Een woordje van onze voorzitter Dirk

Beste Roba-vrienden,

We hadden het natuurlijk al zien aankomen, maar jammer genoeg heeft de Nationale Veiligheidsraad van Belgiƫ gisteren beslist om de lockdown-light te verlengen tot 19 april, tot na de Paasvakantie dus. De kans is echter groot dat het ook nadien nog zal verlengd worden.

Uiteraard begrijpen we allemaal dat dit nodig is en dat momenteel de gezondheid van ons allen voorgaat. Ik hoop dan ook dat onze leden, hun familie en vrienden gespaard blijven van de ellende die de ziekte met zich meebrengt.

Een en ander betekent natuurlijk dat het nog even zal duren voor we onze clubtrainingen terug kunnen hervatten en dat alle activiteiten die we in onze verschillende kernen gepland hadden in het voorjaar jammer genoeg wegvallen. Naast de sportieve teleurstelling, is dit voor onze club, maar vooral voor onze kernen ook een financiƫle opdoffer. Gelukkig zijn we een gezonde vereniging en komen we dit zeker te boven.

Het doet mij alleszins veel deugd dat jullie allemaal sportief bezig blijven. Met onze #coROBAchallenge hebben we alleszins al getoond dat onze atleten niet bij de pakken blijven zitten en gezond bezig blijven.

Ook onze trainers doen hun duit in het zakje met leuke filmpjes en uitdagingen, zoals bvb de coROBA-BINGO van de HERA trainers die zelfs door de Vlaamse Atletiekliga is opgepikt op hun website.

Ik zou zeggen, doe allemaal zo verder! Hou jullie aan de voorschriften van de regering en hou jullie allemaal gezond. Alleen zo kunnen we sportief bezig blijven en zullen we allemaal klaar zijn om er met veel goede moed in te vliegen zodra we terug kunnen. We houden jullie alleszins op de hoogte via sociale media en op onze website.

Ik wil toch afsluiten met een positieve boodschap. We kijken alvast uit naar 17 oktober. Tegen dan is de Corona lockdown hopelijk voorbij, zodat we met ons allen kunnen terugblikken op 20 jaar ROBA!!!

Veel succes en sterkte in deze moeilijke periode.

Dirk