA 's in het veld.

Een week vóór het belangrijke veldlooptreffen te Rotselaar, met de CrossCup-manche en het Vlaams veldloopkampioenschap op eenzelfde schaaltje aangeboden, traden onze Roba's maar in beperkte slagorde aan. Niet zonder succes evenwel!

In de 48ste Pallietercross te KESSEL bij Lier kon met Lierse vlaaikens worden aangerukt, want ons jeugdige looptalent, Joke TYTGAT, knoopte er terug met de overwinning aan bij de tweede jaars benjamins. Na haar zegereeks van o.m. te Kortenberg,  Mechelen, Wespelaar en Hulshout, kende zij (een beetje ziekjes geweest) een licht dipje, met een nochtans nog verdienstelijke 7de plaats in de CrossCup-wedstrijd van Hannuit en een provinciale 6de plaats te Vilvoorde. Te Kessel was Joke weer volop de dartele meid van immer, want in een stevig betwiste wedstrijd gaf zij er maar liefst 40 concurrentes van langs. Zij moest hierbij tot het uiterste gaan, want de tweede, Beau Biesemans van AVZK, finishte  op amper 1 seconde en de 3de op maar 4 seconden van onze schitterende winnares.

Ook de wedstrijd voor pupillen meisjes daar te Kessel was nog stevig bezet, net zoals de meeste andere jeugdreeksen. Onze Sarah PRENEN tikte als 22ste aan, op 36. Op het vlak van deelnemersaantallen bij de scholieren (10 dames, 12 heren ), juniores (3 dames, 5 heren) en seniores (11 dames, 12 heren), tekende zich ook te Kessel een algemeen herkenbare neerwaartse trend af, dit niettegenstaande een stad als Lier twee bloeiende atletiekverenigingen telt (Lierse en Lyra). Onze "veteranen van vele oorlogen" daarentegen, de masters dus, hebben hun liefde voor het veldlopen nog lang niet verloren. Te Kessel stonden de heren masters met 43 aan de start. De aubergines Bart DEWIL en Redgy TYTGAT finishten verdienstelijk als 30ste en 33ste.

Even een sprongetje nog naar het Limburgse ALKEN en de ACA-veldloop aldaar. Bij de benjamins meisjes (2010) eindigde onze Nina JANSSENS er als 4de (op 17), maar net naast het podium. Zij kwam amper 5 secondjes tekort om dat onderste trapje te halen. Een verdienstelijke meid overigens: zij finishte binnen de top 20 (19de) te Vilvoorde (met een sterk deelnemersveld van 39 atleetjes) en te Herentals (eveneens 19de).

Ook voor haar zullen wij op zondag 10 februari supporteren, van op het strand aan De Plas van Rotselaar. ...

RW