Verslag meetings Merksem - Oordegem - Lier - Lommel - Diepenbeek - Lokeren - Izegem

Overzicht nagekomen uitslagen 3de week juni - Merksem - Oordegem - Lier - Lommel - Diepenbeek - Lokeren - Izegem

Op 22 juni vond in Merksem de 2de memorial Jos Nuyens plaats, een zeer terecht herdenken aan die enthousiaste harde werker, daar in het noordelijk Antwerps district. Onze cadette Amélie Denecker deed hem alle eer aan met haar aanwezigheid, en vooral met een PR op de 80mH (12”91).

Dezelfde dag werd er een jeugdmeeting gegeven in Oordegem, en ook daar ontbraken onze clubkleuren niet, en de omstandigheden bleken ideaal, afgaande op het aantal persoonlijke records.
Denken we maar aan benjamin Jarne De Wilde, die nooit sneller was op de 60m (9”71) en de hockeybal 16m80 ver wist te werpen. Ook Emiel Aeterman (PR op 60m en 600m!) en Samuel Van Assche kende een topdag, met o.m. een uitstekende 2’00”75 op de 600m voor Samuel. Ook ons pupillenduo Isas Van Assche (3’13”81) en Connor De Troyer (3’16”35) kwamen fraai voor de dag, maar dan op de 1000m.

Op zondag 23 juni werd in Lier ere gebracht aan Dirk De Busser, op zijn gelijknamige memorial-meeting. Deze talentrijke jonge atleet overleed op amper 29 jarige leeftijd, in de jaren 90 van de vorige eeuw. Onze Lode Wuyts kwam er tot een persoonlijk 1500m-besttijd van 4’39”27, en hield daarmee o.m. netjes Elias Fivez en Wies Raets achter zich. Ook Amélie Denecker, Ilse De Coninck en Han Raets waren naar de pallieterstad afgezakt, maar zij kwamen er niet tot een recordverbetering.  

Diezelfde zondag openden ze in het verre Lommel hun deuren voor de jeugdmeeting aldaar, en die laatste test in het vooruitzicht van het PK in Tienen lieten een aantal jonge Roba’s niet aan zich voorbij gaan. De fysieke paraatheid van Maya Frederickx staat duidelijk op punt, want aan de hockeystand (22m95) en bij het hoogspringen (1m10) was ze nooit sterker dan hier. Ook bij Yara Fayed zit de conditiecurve in stijgende lijn, afgaande op haar prestaties hier, met ondermeer een PR in de kogel-ring (5m12). Wie helemaal op hun twee oren kunnen slapen zijn onze miniemen Femke Verhoeven (PR 10m42 kogel !) en Lisa Vandamme (PR op discus, 27m36, en kogel 10m23).   

In Diepenbeek, ook 23 juni, was scholier Lukas Das van de partij, en hij zal zich die trip naar het hart van Limburg niet beklaagd hebben, want z’n 5’06”79 was een persoonlijke besttijd.

Voor de topmeeting van dat weekend moesten we naar Lokeren afzakken, waar onze AVLO-collega’s een ‘Flanders cup meeting’ hadden gepland, en enkele van onze toppers maakten er hun opwachting. Zo was er het blijde weerzien met onze Katelijne Lyssens, wiens voorseizoen de mist in ging door lichamelijke perikelen. Zij was er het hart van in dat ze niet kon deelnemen aan de beker van Vlaanderen, en wij zijn dus oprecht content dat we Katelijne terug op de piste mogen begroeten. Haar 48m98 in de discusring bewijst dat ze snel terug op niveau zal zitten. En van ‘niveau’ gesproken … onze Nina Lauwaert verpulverde in haar eentje (het ‘haaswerk’ viel wat in het water …) haar persoonlijk 3000m-record, en bracht het op 9’18”81! Vorig jaar liep slecht … 1 atlete sneller. Ook Sietske Lenchant was naar de Durmevallei afgezakt, en etaleerde alweer haar veelzijdigheid door zowel de hoogspringlat te trotseren, de verspringbak uit te testen, en de speer te hanteren. Op de 800m kwamen onze 3 scholieren Mathias Eeckhout (2’05”56), Lenn Teugels (2’08”65) en Elias De Wilde (2’10”26) uit op een persoonlijke besttijd, iets wat even later netjes werd opgevolgd door Brecht Windey (4’00’90), maar dan op de 1500m. Zijn makker Karim El Amraoui kwam uit op een 4’12”43.

Eindigen doen we met het ‘Kampioenschap van Vlaanderen hamerslingeren’ in Izegem (23/6), waar onze vrienden van FLAC de bloemen natuurlijk al klaar hadden staan voor onze Walter De Wijngaert, want op diens aanwezigheid kan je steeds rekenen, als het hamergevaarte uit de tas wordt gehaald. Alleen besliste de hartspier van Walter daar anders over, want ondertussen weten we dat hij eerlang onder het chirurgisch mes moet. Bij deze …
… ALLE RESPECT BESTE WALTER, EN VOORAL ALLE SUCCES TOEGEWENST!!!
Gelukkig was voor ons Wilfried De Coster nog van de partij, en hij wierp bij de M70 het 4kgr wegende gevaarte net geen 20m ver (… 19m99)

Ook enkele dagen later, meebepaald in Sint Niklaas (30 juni), was Wilfried weer onze vaandeldrager, ditmaal op het Nat. Kampioenschap ‘werpvijfkamp’, een bijzonder apart nummer voor masters, waar naast de klassieke 4 werknummers discus, kogel, speer en hamer, ook nog het nummer ‘gewichtwerpen’ op het programma staat, het ‘wegwerpen’ van een bol van 7,26kgr. In de catg M75 kwam Wilfried uit op een eindscore van 2011p, goed voor brons.

Roba-Uitslagen: Merksem - Oordegem - Lier - Lommel - Diepenbeek - Lokeren - Izegem - Sint Niklaas

rudy