Verslag Veldlopen Bornem - Maldegem

20/01/2019 - Veldlopen van Bornem en Maldegem

"Waar men gaat langs Vlaamse veldloopwegen, komt men steeds vaker Roba tegen ..."

Die bewering zou wel eens waarheid kunnen wezen. De actieradius van de veldlopende Roba-boys & girls deint almaar verder uit. Het hoge ledenaantal en de actieve, zeer verdienstelijke inzet van de kernen BETA, HERA, Roba Atletiek Regio DIEST en evenzeer van het Oost-Vlaamse BERLARE (Yellow Armada) zijn hier wellicht niet vreemd aan. Het volstaat om even door het Vlaamse veldlooplandschap te surfen en de uitslagensites te bezoeken om zich regiooverschrijdend auberginelekker te voelen...

Bornem: Roba op het podium!

Bedoelde digitale zoektocht leverde voor Roba in de veldloop van Sparta Bornem al meteen tweemaal podium op. Bij de scholieren pakte Mathias EECKHOUT mooi de 2de plaats en rondde clubgenoot Elias DE WILDE als 10de de wedstrijd af (op 18 deelnemers). Roba-junior Lenn TEUGELS deed als 2de in Grimbergen al stevig wat podiumervaring op en opteerde in Bornem voor diezelfde ereplaats. Master Veerle D'HAESE getuigde, als winnares in o.m. Berlaar, evenzeer van de nodige podiumvastheid met haar deze keer 3de plaats op Bornemse bodem (16 deelneemsters).
Er waren voor Roba overigens nog ereplaatsen weggelegd in de "100 km-Dodentocht"-gemeente. Bij de benjamins finishte Samuel VAN ASSCHE als 8ste en Zenne HUYSVELD als 37ste. Fabio SIGIN pakte de 23ste plaats in de eerste reeks pupillen (op 33) en Connor DE TROYER de 12de (op 50) in de tweede reeks. Minieme Xantippe SERVOTTE werd 11de en Lana DE WAELE 17de (op 33). De miniemen jongens gingen met 40 van start en Isas VAN ASSCHE meldde zich als 8ste aan de finish. Eenzelfde 8ste plaats voor cadette Ulrike VANDOOLAEGHE. Zij ging haar clubgenotes Silke UYTTENDALE (13de) en Jarell DE WAELE (17de) vooraf (op 28). Cadet Ruben VERSPEURT werd 32ste (op 37), terwijl bij de scholieren dames Lise CORNELIS goed was voor een degelijke 15de stek (op 28). Ook bij de seniores dames draaide Roba behoorlijk mee, met een verdienstelijke 9de plaats voor Elien OSSELAER (op 22).

Maldegem : Roba op het podium!

Nog even doorgesurft naar de 28ste Grote Prijs Atletiekclub Meetjesland in het Sint-Anna-park te Maldegem, want daar tekende Roba-seniore Josephine RONDELEE voor een flink bevochten 5de plaats (op 11) en haalde Sander VERMINCK (onze 2de op het Vlaams kampioenschap 1500m indoor) de 3de hoogste podiumplaats (op 10).

Roba zond zijn zonen en dochters uit afgelopen veldloopzondag en ... zag dat het goed was.

RW