Verslag Veldlopen Roeselare, Genk en Kessel

24/11/2019 - Veldlopen van Roeselare, Genk en Kessel

ROBA's LOPEN ZICH WARM VOOR WESPELAAR.

Het weekend voor onze eigen ROBA-veldloop te Wespelaar, georganiseerd door de kern HERA, liepen tal van ROBA's zich warm op diverse fronten. Vriend Rudy zorgde voor de wedstrijdverslagen van de crossen te Vilvoorde en Zele. Wij spitsen onze aandacht toe op de tweede individuele manche van de CrossCup te Roeselare en de veldlopen van Genk en Kessel. En of de aubergine kleuren er hoog werden gehouden!

CrossCup Roeselare - mooie ereplaatsen en zeges per leeftijdscategorie!

In de omgeving van het Schierveldstadion te Roeselare werd, in een mooi herfstdecor en op de bekende klassieke omloop aldaar, kwaliteitsveldlopen geserveerd. De Belgische toppers tekenden er present, net als heelwat ROBA's, die zich verre van onbetuigd lieten. Een "slimme" camera toverde van bij de openingsbeelden uit de jeugdreeksen al meteen ROBA-shirts op het scherm. Zo de talentrijke Fien PEETERS bij de pupillen meisjes (2010). Zij finishte knap als 6de  (op 27), op amper 19 seconden van winst. Mooie bevestiging van haar kunnen, na haar al telkens 3de plaatsen te Heverlee en te Mechelen. Joke TYTGAT startte samen met 37 pupillen meisjes (2009) en miste als 4de maar net het podium op 15 seconden van de winnares. Drukke, maar knappe seizoenaanhef al van Joke, want zij won reeds te Heverlee en te Kortenberg en werd 2de in de CC-manche te Mol.

De wedstrijd voor pupillen jongens (2010) voerde ROBA-boy Mathieu MAES in haar rangen, met een verdienstelijke 22ste plaats (op 42) in de uitslag.

De sportieve familie Peeters zou nog aan bod komen die zondagmiddag te Roeselare. Bij de miniemen meisjes (2008) tikte Noor PEETERS knap als 18de aan op 46 (na haar 7de plaats al te Heverlee en haar 15de te Mechelen). Broer Lars PEETERS haalde bij de miniemen, tegen 37 stevige concurrenten, zelfs de toptien (als 9de). Mooi zo!

En daar was Ulrike VANDOOLAEGHE weer bij de cadetten. We leerden haar in de Jongerencross van Waregem kennen, waar zij 2de werd. Met de CrossCup-manche te Roeselare zocht zij voor het eerst het échte grote werk op. Na het geharrewar van de startstrook passeerde zij in zowat 30ste stelling, maar leverde dan "een Vanderpoeltje" af, om nog finaal op te rukken naar een knappe 11de plaats op 46. Geslaagd debuut van Ulrike bij de allerbesten van die categorie.

Bij de seniores dames zagen we een dolgelukkige Hanne Verbruggen (VITA) de wedstrijd winnen. Onze aubergine kleuren ontbraken in die race evenmin op het scherm. Zij werden fier verdedigd door onze ROBA-aanwinst Jolien VANDEMOORTELE, die zich aan de finish, na een sterke laatste 500m, als 14de op 25 meldde. Ook in Heverlee (3de) was zij al flink uit de verf gekomen dit crossseizoen.

De korte cross voor heren was met 85 atleten een van de ruimst bezette wedstrijden van de namiddag. En onze Wesley DE KERPEL (al in 2011 Belgisch kampioen korte cross!) was mee in de running voor een mogelijk EK-ticket. Maar kleppers als Robin Hendrix (OEH), Elliott Crestan (SMAC) en Stijn Baeten (DCLA) waren hem te snel af. Net als te Mol finishte Wesley mooi als 5de, wel gevestigde waarden als Kim Ruell (7de) en de eveneens voormalig korte cross-kampioen Sam Valgaeren (HULS - 12de) achter zich latend.

De beste Belgische zestiger bij de masters dames, Rita DE VRIES, deed haar status alle eer aan met een nieuwe zege in die categorie (18de algemeen), net zoals in de manche te Mol trouwens. Dat belooft voor het eindklassement,  Rita!

Junior Yorick VAN DE KERKHOVEN hoeven we u nietmeer voor te stellen, na zijn knappe 4de plaats o.m. te Mol. Te Roeselare nam hij een sterke start, wat hem half wedstrijd wat zuur op brak. Maar de laatste ronde wist hij toch stand te houden, om als 11de te eindigen op een minuutje van winnaar Tim Van De Velde (DUFF). De meeste "junioren" die hem voorafgingen zijn in feite al eerstejaars senioren, wat betekent dat hij als 3de van zijn leeftijdscategorie (jun) zou zijn geëindigd. Mooie prestatie, Yorick!

De Belgisch kampioen marathon (M45) en man van de ontelbare andere overwinningen, Chris WOUTERS, finishte te Roeselare als 25ste (algemeen) op 87 en als 5de M45-er. Yellow Armada-boy, William BLANCKE, tikte in diezelfde race als 39ste aan, maar toonde zich, na een vlotte start, wel de beste M55-er. Gelukwensen!

Hendrik VANDEWAETERE trad, na blessureleed, wederop en werd als 69ste in de uitslag meteen 3de M60-er. Ook die andere ROBA-veteranen van vele CrossCup-oorlogen toonden zich te Roeselare van hun beste zijde. Noteer maar: 74steGuy VAN DEN HEUVEL (=19de M45-er), 75steLuc VAN DAELE (=2de M65-er) en 78steRedgy TYTGAT (=4de M60-er). Zij mikken op een mooi eindklassement met feestzitting. ...

Genk - Liam DREESEN laureaat van de dag!

De 69ste Sint-Barbaraveldloop te Genk (een klassieker dus!) lokte talentrijk ROBA-volk naar Limburg. Zo Evy HENS, uit de groep van Dirk Van Kerkhoven, bij de seniores. Zij botste er op stevige concurrentes als Sigrid Vanden Bempt (DCLA - 2de), Anne Schreurs (Genk - 1ste) en Katinka Bassleer (AVZK - 3de). Evy ging tot het uiterste, wat haar een mooie 4de plaats opleverde (15 dln).
Wat vroeger op de middag was benjamin Mauro SMEYERS eveneens al 4de geëindigd (op 24), op slechts 5 seconden van de winnaar. Die jongen kan wat. Dat bewees hij al met zijn 6de plaats te Mol en zijn zege te Kortenberg.
Ook Liam DREESEN was naar Limburg afgezakt en dat zal men zich daar geheugen. Hij zette er de scholierenrace naar zijn hand en won er van 23 concurrenten. Hij legde de 4605m af in 16'03". De 2de, AVT-er Tjerre Vranken, gaf hij met 11 seconden het nakijken. Goed begeleid, is Liam aan de uitbouw van een mooie loopbaan bezig. Te Heverlee pikte hij dit seizoen al de 2de plaats in en tijdens de CrossCup-manche te Mol toonde hij zich de 10de beste van het sterke deelnemersveld. Gelukwensen!
Ook Bart DEWIL was te Genk getuige van de zege van Liam. Even later zou hij bij de masters+50 als 25ste finishen.

49ste Pallieterveldloop te Kessel - Jeannine ook daar op de afspraak.

Na haar schitterende zege te Kortenberg bij de masters +50, ging Jeannine VAN DER HOEVEN te Kessel bij Lier wat nagenieten in de wedstrijd aldaar voor jeugdige masters +35. Zij bracht het er uitstekend van af, met een 5de plaats (op 11). Die andere master+50 met dat zo rijke (ook internationale) palmares, Maria Vranckx (ACHL), volgde als 6de. Afspraak zondag te Wespelaar, geachte leading ladies van die grote masterfamilie!