Verslag BK Veldlopen

28/02/2021 - BK veldlopen 2021

Drie ROBA's in het park ...

Het Belgisch kampioenschap veldlopen (tevens CrossCup-manche) kende ook dit jaar het prachtige Park van Laken, op wandelafstand van het Atomium, als decorum. Er stond een coronaveilige organisatie, zonder  publiek, op het menu, met enkel voor de seniores dames en heren de lange en de korte cross in de aanbieding en met voor elke wedstrijd telkens een beperkt, maar select deelnemersveld aan de start (enkel de atleten uit een elitelijst konden zich inschrijven).

Prestaties 20 jaar ROBA

20 JAAR ROBA en de BELGISCHE RECORDHOUDERS van ROBA

Paul WINNEPENNINCKX heeft de jongste maanden naarstig speurwerk verricht rond "20 jaar ROBA". Het resultaat ervan loont meer dan de moeite en zijn overzicht van alle ROBA medaillewinnaars op Belgische en Vlaamse Kampioenschappen, en van de Belgische recordhouders van ROBA wordt hierbij, met bijzondere dank aan Paul, integraal weergegeven.

Atletiekkamp 2021 in Wespelaar

Tijdens de paasvakantie organiseert de ROBA Atletiekclub in samenwerking met de gemeente Haacht een 4-daags atletiekkamp voor kinderen van 6 tot en met 13 jaar.

Plaats: Cloetensstadion , Dijkstraat 1 te Wespelaar

Datum:  Van dinsdag 06 april tot en met vrijdag 9 april 2021

Alle disciplines van de atletiek komen hier aanbod: Spurt – fond – horden – hoog – ver – kogel – hockey – speer - discus

Meer info...

Beste wensen 2021

Beste ROBA-vrienden,

2020 was een jaar om vlug te vergeten. Ik vermoed dan ook dat niemand spijt zal hebben dat dit jaar eindelijk voorbij is.

Meer dan ooit kijken we met z’n allen uit naar het nieuwe jaar dat hopelijk veel beter wordt dan 2020.

In de eerste plaats hopen we dat iedereen gezond blijft, want een goede gezondheid is de basis voor alles. Zeker ook voor atleten.

Athletes Community Award

ATHLETES COMMUNITY AWARD VOOR JOUW ATLETIEKCLUB

Stilaan loopt 2020 op zijn einde en het wordt een jaar dat nog lang in ons geheugen geprint zal staan. Een jaar met heel wat onzekerheden als gevolg van de coronapandemie. De verschillende scenario’s van de heropstart van het normale leven, die de overheid momenteel voorbereidt en aanpast, blijven voortdurend onze aandacht trekken. Deze onzekerheid heeft ook de atletiekclubs zwaar getroffen. Daarom reikt de Athletes’ Commission hun Community Award dit jaar uit aan alle atletiekclubs ter wereld.

Verslag marathon Valencia

6/12/2020 - Marathon in Valencia

Nog geen ticket richting Tokio voor onze Nina ….

De fameuze marathon van Valencia stond al maandenlang rood aangestipt in haar agenda, want daar zou ze een finale gooi doen naar het behalen van de voorziene limiet, om zich zodoende te verzekeren van een ticket richting de Olympische Spelen van Tokio. Dankzij haar ‘top tien prestatie’, behaald tijdens de marathon van Berlijn (2019), had Nina al één van de internationale eisen op zak, die recht geven op een deelname aan de Spelen.

Jaaroverzicht ROBA Ben-Pup-Min

Overzicht 'Medaille-Winnaars' bij onze Ben-Pup-Min

Beste ROBA-vrienden, zoals je in het eerste overzicht ‘medaillewinnaars’ (= cad tem masters) al kon lezen, houden we er ons ook aan om eveneens de ‘jonge kampioenen’ even in de verf te zetten, want ook hun klassieke ‘namiddagprogramma kampioenenviering’ viel om de gekende reden volledig in het water. Geen gezellig samenzijn, geen afhalen van de jaarlijkse trofee, zelfs geen succesvolle terugblik op het zoveelste schitterende BVV-moment, dat ieder jaar onze voorzitter Dirk uit zijn mouwen mag schudden.